Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Понеже като видях големия хоризонтал на димоотвода посъветвах човека да го почисти и да го прави редовно .Ако не е чистен и затова ще потъмнее маркуча аз по това ще позная лош комин .Е само догадки си правя .Щото от непочистен котел съм виждал да пуши към маркуча.Но да откаже оптодвойка не е било -само от запрашаване ,след почистване тръгва на секундата.Утре ще видим ,ако се оправи .
g.gushterov83 - специалист
пет дек 11, 2020 8:44 pmLazarGanev написа:
пет дек 11, 2020 6:49 pmfilmatoplo написа:
Спешен въпрос,горелка Грейки Стар изписва съобщение -Задръстване ,по мой съвет изчистват датчиците на оптодвойката ,със стрелка на ляво чистим уж грешката ,но не се оправя .До сега винаги са ставали нещата .Ако има нещо което трябва да се направи подсказвайте .Почти през ден се случват подобни задръствания ,и при съвет по телефона - почистват датчиците и горелките им тръгват .При тест на изходите -всички шнекове и вентилатор работят.
Левият се проверява с камера, десният - с фенерче - ттрябва да изчезне хиксчето в средата на дисплея. При монтирано положение трябва да го няма, ако прекараш една лента от копи хартия, трябва да го няма, ако прекарап двойна лента - трябва да се появи - това е теста за изправност на оптодвойката.
Може ли малко пояснение по това с лентите хартия, че не съм сигурен, че го схванах. При монтирано положение на датчиците се пъха лентата във входната тръба на горелката. Единична лента не трябва да влияе, така ли е?
filmatoplo - майстор
И аз така го разбрах.Да ги Ева и датчиците не са ме бъзикали до сега.Гледам на схемата Led дава светлината ,а другия датчик CS регистрира светлината.Само не знам диода Led на колко волта е -да го проверя дали дава напрежение на колената ако не свети проверен с камера ..
LazarGanev - "Велик майстор"
съб дек 12, 2020 10:02 amg.gushterov83 написа:
Може ли малко пояснение по това с лентите хартия, че не съм сигурен, че го схванах. При монтирано положение на датчиците се пъха лентата във входната тръба на горелката. Единична лента не трябва да влияе, така ли е?
Точно така, единична лента не трябва да оказва влияние, а при двойна лента трябва да се появи хикса
damyaniq - специалист
Здравейте! Колеги с ГРЕЙКО RB 20 съм вече седми сезон версия на софтуера 1,1/1,1Горя слънчогледови пелети Прави ми впечатление че осветеността намаля много 140-167-172 не може да вдигне по вече а пламъка е много добър Дали иска почистване на фотосензора? Не е чистен до сега а и не зная къде е Може ли съвет? Благодаря! :?:
filmatoplo - майстор
Хикса го нямало но си изписва задръстване и не се стартира горелката .Отивам да я видя ,ей нямам почивка.
съб дек 12, 2020 11:54 amLazarGanev написа:
Точно така, единична лента не трябва да оказва влияние, а при двойна лента трябва да се появи хикса
Благодаря! Отивам да пробвам!

Edit: Първоначално с единичен лист индикира задръстване. След почистване на свето-фото двойката работи според очакванията. Много полезна информация!
съб дек 12, 2020 12:31 pmfilmatoplo написа:
Хикса го нямало но си изписва задръстване и не се стартира горелката .Отивам да я видя ,ей нямам почивка.
Вероятно не е нулирана грешката. Баща ми изпитва големи затруднения с тази дейност при Star. От приложението може да провери отдалечено.
съб дек 12, 2020 12:18 pmdamyaniq написа:
Здравейте! Колеги с ГРЕЙКО RB 20 съм вече седми сезон версия на софтуера 1,1/1,1Горя слънчогледови пелети Прави ми впечатление че осветеността намаля много 140-167-172 не може да вдигне по вече а пламъка е много добър Дали иска почистване на фотосензора? Не е чистен до сега а и не зная къде е Може ли съвет? Благодаря! :?:
Като вдигнеш капака, в дясно и напред, под платката. Поглеждаш и трябва да видиш дебеличък черен кабел. Издърпваш внимателно, поглеждаш как е ориентиран, почистваш и връщаш!

https://photos.app.goo.gl/rjniW2GHAzVSUqwA7

Винаги готов, за разлика от младежа Морфей.

Другата причина е, жаравата да е повдигната доста високо, в "шепата" на горелката. Така пламъкът започва да се скрива от фото сензора.
Иска или още малко въздух или по малко пелети, за да слезне надолу и да се вижда добре от "окото".
filmatoplo - майстор
:lol: Отидох при горелката и я оправих за 1 секунда .Искам да се извиня ,че ви занимавах с този казус,нищо да си знаем за бъдещи проблеми.Човека обърсал датчиците както му казах,обаче не изчистил грешката за писукането ,казвам му - стрелка наляво ,той натискал стрелка надясно. :lol: Знаех си ,че няма ядове с оптодвойката

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: