Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Trafo - помощник
вт окт 20, 2020 7:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Помпата я държи хистерезиса, а за другото имай малко търпение!
Здравей,
Може ли малко по-конкретно за помпата?А как мога да проверя с каква скорост върти и да я вдигна малко.
Не разбирам тези резки спадове в темп. на водата, може би от отваряне и затваряне на термоглавите?
stefanhinkov - напреднал
Водата е нагласена на 55 градуса си поддържа 52-53-54. Редува Р3-Р2-Р1 и в един момент просто сякаш от някъде получава сигнал за гасене.
Ето снимка от екрана при запалването след гасене (сама се пали, явно защото докато се изгася пада температурата на водата).
Между гасене и зареждане има точно 6 минути разлика!
Иначе е чистена основно през лятото - кюнци, пружини и т.н.
Миналата година такова чудо не е правила, да се е гасила сама 2-3 пъти за целия сезон, а сега по 5-6 пъти на вечер.
Гори нормално, но това гасене и палене постоянно сигурно не влияе добре на запалката и на разхода на пелети.

Изображение
filmatoplo - майстор
Ако може да я хванеш в мига когато гасне да се видат газовете с каква температура са спрямо водата .Изписва ли съобщение за грешка.
stefanhinkov - напреднал
чет окт 22, 2020 10:26 amfilmatoplo написа:
Ако може да я хванеш в мига когато гасне да се видат газовете с каква температура са спрямо водата .Изписва ли съобщение за грешка.
няма грешки, просто се загася и веднага след това започва зареждане, палене и т.н.
До следващият път, когато и скимне да се гаси :sad:

Всъщност сега си погледнах снимката, хванал съм я в момент "гасене"
газовете са 56, водата е 50 градуса.
Пясъчния часовник показва 496 (не знам от колко започва, но като ориентир в кое време на гасенето съм я снимал)
Trafo - помощник
Да не би да гаси, защото темп. на водата и газовете са изравнени - на снимката и двете са 47гр.
filmatoplo - майстор
Явиж да не ти е активирано с отметка -Автоматично почистване .
stefanhinkov - напреднал
чет окт 22, 2020 10:31 amfilmatoplo написа:
Явиж да не ти е активирано с отметка -Автоматично почистване .
Активирана е, да. Не съм пипал там....
stefanhinkov - напреднал
чет окт 22, 2020 10:31 amTrafo написа:
Да не би да гаси, защото темп. на водата и газовете са изравнени - на снимката и двете са 47гр.
Когато започне гасенето ("хванал" съм я при показания 496 на пясъчния часовник) - газовете са 56, а водата 50
filmatoplo - майстор
Айде ще черпиш ,махни отметката.
stefanhinkov - напреднал
чет окт 22, 2020 10:34 amfilmatoplo написа:
Айде ще черпиш ,махни отметката.
Махам я, ще черпя, щом е от нея :)
Ама миналата зима с нея е изкарала целия сезон.... Не знам какво точно прави това "автоматично" почистване, но си я чистих всеки ден ръчно ;)

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: