Печка, имах предвид, че ако твоят приятел ти беше направил и на теб горелка, сега и ти щеше да си доволен, и аз щях да съм доволен, щото нямаше да хабя нерви да ти обяснявам по 100 пъти, и Грейко също щяха да са доволни, защото съм сигурен, че на тях такъв клиент не им трябва! Този трипътен вентил дето си го монтирал, знаеш ли как ще работи при зададена температура на водата 50*С (работна 40)? Ще накара котела да работи за себе си, без да пуска вода към радиаторите! За стотен път ти обяснявам, че работната температура е с 10 градуса по-ниска от зададената! Това схващаш ли го? При зададена 60*С, котелът подава 50, връщат се от радиаторите 35, а ти си задал 45 на вентила. От печки виждам, че не разбираш (явно никнейма заблуждава), но ще опитам да ти го обясня на разбираем за тебе език - казанджийската. Ако имаш 50* ракия и 35* ракия и искаш да получиш 45* в какво съотношение трябва да ги смесваш? Май трябва да слагаш по-голям обем от лютата и по-малък - от парцуцата, нали. На езика на печките, това означава, че вентилът ще трябва да е затворен към радиаторите, за да върти по-голям обем вода от котела. Тоест - котела ще работи за себе си, а не за радиаторите. Това е при зададени 60*С, а ти искаш да задаваш по-малко. Не знам дали може да го проумее един плитък мозък
. За да отива повече топлина към радиаторите, трябва да зададеш повече градуси - например 70*С, тогава работната температура ще е към 60*С, а връщащата - към 40. В такъв случай за да се получат лубимите ти 45*С, към връщащите от радиаторите 40* ще трябва да се добавят много малко от котелните 60*С, т.е. вентилът ще е отворен повече към радиаторите и топлото ще отива там. Аннадън му? Нямаш никакъв интерес да задаваш ниска температура, нищо не печелиш, само губиш! За нагари, катрани, сгънати шнекове не говорим. Ако пак ми скочиш с бутонките ще си помисля, че си олигофрен и повече няма да се занимавам с тебе.