• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Печка, имах предвид, че ако твоят приятел ти беше направил и на теб горелка, сега и ти щеше да си доволен, и аз щях да съм доволен, щото нямаше да хабя нерви да ти обяснявам по 100 пъти, и Грейко също щяха да са доволни, защото съм сигурен, че на тях такъв клиент не им трябва! Този трипътен вентил дето си го монтирал, знаеш ли как ще работи при зададена температура на водата 50*С (работна 40)? Ще накара котела да работи за себе си, без да пуска вода към радиаторите! За стотен път ти обяснявам, че работната температура е с 10 градуса по-ниска от зададената! Това схващаш ли го? При зададена 60*С, котелът подава 50, връщат се от радиаторите 35, а ти си задал 45 на вентила. От печки виждам, че не разбираш (явно никнейма заблуждава), но ще опитам да ти го обясня на разбираем за тебе език - казанджийската. Ако имаш 50* ракия и 35* ракия и искаш да получиш 45* в какво съотношение трябва да ги смесваш? Май трябва да слагаш по-голям обем от лютата и по-малък - от парцуцата, нали. На езика на печките, това означава, че вентилът ще трябва да е затворен към радиаторите, за да върти по-голям обем вода от котела. Тоест - котела ще работи за себе си, а не за радиаторите. Това е при зададени 60*С, а ти искаш да задаваш по-малко. Не знам дали може да го проумее един плитък мозък :? . За да отива повече топлина към радиаторите, трябва да зададеш повече градуси - например 70*С, тогава работната температура ще е към 60*С, а връщащата - към 40. В такъв случай за да се получат лубимите ти 45*С, към връщащите от радиаторите 40* ще трябва да се добавят много малко от котелните 60*С, т.е. вентилът ще е отворен повече към радиаторите и топлото ще отива там. Аннадън му? Нямаш никакъв интерес да задаваш ниска температура, нищо не печелиш, само губиш! За нагари, катрани, сгънати шнекове не говорим. Ако пак ми скочиш с бутонките ще си помисля, че си олигофрен и повече няма да се занимавам с тебе. :cool:
pechkata - специалист
На зима ще покажа как работи този трипътник - и ако има нужда да се направи корекция ще я направим заедно... :partyman:
Питах за настройките на контролера а не за връщащата вода - две различни работи са... :?
Ама нейсе щом си решил да ми обясняваш за връщащата вода - ОК няма лошо... :supz:
И това чак сега го написа...
За стотен път ти обяснявам, че работната температура е с 10 градуса по-ниска от зададената!
И между другото вече има две продадени горелки на Грейко по моя препоръка...
filmatoplo - майстор
Бях написал за вентила ,но не го пастнах .Това е смесителен вентил ,по принцип се ползва към радиатори или подово ,обърнат кам котел се ползват други вентили въпреки ,че хората поставят този от незнание или щото в магазина продавача го предлага .Той ще работи обаче с известни неизвестни.
kotarankat - специалист
Карай да върви! Тя и помпата е завъртяна към стената, ама колегата скача с бутонките на хора, от които само може да спечели (в случая опит и знания). И аз съм допринесъл за покупката на няколко комплекта Гре.ко, без да съм дистрибутор, майстор, монтажник и т.н.
И да не съм спам - някой слагал ли е Натурелско управление на горелка Златен огън, че съседа бере ядове с неговата. Дали има място за всички датчкици, фотосензора.
Ето такава е горелката:
Прикачен файл:
image.jpg
image.jpg (47.17 KиБ) Видяна 1250 пъти
filmatoplo - майстор
Аз съм слагал ,има си всичко ,като я отвориш ще ти стане ясно :) .
ves-ko - специалист
Да покажа и новата придобивка от Натурела:
кутия и съдържание - датчик за t° димни газове (до 400 °С) с монтаж М10.
Прикачен файл:
20200903_184046.jpg
20200903_184046.jpg (26.4 KиБ) Видяна 1183 пъти
Прикачен файл:
20200903_184104.jpg
20200903_184104.jpg (49.1 KиБ) Видяна 1183 пъти
ves-ko - специалист
И малко информация в аванс:

Ето така изглежда новият 'допълнителен' контролер за управление на Натурела - с тъч дисплей и повече финкции в т.ч. и показание на 'реалната' моментна мощност. Очаква се мн. скоро да бъде пуснат на пазара.
Добрата новина е, че ще може да се ползва с последната (на пазара) версия на основния контролер - този с цветният дисплей.
Лошата новина е, че това ще е възможно само след хардуерно надграждане в (от страна на) Натурела на основната платка.
Прикачен файл:
20200903_165700.jpg
20200903_165700.jpg (48.66 KиБ) Видяна 1184 пъти
pechkata - специалист
чет сеп 03, 2020 11:12 pmves-ko написа:
И колко пари е това чудо...
ves-ko - специалист
пет сеп 04, 2020 7:35 ampechkata написа:
чет сеп 03, 2020 11:12 pmves-ko написа:
И колко пари е това чудо...
38.40 с ДДС
filmatoplo - майстор
Този датчик да какъв контролер го прибавяш ,на горелка ли ,и каква функция ще има -само информативна ли.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: