Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slaviyakov - специалист
вт окт 20, 2020 6:24 pmTrafo1 написа:
Здравейте отново,
Тази вечер успя да запали , но сега пък не стига зададената температура на водата.Всъщност минава с градус-два температурата на която се включва помпата , държи около минута така, температурата започва да пада и се задържа на няколко градуса под темп., зададена за вкл. на помпата.
Задал съм темп. на водата 68гр., на вкл. на помпата 60гр.Камината вдига темп. максимумна 61гр. и после започва да пада.Задържа се на 57гр. и вече от час и половина гори на P3 и не качва повече температурата.Помпата стои включена и на 57гр.
Какви са ти настройките на p1 p2 p3 и потдържане.Явно иска настройка, малко вдигни мощностите
Ndp007 - специалист
вт окт 20, 2020 6:24 pmTrafo1 написа:
Здравейте отново,
Тази вечер успя да запали , но сега пък не стига зададената температура на водата.Всъщност минава с градус-два температурата на която се включва помпата , държи около минута така, температурата започва да пада и се задържа на няколко градуса под темп., зададена за вкл. на помпата.
Задал съм темп. на водата 68гр., на вкл. на помпата 60гр.Камината вдига темп. максимумна 61гр. и после започва да пада.Задържа се на 57гр. и вече от час и половина гори на P3 и не качва повече температурата.Помпата стои включена и на 57гр.
Колко радиатора имаш? Бойлер лира?
Помпата я държи хистерезиса, а за другото имай малко търпение!
bibobore - специалист
Здравейте. Днес реших да запаля печката и резултата е плачевен. Инсталатора пипа нещо по мощностите и сега въпреки, че съм задал 60 градуса на водата едва достига 50. Как да върна фабричните настройки?? Даже ми беше сложил помпата да се пуска на 40 градуса. Самата тя пък работи като фуражомелка. Нямам въздух по сиситемата, но това бучи много здраво.
Спасявайте с фабричните настройки. Останалото после ще го мисля.
bibobore - специалист
Макс. темп. - 80
Капацитет шнек - 8.2
Разпознаване на огън - 5 по-висока; 0 по-ниска; време за гасене -6
Модулация мощн. - Р3 - 06; Р2 - 03; Р1 - 0; поддържане на огън - 20 мин.; прегряване 5
Запалване - Брой опити - 2; Зареждане - 70; етап 1 - 20 сек., вент. 0; етап 2 - 300 сек., вент. 36; етап 3 - 180 сек.; вент. 40
Разгаряне - 100, вент. 36; нарастване мощн. Р1-10,Р2-180
Мощност Р1 - Подаване гориво - 6.0, цикъл - 50, вент. - 30
Мощност Р2 - Подаване гориво - 10.0, цикъл - 50, вент. - 34
Мощност Р3 - Подаване гориво - 19.6, цикъл - 50, вент. - 38
Поддържане - Подаване гориво - 2.0, цикъл - 120, вент. - 20
Межд. чистене - цикъл - 90 мин., продължителност 15 сек., помяна вент - активирано, основен вент - 100.

Тези настройки валидни ли са и за 10 киловатовата? Взех ги от темата но незнам дали са еднакви за 10 и 16 киловата. Моята е 10 KW
majo79 - напреднал
Пич нищо не ти пречи да опиташ с тези настрйки , които си постнал за 16 кв . модел . Снимай си текущите насторйки в момента , и пробвай с тези за 16 - ката . Да използвам случая да изкажа благодарност на Димитър и екипа му , аз взех 16 кв. , миналата седмица Димитър ми изпрати едно момче , 2 часа си игра , и според мен настрои камината перфектно . Вече 3 ти път я паля за по 3-4 часа , за сега всичко върви перфектно , това което ми направи впечателние като го гледах когато настройваше , през цялото време гледаше какво се случва , колко подава гориво , какъв е пламъка , абе всичко както си трябва . Предупреди ме единствено че , може като позахладнее да трябва да се пипне леко , понеже когато я настройва беше топло вън и ми обясни че при студено време комина дърпа по друг начин , горе долу видях какво прави и ми обясни какво да гледам , ако реша аз да се пробвам ,ако мога да съм ти в помощ , ако искаш , ще прегледам какви настройки е направил на моята , но пак с уточнението , че моята е 16 кв , ако мислиш че ще ти свърша работа , драсни ще ги напиша .
bibobore - специалист
Чакам и друг да напише какви са фабричните настройки за 10 киловата. Моля който има възможност да се отзове. То какво да снимам, след като са ги пипали преди мен. Направо се ядосах много.
И този дисплей, постоянно ли свети или гасне известно време след изключване на камината?
Последна промяна от bibobore на ср окт 21, 2020 9:31 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Боже боже ,какви са тези инсталатори.И ще бучи ,има там едно копче на помпата :wink:
bibobore - специалист
ср окт 21, 2020 9:29 pmfilmatoplo написа:
Боже боже ,какви са тези инсталатори.И ще бучи ,има там едно копче на помпата :wink:
Ми в крайна сметка моя работа ли е това. Нито знам къде е копчето нито къде е помпата. Майната му на това. Дай жокер за тия настройки.
majo79 - напреднал
ср окт 21, 2020 9:12 pmbibobore написа:
Чакам и друг да напише какви са фабричните настройки за 10 киловата. Моля който има възможност да се отзове. То какво да снимам, след като са ги пипали преди мен. Направо се ядосах много.
И този дисплей, постоянно ли свети или гасне известно време след изключване на камината?
Дисплея свети постоянно , ако я изключиш гаси , така мисля не съм сигурен обаче , не съм я изключвал от кабела .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: