Понеже като видях големия хоризонтал на димоотвода посъветвах човека да го почисти и да го прави редовно .Ако не е чистен и затова ще потъмнее маркуча аз по това ще позная лош комин .Е само догадки си правя .Щото от непочистен котел съм виждал да пуши към маркуча.Но да откаже оптодвойка не е било -само от запрашаване ,след почистване тръгва на секундата.Утре ще видим ,ако се оправи .
пет дек 11, 2020 8:44 pmLazarGanev написа:Може ли малко пояснение по това с лентите хартия, че не съм сигурен, че го схванах. При монтирано положение на датчиците се пъха лентата във входната тръба на горелката. Единична лента не трябва да влияе, така ли е?пет дек 11, 2020 6:49 pmfilmatoplo написа: Спешен въпрос,горелка Грейки Стар изписва съобщение -Задръстване ,по мой съвет изчистват датчиците на оптодвойката ,със стрелка на ляво чистим уж грешката ,но не се оправя .До сега винаги са ставали нещата .Ако има нещо което трябва да се направи подсказвайте .Почти през ден се случват подобни задръствания ,и при съвет по телефона - почистват датчиците и горелките им тръгват .При тест на изходите -всички шнекове и вентилатор работят.Левият се проверява с камера, десният - с фенерче - ттрябва да изчезне хиксчето в средата на дисплея. При монтирано положение трябва да го няма, ако прекараш една лента от копи хартия, трябва да го няма, ако прекарап двойна лента - трябва да се появи - това е теста за изправност на оптодвойката.