Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Камината Бърнит няма вграден стаен термостат. Грантс го е писал отдавна, после се поправи. Относно паленето по график - описано е в потребителската инструкция. Обърнете внимание, че трябва да се задава не само времето за запалване, а и кога да угасне камината. Успех!
ср яну 08, 2020 5:31 pmburner написа:
Трябва да имаш инсталаторската инструкция. В "Меню термостат" - ТР 04. Параметър Th19. Може да е от 30 до 85 градуса. Заводски е на 55. При мен е на 40 градуса. Там са и другите настройки на помпата.
Успех!
Колега системата на един кръг ли или по-точно имаш ли монтиран трипътен вентил?
burner - специалист
Нямам трипътен вентил, в момента съм на 46 градуса температура на водата, навън е плюс 3 градуса и в стаята е 23,5 градуса. До довечера ще стане над 25 и трябва да я угася. Нямам конденз, катрани и т.н. Нощем работят климатици. Включват се на 21 градуса около 3-5 часа след като изключа камината. След около 6-8 часа работа на камината, 65 кв м се темперират добре и разходът пада на 700-800 грама на час при температури около нулата, че и под тях.. Имам вътрешна изолация 5 см вата и картон, втори последен етаж на къща, под мен топлят, но не постоянно.
пон яну 20, 2020 2:16 pmburner написа:
Нямам трипътен вентил, в момента съм на 46 градуса температура на водата, навън е плюс 3 градуса и в стаята е 23,5 градуса. До довечера ще стане над 25 и трябва да я угася. Нямам конденз, катрани и т.н. Нощем работят климатици. Включват се на 21 градуса около 3-5 часа след като изключа камината. След около 6-8 часа работа на камината, 65 кв м се темперират добре и разходът пада на 700-800 грама на час при температури около нулата, че и под тях.. Имам вътрешна изолация 5 см вата и картон, втори последен етаж на къща, под мен топлят, но не постоянно.
Защото на един приятел са идвали от Бърнит за първоначален пуск (който от миналта година се заплаща и то доволно) на котел и не са му заверили гаранцията,поради липсата на такъв вентил!Казали са ,че за котли и камини с водна риза бил задължителен.Имало опасност от термичен конденз и при евентуална повреда можело да не важи гаранцията!
burner - специалист
Вероятно е така, но при мен конденз и разни катрани няма. И ако се пробие тази камина, на пазара има много, най-различни видове. Не е като навремето да чакаш ред.
По ме вълнува адана кебапа, да речем.
пет ное 27, 2015 4:48 pmgrants написа:
Колеги здравейте . Първо качвам линк към сервизната книжка на новите камини , да няма само постоянно запитвания из темата
:down2:
BURNit PM Comfort plus 13/25 Service Manual

Влизането в инсталаторското меню става като задържите бутоните P2 и P4 , а след това избирате TPAr. Паролата при мен е 0000 , гледам и други колеги са влезнали успешно със същата парола :) Общо взето всичко си пише в Manual-a за каминката.

Сега аз имам питане това са ми настройките(оградените с кръгче) за включване на менютата TP08
Изображение

Няколко пъти срещнах мнения в другата тема , че новата камина нямала стаен термостат , но след изчитането на настройките няколко пъти все си оставам с мисълтта , че новите Бърнити си имат стаен термостат.
Та идеята ми е да разкарам стаиния термостат от менюто и да направя камината да модулира само по температурата на водата.
Ако го изключа от опцията А19 с "0" дали показанията му още ще се взимат някъде из менютата :?:
От потребителското меню като влезна в Термостати - TErN зададената му температура е 40 градуса , което ще рече че винаги ще модулира по вода.
Притеснява ме , че каминакта ми е в ъгъла и като работи повечко и става доста топло около нея и показанията на стаиния й термостат ще бъдат грешни.

Другото ми питане е за AUX , какво представлява той ?

Поздрави !
kali3896 - напреднал
Здравейте .Трябва,ми кошничка за бурнит комфорт 13 кв.Никъде не мога да я намеря като резервна част.Дали ще стане от екоспар ?
burner - специалист
съб яну 25, 2020 4:09 pmkali3896 написа:
Здравейте .Трябва,ми кошничка за бурнит комфорт 13 кв.Никъде не мога да я намеря като резервна част.Дали ще стане от екоспар ?
Аз си купих нова преди две години. Преустроих новата, но не исках да променям първата, защото не бях уверен в добрия резултат. В нея са изгорени 50 торби, чисто нова е, но не я продавам. В понеделник мога да попитам във фирмата (дистрибутор на камини Бърнит), която ми достави новата кошница, дали все още се продават. Цената с доставката беше около 45 лева, не помня точно. Чаках доста, после сбъркаха и изпратиха за 25 квт, върнахме я... Абе два-три месеца се точиха нещата.
Мисля, че такива кошници все още се изработват във Бърнит. Попитай някой дистрибутор, или пиши имейл директно на фирмата.
nazista - напреднал
здравейте
със Бърнит 13кв съм 2та година и от 1-2 дена при стартиране изписва ALT er 02 и не тръгва
разглобил съм я цялата чистих я и не работи!
-тествах по инфото тук нагревателя, вентилаторите и шнека и работят нормално
та остава да е датчик или този долу на тръбата за комина или този датчик със една шлауфка към комина дето отива
Помагайте приятели ! :prayer: :prayer: :prayer:

аз съм в Несебър
тел 0893806079
ако има майстори в района да звънят
Последна промяна от nazista на пон яну 27, 2020 1:56 am, променено общо 1 път.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: