Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб яну 04, 2020 9:41 amTzinata написа:
...Проблема с вентилатора (оборотите) го дъвчем, незнам колко време вече.
Нямам никакви познания по електроника, но няма ли начин да се направи някакъв регулатор. Тези обороти се влияе ят от всичко (атмосферно налягане, волтове, вятър, студен/топъл кумин) и какво ли още не.
...
Има, но цената на горелка с контролер ще стане Х2 и няма да ти хареса.
Котела е направен да топли. Ако го спирам, когато ходя на работа, къщата ще е студена на следващата сутрин. Свалям само стайната температура на 19 градуса. После бързо наваксва до 21-22.

UPSa ще реши само "проблема" с оборотите. Тези обороти, обаче, са фиксирани, при този контролер. Дори да се забие горелката на една постоянна степен, горенето не е еднакво през цялото време. Трябва да се следи Т в камерата, качеството на изгаряне и тинтири минтири. Демек обратна връзка и постоянна регулация.
Както е в ДВГ. Ма там един спортен мозък струва торба пари и още доста трябват за настройчика.
Карайте си пелетките и живейте щастливо! За тези пари, устройството е перфектно и си върши работата.

https://photos.app.goo.gl/wyCxWjvv41UTM7BY9

На тая нещо ѝ бяга центровката ли, ангренажа ли е префърлил зъб?!!
gnt69 - майстор
съб яну 04, 2020 9:41 amTzinata написа:

Поради тази причина не смея да паля Котела дистанционно. Все трябва да се наглежда. И моя котел са го кръстили "Любовницата" :lol:
По темата 20kw или 30kw:Къщата ми е на 2ет по 145квадрата и два бойлер по 120л. Без буфер. Горелката ми е 30kw и работи само сутрин от 6:00 до 9:00 и вечер от 16:00 до 19:30. Работи основно на Р2-16kw и P1-8kw.
Та извода според мен е, че и 20-ка щеше да ми върши работа. Забравих да кажа, че къщата е ново строителство и има добра изолация (8см стиропор и 13см вата на покрива).
Пали го дистанционно не се притеснявай няма какво да се случи. Моя си работи като часовник години наред, пали и гаси със задание да зареди буфера. Няколко пъти е спирал ама щото съм забравял да сложа пелети.
Пък на Анди ще му предложа бартер да му дам моята платка без обороти. Бах ги и оборотите не ги гледай бре. Ако не беше ги сменял пет пъти в час щяха да са си наред. Те си ходят нагоре надолу ама все гори.
В началото на сезона бутах зареждането щото смених пелетите от друг производител и от тогава нищо. чак не съм отварял капака от горе да чистя. След обяд ще отворя капачетата трите да извадя пепела под пружините че тая сутрин като палеше ми замириса на дим сигурно е пълно. :partyman:
andy_forresite - майстор
Не искам бартер. Преди 3 часа 40% 1260 об и гори на 180 и нагоре. Отидох да купя захар, връщам се - 1100 об. Наляло се с пелети до капачката, направило буцата, паднал пламъка, намаляла температурата. Минава на 2 мощност. От това не ставаше по добре. Дръпнах му кабела на шнека, вдигна 2 градуса и пак мощност 1. Върнах кабела на шнека. Вдигнах оборотите, закрепи 180-182 и добави още 2 градуса. Обличане за центъра, отивам да видя горенето - обороти със 150 отгоре. Зачаках, загуби градуси, 2 мощност и тн.
gnt69 - майстор
съб яну 04, 2020 11:29 amandy_forresite написа:
Не искам бартер. Преди 3 часа 40% 1260 об и гори на 180 и нагоре. Отидох да купя захар, връщам се - 1100 об. Наляло се с пелети до капачката, направило буцата, паднал пламъка, намаляла температурата. Минава на 2 мощност. От това не ставаше по добре. Дръпнах му кабела на шнека, вдигна 2 градуса и пак мощност 1. Върнах кабела на шнека. Вдигнах оборотите, закрепи 180-182 и добави още 2 градуса. Обличане за центъра, отивам да видя горенето - обороти със 150 отгоре. Зачаках, загуби градуси, 2 мощност и тн.
Остави я за проба няколко часа на 40% и не гледай оборотите.
Dimytar11 - помощник
За много години, живи и здрави. Имам питане относно Greiko RB20. Чета ръководството и по данните в нея излиза, че на мощност 1, трябва да се пускат пелети за 1,5 секунди, а в момента е настроена на 3,5с. Гледам формулата, която е 0,025 х 1вото зареждане (при мен то е 60 секунди). Ако го сваля на 1,5с. , на колко ще трябва да е цикъла ( в момемта е на 45с. ), а вентилатора (сега е на 45%)?
gnt69 - майстор
съб яну 04, 2020 3:19 pmDimytar11 написа:
За много години, живи и здрави. Имам питане относно Greiko RB20. Чета ръководството и по данните в нея излиза, че на мощност 1, трябва да се пускат пелети за 1,5 секунди, а в момента е настроена на 3,5с. Гледам формулата, която е 0,025 х 1вото зареждане (при мен то е 60 секунди). Ако го сваля на 1,5с. , на колко ще трябва да е цикъла ( в момемта е на 45с. ), а вентилатора (сега е на 45%)?
Колко пуска шнека за 6 минути.
Dimytar11 - помощник
За 7,3 секунди 60грама.
[/quote]
Колко пуска шнека за 6 минути.
[/quote]
gnt69 - майстор
съб яну 04, 2020 4:47 pmDimytar11 написа:
За 7,3 секунди 60грама.
За 7.3 секунди не е коректно да се смята.
1.Вземаш една найлонова торба.
2.Разхлабваш скобата на маркуча към горелката.
3. Слагаш маркуча в торбата.
4. Включваш кабелите за захранване на горелката и за захранване на шнека един в друг.
5. След 6 минути изключваш и теглиш на кантар.
Те това са ти пелетите за 6 минути.
Като умножиш по 10 става колко пуска шнека за час. Оттам нататък има една екселска таблица където въвеждаш числата и желаните мощности и ти пише по колко секунди да работи шнека на всяка от мощностите.
МИРАЖ - специалист
съб яну 04, 2020 11:29 amandy_forresite написа:
Анди Аз за трети път ще ти кажа решението за твоите обороти : регулатор на коминна тяга - 80лв.
+стабилизатор на ток със серво 90лв.
Dimytar11 - помощник
Много благодаря за информацията. :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: