• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет ное 13, 2020 1:46 pmmorfei1 написа:
Типична шаПкарска логика, ама то под нея акъл не вирее. Разбираемо е в твоя случай.
Единственият лесен ден, беше вчера, момче.
morfei1 - специалист
Трифонари, дай боже всеки ден да ти е леко в професионален план. Да си бичиш айляк и да се деркаме във форума. Макар и на пръв поглед подобни (поне за някои), просто приеми, че има разлика между двето и че контролера на монката ползава Fuzzy Logic, а не PID.

Понапънахме се, има маТрял за четящите, дори във всичките глупости. Всеки има глава на раменете за да прецени за себе си, кое как е.
"Всяка част (PID) се умножава с подходящ коефициент и частите се събират в една стойност, която определя реакцията на контролера.
Реакцията може да се предостави линейно към изхода (напрежение, честота и др.) или да премине през размита логика (Fuzzy Logic), която да определи какво да се прави (напр. – голямо повишение, малко повишение, без промяна, малко намаление, голямо намаление).
Възможно е някои от коефициентите да са 0. Тогава се получават разновидности на PID контролера (P, PI, PD, D, I, ID)."

https://bg.wikipedia.org/wiki/PID_%D0%B ... 0%B5%D1%80

Това за интересуващите се, как могат да си настроят контролерът PLUM, според предоставената им възможност да влияят на А,B,С (PID), което после контролерът да смели през Fuzzy Logic, написано от инженерът.
morfei1 - специалист
Виж как сам си отговори с това което ти сам публикува. Ключовата дума в това цялото е ИЛИ. За ко беше тя цялата гюрултия и джангър..... за три букви, две от които се повтарят.

PID-да си PID. Fuzzy Logic си е Fuzzy Logic. Двeто могат да работят заедно и по отделно. Как точно е реализирано управлението на Plum в случая, дали заедно или по отделно, аз не се наемам да казвам, щото нито съм инжинера, който го е конструирал, нито я имам в мазето за да я използвам, мога само да чета инструкциите, а там пише Fuzzy Logic.
пет ное 13, 2020 3:44 pmmorfei1 написа:
Виж как сам си отговори с това което ти сам публикува. Ключовата дума в това цялото е ИЛИ. За ко беше тя цялата гюрултия и джангър..... за три букви, две от които се повтарят.

PID-да си PID. Fuzzy Logic си е Fuzzy Logic. Двeто могат да работят заедно и по отделно. Как точно е реализирано управлението на Plum в случая, дали заедно или по отделно, аз не се наемам да казвам, щото нито съм инжинера, който го е конструирал, нито я имам в мазето за да я използвам, мога само да чета инструкциите, а там пише Fuzzy Logic.
Ха-ха, не съм се питал.
Идваш на Моя, малко по малко. На мен не ми е нужно да го имам в Мазето.
В "началото" споделих, че ми прилича на PID,което ти оспори, а в ръководството се потвърждава. Много неща можело да приличат на нещо си... Ми да, за кой ли път "познах".
Аз се наемам да кажа- "Заедно е". Свързано е, защото за обикновения потребител би било по силите да въведе 3 настройки, които после "инженера" да размие.
morfei1 - специалист
ОК, твойто магере е мъжко, пИчелш виртуалната битка :-D , щом нещата ги "чуваш" отдалече. Едно е сигурно, оттук нататък поне ще правиш разлика между двето, защото до сега беше наясно само с едното. Дори си мислише, че е едно и също нещо в един момент.

едит:

За напред също можеш да разглеждаш PID като - пътен светофар, а Fuzzy Logic като - полицай регулировчик. Едното има три команди, които спазва стриктно, а другото има много повече, дори безброй, които спазва според зависи от ситуацията....

Тъй е и в живота, шофьорите възприемат командите от светофар много по-лесно отколкото на регулировчика.

Жив и здрав!
пет ное 13, 2020 3:57 pmmorfei1 написа:
...
Тъй е и в живота, шофьорите възприемат командите от светофар много по-лесно отколкото на регулировчика.

Жив и здрав!
"При несъответствие между сигналите на регулировчика и светлинните сигнали относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със сигналите на регулировчика."

Все още, в този свят, Човекът управлява, колкото правилно и грешно да е. Човекът е водещ.
Тъй е в живота и затуй сме на 'уй дереже, щото някой си въобразява, че нещо трябва да е както нему е понятно.
Не ти ли омръзна да ти броят? Освен ако не повтаряш "6ести" клас. Тъй е лафа де.
morfei1 - специалист
пет ное 13, 2020 3:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ха-ха, не съм се питал.
Идваш на Моя, малко по малко. На мен не ми е нужно да го имам в Мазето.
В "началото" споделих, че ми прилича на PID,което ти оспори, а в ръководството се потвърждава. Много неща можело да приличат на нещо си... Ми да, за кой ли път "познах".
Аз се наемам да кажа- "Заедно е". Свързано е, защото за обикновения потребител би било по силите да въведе 3 настройки, които после "инженера" да размие.
Трифонари тва не е да се втурнеш в горящата къща за да потушиш оГиня. Казвам го с уважение и респект.

Замисли ли се, поинтересува ли се, че тези три буквички ABC може би са абревиатура на Аrtificial Вee Сolony алгоритъм, които използва Fuzzy Logic при сметките си? А не са онуй къде ти си мислиш, че е и дори си твърдо убеден в правотата си?

Лесно е да действаш първосигнално, при теб е разбираемо. Трудно е да вникнеш в детайли и да приемеш гледната точка на другия, нали? По лесно е да се репчиш.

Хайде сега можеш да се поинтересуваш за трито буквички ABC повече. После си направи изводите за себе си, аз моите съм си ги направил вече.

Мисля с това да приключим. Ти на същото мнение ли си?
don_mimo - помощник
Здравейте,
Да се включа и аз :)
Котел Пелетерм Маратон 30кВ и горелка GP 30 R tsc с Plum дисплей :) отоплявам 3ет.къща около 250кв. Горелката поддържа 70гр вода в котела,топля един бойлер 200л и имам 16 радиатора и 6 лири за баните ,използвам само термоглави без стаен термостат ... горелката модулира на 3 степени 30кв-20кв-9кв . fuzzy logic не ползвам,дал съм на стандарт. котелът попти не гасне, супервижън съм му дал 60мин на 2кв .... 3та година експлоатация ,след направени опити мога да кажа най-добре работи на 70-75градуса/ на 80 вдига много разхода/. горелката работи на 9кв и гони 70градуса, обикновено поддържа 65-66, рядко достига 70гр. на 9кв /освен ако не грее бойлерът, тук е най-глупавото в този софтуер или топли бойлера или къщата ... с вентил/. Температурата,която поддържам в помещенията е 24-25-26, разходът варира според външ.температура от 5 чувала при -10 до 1,5-2чувала при 15гр.
сега и аз имам въпрос , къде се намира контролера на котела/ екомах860p3 би трябвало да е / искам да сложа екоnet300 модул за интернет контрол :) в долния ъгъл на котела ли е,там където има изведена букса за стаен термостат или в горелката?
huntered - специалист
вт дек 08, 2020 7:25 pmdon_mimo написа:
къде се намира контролера на котела/ екомах860p3 би трябвало да е / искам да сложа екоnet300 модул за интернет контрол :) в долния ъгъл на котела ли е,там където има изведена букса за стаен термостат или в горелката?
В горелката

https://ecotherm.bg/wp-content/uploads/ ... HON_BG.pdf
На стр. 47 е схемата на платката.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: