Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
При отворени термоглави радиаторите трябва да парят дори и ниско долу. Мисля че циркулацията не е добра. Може причина да е водния филтър, съпротивление на радиаторните вентили, самите термоглави, задръствания по тръби и радиатори, притворен кран някъде.
Какви са стойностите за мощност 1? Достига ли се желаната стайна температура?
ico_3 - специалист
P1 е 2 секунди подаване през 45 със 46% въздух за буфер едва ли защото от този сезон е така.
Timoti - специалист
Като падне под 0 лата ще се оправят нещата
filmatoplo - майстор
Спешен въпрос,горелка Грейки Стар изписва съобщение -Задръстване ,по мой съвет изчистват датчиците на оптодвойката ,със стрелка на ляво чистим уж грешката ,но не се оправя .До сега винаги са ставали нещата .Ако има нещо което трябва да се направи подсказвайте .Почти през ден се случват подобни задръствания ,и при съвет по телефона - почистват датчиците и горелките им тръгват .При тест на изходите -всички шнекове и вентилатор работят.
pechkata - специалист
пет дек 11, 2020 6:49 pmfilmatoplo написа:
Спешен въпрос,горелка Грейки Стар изписва съобщение -Задръстване ,по мой съвет изчистват датчиците на оптодвойката ,със стрелка на ляво чистим уж грешката ,но не се оправя .До сега винаги са ставали нещата .Ако има нещо което трябва да се направи подсказвайте .Почти през ден се случват подобни задръствания ,и при съвет по телефона - почистват датчиците и горелките им тръгват .При тест на изходите -всички шнекове и вентилатор работят.
Значи не са почистили достатъчно датчиците - със мокрите кърпички джобните става най добре имат алкохол...
filmatoplo - майстор
:wink: Едва ли е това -5 пъти ги бърса човека.
gnt69 - майстор
пет дек 11, 2020 7:07 pmfilmatoplo написа:
:wink: Едва ли е това -5 пъти ги бърса човека.
Те датчиците имат едни кабелчета, да не би в тях да е проблема.

Друго за което се сещам да вземе една тел да почисти тръбичките където влизат датчиците.
:partyman:
filmatoplo - майстор
:wink: Проблем общо казано ,ще се проверят връзките на кабелите на датчиците по платката за слаба връзка .По скоро ме интересува дали това се е случвало на някой ,при мен за 8 год -Не ,бърша диодите и готово,никога не съм ги слагал в графа проблем. :wink: Отворите са почистени.
pechkata - специалист
пет дек 11, 2020 7:39 pmfilmatoplo написа:
:wink: Проблем общо казано ,ще се проверят връзките на кабелите на датчиците по платката за слаба връзка .По скоро ме интересува дали това се е случвало на някой ,при мен за 8 год -Не ,бърша диодите и готово,никога не съм ги слагал в графа проблем. :wink: Отворите са почистени.
А това е вече проблем на Грейко - някой не си е свършил работата при сглобката...
Чувал съм да ги пъхат и двата датчика в една шлаухвка един срещу друг - и пей сърце... :supz:
Докато дойде оторизирания техник... :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 11, 2020 6:49 pmfilmatoplo написа:
Левият се проверява с камера, десният - с фенерче - ттрябва да изчезне хиксчето в средата на дисплея. При монтирано положение трябва да го няма, ако прекараш една лента от копи хартия, трябва да го няма, ако прекарап двойна лента - трябва да се появи - това е теста за изправност на оптодвойката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: