• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет ное 12, 2020 7:26 pmmorfei1 написа:
Задаваш ми въпрос отговарям ти, не се съзтезавам. Пише го в инструкциите колко степени има...

Screenshot_2020-11-12-19-24-44-381_com.google.android.apps.docs.jpg

Обясни ми ти на мен сега, що 18-ката стандартно модулира като 25 цата на минимална? Знаеш ли?...щот аз знам. Знаеш ли също що и 25 цата може да работи на 5kw без проблем, подобно на моята?
Въпросите ти не са предмет на темата.
Не четеш правилната инструкция.
Тук вече няма предизвикателство за мен.
чет ное 12, 2020 7:57 pmmorfei1 написа:
:lol:
пон ное 09, 2020 2:27 pmmonkata200 написа:
Да продължа темата с управлението plum.
......
morfei1 - специалист
Трифонари, Тирифонари, имаш потенциал спрямо връсниците си..., ма за съжаление други работи ти липсват, те ограничават. Хващаш се за конкретни неща-думи, като удавник за сламка, само и само да докажеш "правотата" си. Но не правотата по принцип, а твоето разбиране за нея, за да можеш накрая да си начешеш форумното ЕГО. Получава ти се доста успешно, умните и възпитани хора решили да търсят решение на проблемите си тук, просто млъкват на "клеченето" ти защо по-умният винаги отстъпва. Браво голяма работа си, велик си!

Само, че аз никога се съм се смятъл за умен.... нито мога да отстъпя, когато някво чиче дрънка глупости без да е съвсем наясно, твърдейки точно обратното.

Да в конкретния случай на Монката си прав. Пак да го повторя - ПРАВ си, но не защото разбираш Fuzzy Logic, а защото се хвана за степените на модулация и за други простотии, опитвайки се дори да влезеш в ролята на модератор какъвто НЕ си.

Контролера му е с тристепена модулация, но както казах и по-рано.... това не е толкова от значение дали имаш 3 или 10 степени за модулация. Важното е макс и мин на която горелката можеш да работи стабилно и да гори ефективно, всичко между тях е ала-бала.
ср ное 11, 2020 12:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не съм запознат с контролерът ти но това много ми прилича на PID.
Пънеш ми се като магаре на лед. Съветваш хората да ходят да търсят да четата и да се образоват, а ти самия не си достатъчно образован за нещата които говориш. Съветвам те да се запознаеш добре с втория линк, който ти споделям безплатно и който за голямо твое съжаление не е на Български, за да разбереш каква е основната разликата между Fuzzi Logic и PID. Ако ти е трудно с Google Translate, можеш да преминеш направо на графа 7 (7. CONCLUSIONS), където е обяснено разликата между двето с няколко изречения. Ако не разбираш думичките, се надявам поне да разбираш циричките и разликата между 3 и 49.

Прикачен файл:
Conclusions.JPG
7.Conclusions
Conclusions.JPG (39.81 KиБ) Видяна 839 пъти

https://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzy_logic

FUZZY LOGIC CONTROL VERSUS CONVENTIONAL PID CONTROL FOR CONTROLLING
INDOOR TEMPERATURE OF A BUILDING SPACE

чет ное 12, 2020 7:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вече съм убеден, че контролерът му се основава на PID.
Изоставаш, докато се гледаш в огледалото, обграден със сензори, г-н Нарцис.
Не изоставам, а се засилвам :wink:
чет ное 12, 2020 7:42 pmТрифон П.Трифонов написа:

Не четеш правилната инструкция.
Единственото за което беше прав.
чет ное 12, 2020 7:42 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тук вече няма предизвикателство за мен.
Всеки сам избира колко високо да вдигне летвата пред него си.
В царството на слепите едноокият е цар
Това мисля най-добре те описва като форумно поведение.
пет ное 13, 2020 11:26 ammorfei1 написа:
Тристепенна!!!
9-10-20 киловата! Но контролерът е добър.

https://bg.wikipedia.org/wiki/PID_%D0%B ... 0%B5%D1%80

За Монката и другите, с новият контролер, ще е от полза.
Казусът на Монката е завършен, за мен, г-не.
morfei1 - специалист
пет ное 13, 2020 12:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не подвеждай хората имащи такива горелки с такива контролери да четат работи къде не присъстват в тяхното управление и реално няма да им бъдат полезни, освен да им обогатят общата култура за различните видове управления.

Казано на прост разбираем Български - PID управлява по 3 параметъра (правила,.... както искаш тъй си ги наричай), докато Fuzzy Logic управлява на база от 49 правила. Едиственото ограничение за "If state..." може да ти го наложи производителя, програмиста на контролера, принципно възможностите са му неограничени.

Някъде в ПРАВИЛНАТА инструкцията да видя да пише PID? Щото аз не видях, но видях на много места да пише Fuzzy logic в нея :? :roll: .
пет ное 13, 2020 12:50 pmmorfei1 написа:
пет ное 13, 2020 12:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не подвеждай хората имащи такива горелки с такива контролери да четат работи къде не присъстват в тяхното управление и реално няма да им бъдат полезни, освен да им обогатят общата култура за различните видове управления.

Казано на прост разбираем Български - PID управлява по 3 параметъра (правила,.... както искаш тъй си ги наричай), докато Fuzzy Logic управлява на база от 49 правила. Едиственото ограничение за "If state..." може да ти го наложи производителя, програмиста на контролера, принципно възможностите са неограничени.

Някъде в ПРАВИЛНАТА инструкцията да видя да пише PID? Щото аз не видях, но видях на много места да пише Fuzzy logic в нея :? :roll: .
Потърси си инфото сам! Аз вече съм се образовал. Монката си има инструкцията и може да прочете винаги.

"2.6. Параметър А FL
(Parameter А Fuzzy logic)
2.7. Параметър В FL
(Parameter B Fuzzy logic)
2.8. Параметър С FL
(Parameter C Fuzzy logic)

Не четеш на правилното място, момче. Държиш се като напляскан след родителска. Бъди умен!

Потребителят може да влияе на контролера чрез тези 3 параметъра, след което това минава през "размитата логика".
morfei1 - специалист
И понеже PID се води по три правила, а ти можеш да промениш три параметъра в настройките на горелката, реши че това е PID, а не Fuzzy Logic. Генеално откритие, нобелов лауреат си да знаеш. Сега остана да обясниш (или да намериш обяснение за себе си) и защо производителя нарича това Fuzziy Logic, а не PID, може би са толкова необразовани, че не правят ралика между двето или просто искат да звучат модерно :roll:

Прикачен файл:
fuzzy logic.png
fuzzy logic
fuzzy logic.png (6.34 KиБ) Видяна 809 пъти

Айде като първолаците.... Колко чертички виждаш в различни цветове?

Прикачен файл:
Pid-feedback-correct.png
PID Feedback Correct
Pid-feedback-correct.png (46.51 KиБ) Видяна 807 пъти

Туй прилича ли ти на горното?

Както и да е, прсто затвържадаваш предходните ми думи. Започвам да ставам умен..... и отстъпвам. Казах ти го и по рано, не става само с (ядене) четене :wink: .
пет ное 13, 2020 1:09 pmmorfei1 написа:
И понеже PID се води по три правила, а ти можеш да промениш три параметъра в настройките на горелката, реши че това е PID, а не Fuzzy Logic. Генеално откритие, нобелов лауреат си да знаеш. Сега остана да обясниш (или да намериш обяснение за себе си) и защо производителя нарича това Fuzziy Logic, а не PID, може би са толкова необразовани, че не правят ралика между двето или просто искат да звучат модерно :roll:

fuzzy logic.png

Айде като първолаците.... Колко чертички виждаш в различни цветове?

Pid-feedback-correct.png

Туй прилича ли ти на горното?

Както и да е, прсто затвържадаваш предходните ми думи. Започвам да ставам умен..... и отстъпвам. Казах ти го и по рано, не става само с (ядене) четене :wink: .
Изобщо не съм решил че не е. Никъде не съм твърдял такова нещо.
Просто и ясно, предположих, както се потвърждава и от инструкцията, че потребителят може да влияе на контролера по 3 параметъра, PID.

Просто бъди умен! Пожелавам ти го от сърце, колкото и да боли, докато влиза!

"2.6. Параметър А FL 5
2.7. Параметър В FL 40
2.8. Параметър С FL 15"

Това са основни PID настройки. Справка с предното ми мнение. Тези неща ги цитирам от инструкцията на неговият котел.
пон ное 09, 2020 2:27 pmmonkata200 написа:
....... За fuzzy logic има зададени едни параметри които не разбирам какво точно регулират. Това са: параметър А - 5 параметър B-40 параметър С-15. Някой знае ли какво точно определят тия параметри на fuzzy logic защото ми се струва че модулира малко мудно и ми се иска да го направя по адекватно за да не се допускат големи разлики в темперарурата на водата. #-o
Аз зная, та споделих опит.
А ти?!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет ное 13, 2020 1:46 pm, променено общо 1 път.
morfei1 - специалист
Типична шаПкарска логика, ама то под нея акъл не вирее. Разбираемо е в твоя случай.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: