• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед яну 05, 2020 6:06 pmaanudis написа:
нед яну 05, 2020 5:59 pmsa6koto9308 написа:
Аз имам турболатор между втората и третата риза на котела дойде заедно с комплекта на котела. А доло при горелката имам тухлички. Те също дойдеха с комплекта. Заради тях ми е малък пепелника и по-често се налага да изривам пепелта понеже съм и на слънчогледови пелети.
При мен е същото и котела и горелката са ни еднакви. И онази ламаринка по-горе където си я снимал си ми е там, не съм я махал.. може да пробвам и аз да я махна да видя.. Аз само че горя дървени пелети, и винаги съм се питал как ще е със слънчогледови, ама като гледам доста добре се справя.

Ще съм благодарен ако можеш да пратиш на ЛС какви са ти настройките за подаване/пауза/вент да ги имам ако някой ден реша да мина на слънчоглед... А и ти пратих едно ЛС с един въпрос ама незнам дали е пратено, нали има някакви рестрикции за нови юзъри.

Казваш че често ти гасяла горелката.. да не е да ти е спряна мин. мощност на котела и като достигне температурата по настройки и да гаси вместо да минава на мин. мощност?
"да не е да ти е спряна мин. мощност на котела и като достигне температурата по настройки и да гаси вместо да минава на мин. мощност?"
при мен се получава точно така гори на макс.мощност и после дава гасене може ли да ма насочите как да оправя настройките за да работи и ма мин. мощност. Благодаря
нед яну 05, 2020 7:45 pmsa6koto9308 написа:
По-скоро се оплаках понеже тези горелки според мен нямат сервиз. Моята я монтираха от Тератерм и никакви настройки не правиха. Само я пуснаха биха печат на гаранцията, накараха ме да се подпиша взеха ми 40 лв и си тръгнаха. После в последствие открих един мъж в Facebook и човека по тела ми я настрой :-D
Може ли контакти на мъжа който ви е настроил горелката по тел. че при мен положението е трагично Бош МоШ не се оправят с настройките и имам ядове от 3 години вече с тази горелка.Благодаря предварително може и на тел 0889320844 Цачев
POCEHA - помощник
пет апр 17, 2020 8:55 amkosio67 написа:
нед яну 05, 2020 5:59 pmsa6koto9308 написа:
"да не е да ти е спряна мин. мощност на котела и като достигне температурата по настройки и да гаси вместо да минава на мин. мощност?"
при мен се получава точно така гори на макс.мощност и после дава гасене може ли да ма насочите как да оправя настройките за да работи и ма мин. мощност. Благодаря
Влиза се в настройките, после "меню инсталатор" третото е "режим на минимална мощност", дава се "вкл."
пет апр 17, 2020 10:29 amPOCEHA написа:

Влиза се в настройките, после "меню инсталатор" третото е "режим на минимална мощност", дава се "вкл."
Сега ще опитам Благодаря
пет апр 17, 2020 10:40 amkosio67 написа:
пет апр 17, 2020 10:29 amPOCEHA написа:
Сега ще опитам Благодаря
т/до тук добре още веднъж благодаря. Ако може бихте ли ми казали какви са вашите настройки на параметри запалване
и параметри от меню вентилатор, моите са
Параметри запалване
Кол 1 14сек
Кол2 15сек
Закъснение вътрешен шнек 28сек
Праг фотосензор 30
Закъснение запалителен елемент 5мин.
Обороти вентилатор 30
Време закъснение вентилатор 25
Закъснение запалване 4мин.
Време работа 4 сек.
Време пауза 18сек.
Меню Вентилатор код 5163
Минимален 15
Максимален 38
Минимални обороти вент. 100
Максимални обороти вент. 2300
Импулс растеж 2
POCEHA - помощник
Параметрите на запалване не съм ги пипал, единственото което си позволих да правя е да променя температурата за включване/изклчване и минимална/максимална мощност. Останалите не ги разбирам и ме е страх да ги бутам.
Granch - напреднал
Здравейте,
Някой слагал ли е стаен термостат с онлайн управление през приложение за мобилен телефон, което да може да показва в приложението данните от управлението на горелката Bosch Pellet Brenn 2000?
Имам стаен термостат с онлай управление Salus RT 310I, с което мога да подавам команда за спиране и пускане на горелката и да променям настроиките за темперетурен контрол на термостата. С него обаче не виждам реално какво се случва с горелката и котела, дали горелката работи и каква е темперетурата на системата.
Може би производителят на управлението на горелката TECH има такова предложение, но не мога да намеря информация.
Pepchooo - помощник
Здравейте ,
От доста време разглеждам форума и има много интересни теми , и много полезна информация , за което всичко е супер .
Сега имам проблем с тази горелка и ми дава грешка - темп mosfet твърде висока и се включва аларма , ако някой може да помогне , да пише.
Благодаря предварително.
sa6koto9308 - специалист
Това да не е за висока температура на горелката, да не би да ти се задръства горелката
Granch - напреднал
Вероятно скарата в горелката, върху която горят пелетите е натрупала много пепел и за това пламакът се връща обратно и прегрява шнекът. Почисти я, като я извадиш или издърпаш пепелта навън.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: