Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sveto - специалист
Моята съм я ограничил Р3-12kW, P2-6kW, P1-3kW, kW, поддържане-1,7kW. Но ми се струва, че съм намалил прекалено вентилатора. Не знам как точно трябва да изглежда огъня.
чет дек 17, 2020 2:16 pmsveto написа:
...как точно трябва да изглежда огъня.
Да не е вял, червен, с чери къдежи над него. То тогава ще опушва стъклото за няма и час, но да не е и много къс, игрив, нервен, светулки да хвърчат из цялата камера.
Бе, да е готин, хаха, светъл, буен, но не прекалено.
Travel_Mate - специалист
Моята съм я ограничил Р3-12kW, P2-6kW, P1-3kW, kW, поддържане-1,7kW. Но ми се струва, че съм намалил прекалено вентилатора. Не знам как точно трябва да изглежда огъня.
Много ли ще е нахално, да помоля, да публикуваш твоите стойности?
Грешен коментар.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 18, 2020 6:37 am, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
чет дек 17, 2020 12:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 17, 2020 11:38 amTravel_Mate написа:
...
Вентилатора трябва и да го пипам в тоя случай?
При по малко пелети, съответно по малко въздух, но не намаляваш вентилаторът пропорционално на подаването. По малко, с 2-3 единици. После наблюдаваш и ако не ти хареса пламъкът, отново корекция с единица-две.
Отвори си ПК! И на теб ти пратих подаръкът на Брадъра, да си поиграеш. Предполагам, че я нямаш таблицата, щом питаш за цикли, мощности...
Интересно е, помага доста.
Я вземи дай и на мен един такъв подарък, не се скръндзи толкоз.
Gustoraveli - специалист
чет дек 17, 2020 2:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
...как точно трябва да изглежда огъня.
Да не е вял, червен, с чери къдежи над него. То тогава ще опушва стъклото за няма и час, но да не е и много къс, игрив, нервен, светулки да хвърчат из цялата камера.
Бе, да е готин, хаха, светъл, буен, но не прекалено.
Сега вече ще си сипя едно за твое здраве
Ха... Ха...!
Диаметър и дължина на пламъка зависят:
-излишък на кислород
-форма на горивната камера
-пътя на изгорелите газове в котела
-налягане в горивна камера /положително или отрицателно /
За първичен, вторичен и третичен въздух не ми се пише, както и за задържане на димните газове за 1-2 секунди, за да се получи пълно изгаряне въглеводородните съединения.
Това буен, игрив, светъл и т. н са пълни глупости.

Трифонов стегни се бе, такова изказване не ти пасва на титлата - форумен гуру.
чет дек 17, 2020 7:50 pmGustoraveli написа:
...

Густо, прекаляваш. Нали не мислиш, че ще седне първи семестър на скамейката?!!
Айде подкрепи си приказките с лекция- формули, термодинамика, тинтири-минтири...!!!
Обясни му с две приказки, вместо да се заяждаш!

Не съм Гуру никъде. Просто от преди шести клас ми се е налагало са се оправям с огъня, та сега ми е лесно да го паля и в дъжд. Автоматизацията е трудна за тия, дето не са тренирали на ръка, понимаеш?
Gustoraveli - специалист
чет дек 17, 2020 7:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 17, 2020 7:50 pmGustoraveli написа:
...

Густо, прекаляваш. Нали не мислиш, че ще седне първи семестър на скамейката?!!
Айде подкрепи си приказките с лекция- формули, термодинамика, тинтири-минтири...!!!
Обясни му с две приказки, вместо да се заяждаш!
Не се заяждам!
От известно време искам да Ви кажа, че за всяка една камина и инсталация настройките са индивидуални.
Когато е кофти горивото и няма софтуер, който да регулира входящ въздух, димен вентилатор, количество гориво?
Става мазало, повярвавай ми!
Имам достъп до много по-сложно съоръжение и знам за какво става на въпрос
Компютъра започва да затваря нива/трето и второ/, остава само първо, където се запалва горивото и ми блокира ръчното управление. Резултати - увеличение на пепел, ниска температура в горивната камера,ниска температура на димни газове малък тонаж на пара....
Принципът е един същ, независимо дали става дума за съоръжение за милиони евра или камина за 2600лв.
И стига си намесвал формули, вече има такива програми, дето изчисляват всичко.
Та това е, нищо лично!
filmatoplo - майстор
Как е обяснено това в инструкцията на камината.Аз поне отделям минимум 4-5 часа пред камината ,който го прави за 5 минути се налага отново да посети камината и да си натрупа негативи.Горивния процес се наблюдава много внимателно и се правят нужните корекции -въпрос на опит .Има 2-3 вида пелети които стават в региона и резултата е задоволителен от към
безпроблемна работа.Чак собствика губи търпение и по стиснатите пропускат обеда ,по важното е камината да се настрои.С това разполагаме и гледаме нещата да са в някакви норми,
чет дек 17, 2020 8:18 pmGustoraveli написа:
Не се заяждам!
От известно време искам да Ви кажа,...
Густо, топлата вода е отдавна тука.
Минаха инженери, други още са тук, а ти не си, сигурен съм.
Добре, разбираш, работиш, но тук сме на котелченца и каминченца, дето не струват 20 пари само Харгаснера, а цялата инсталация да е 5, ако може и банкета вътре.
Адимолятисаданисиминапреде!
След цензурата толкос. Не можеш да влезнеш като Месия тук, освен ако не проповядваш нещо различно и да има кой да му текнат лигите.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: