Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 11:11 pmLazarGanev написа:
ср дек 16, 2020 11:00 pmGustoraveli написа:
Престани да спамиш темата! Отвори си тема за Равели и си пиши колкото искаш!
Разбрах те колко си "велик майстор" още в темата за вентилконвекторите.
Когато захраниш Олимпия 400 с тръба ф16 да дава 3.9 kw?
Много поздрави от мен!!
:prayer:
Антон С. - специалист
ср дек 16, 2020 11:31 pmGustoraveli написа:

Какво "лая", бе?
Нали се сещаш, че без скорост на димни газове и поддържане на минус Паскала на димососа
Без достатъчно свеж въздух и пелети в норма си обречен!
Така като гледам, само си губя времето с теб БЕ... Взимай си Паскала и се погуби някъде :wink: За жалост съм обречен да ми се налага да чета мнения като твоите. Пак ти казвам, дай разумни мнения и съвети и пак ще си говорим. Сега си лаламе, че ни сърбят езиците явно.
Gustoraveli - специалист
ср дек 16, 2020 11:57 pmАнтон С. написа:
ср дек 16, 2020 11:31 pmGustoraveli написа:

Какво "лая", бе?
Нали се сещаш, че без скорост на димни газове и поддържане на минус Паскала на димососа
Без достатъчно свеж въздух и пелети в норма си обречен!
Така като гледам, само си губя времето с теб БЕ... Взимай си Паскала и се погуби някъде :wink: За жалост съм обречен да ми се налага да чета мнения като твоите. Пак ти казвам, дай разумни мнения и съвети и пак ще си говорим. Сега си лаламе, че ни сърбят езиците явно.
Младеж четеш ли??
Какво да ти пиша, щото се нервиш?
Пак ще ти повторя, Грейкото му липсва автоматизация😊!
Вентилаторът не реагира на подаване пелети, има липса на информация за свеж въздух, за скорост на димни газове..
Без тези стойности не може да се направи точна настройка.
Иначе, проба, грешка.
Антон С. - специалист
Младеж? Благодаря за комплимента! Уморих се да те чета, дърт съм веке. Дай пример за таз автоматизирана система моля те БЕ. Може и да ни впечатлиш и зарибиш. Сега си лягам и ще сънувам абсолютно автоматизирана отоплителна система. А, ма аз имам - топлофикация София и викат, врътваш крана и готово. Не си полезен човече!
LazarGanev - "Велик майстор"
ср дек 16, 2020 11:42 pmGustoraveli написа:
Разбрах те колко си "велик майстор" още в темата за вентилконвекторите.
Когато захраниш Олимпия 400 с тръба ф16 да дава 3.9 kw?
Много поздрави от мен!!
:prayer:
Нищо не си разбрал, защото нямаш капацитета. Престани да спамиш в тази тема!
Travel_Mate - специалист
Разбрах вече, защо темата е 372стр... Един въпрос и следват две страници спам (заяждане, ракия, т.н.) Нямате ли модератор тук?

Колегата горе, гледам ти примерните настройки, но порция 20 на цикъл 50сек, не е ли същото като порция 10 на цикъл 25сек?
Правилно ли разбрах, че мощността зависи от секундите на порцията?
чет дек 17, 2020 8:33 amTravel_Mate написа:
........
Колегата горе, гледам ти примерните настройки, но порция 20 на цикъл 50сек, не е ли същото като порция 10 на цикъл 25сек?
Едно и също, като мощност, но наблюдатели казват, че е по добре, по равномерно горенето.
Естествено, че мощността зависи от времето за подаване. Увеличаваш го- увеличава се мощността. Същото може да се постигне и ако намалиш цикълът, но без да променяш времето за подаване. Така можеш да си нагласиш степените, спрямо твоите изисквания.
Travel_Mate - специалист
чет дек 17, 2020 8:48 amТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 17, 2020 8:33 amTravel_Mate написа:
........
Едно и също, като мощност, но наблюдатели казват, че е по добре, по равномерно горенето.
Естествено, че мощността зависи от времето за подаване. Увеличаваш го- увеличава се мощността. Същото може да се постигне и ако намалиш цикълът, но без да променяш времето за подаване. Така можеш да си нагласиш степените, спрямо твоите изисквания.
Това е целта, искам да не вдига повече от 8-10KW примерно на P3, при мен P3 19.6sek, P2 -10, значи ако направя P3-12. P2-8, P1-6, без да пипам нищо друго, ще падне малко ?
Вентилатора трябва и да го пипам в тоя случай?
чет дек 17, 2020 11:38 amTravel_Mate написа:
...
При по малко пелети, съответно по малко въздух, но не намаляваш вентилаторът пропорционално на подаването. По малко, с 2-3 единици. После наблюдаваш и ако не ти хареса пламъкът, отново корекция с единица-две.
Отвори си ПК! И на теб ти пратих подаръкът на Брадъра, да си поиграеш. Предполагам, че я нямаш таблицата, щом питаш за цикли, мощности...
Интересно е, помага доста.
Travel_Mate - специалист
чет дек 17, 2020 12:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 17, 2020 11:38 amTravel_Mate написа:
...
При по малко пелети, съответно по малко въздух, но не намаляваш вентилаторът пропорционално на подаването. По малко, с 2-3 единици. После наблюдаваш и ако не ти хареса пламъкът, отново корекция с единица-две.
Отвори си ПК! И на теб ти пратих подаръкът на Брадъра, да си поиграеш. Предполагам, че я нямаш таблицата, щом питаш за цикли, мощности...
Интересно е, помага доста.
Мерси , ще разгледам. Нищо нямам, от скоро съм с камината, че и не съм покрай нея редовно, преди бях с котел, а там е друга логика и управление, но се промениха нещата, котела е в olx и се наложи да вземам камина и нова инсталация.
Бих изчел цялата тема, но е толкова размита от глупости, че няма как и затова питам дивотии. Котела беше лесно, имаше си ограничаване на максималана степен и на 25KW го пусках само като дойдат -20, редовно си го горях на 15KW или на 20KW, та и сега с камината няма смилъл с тези темепратури от 16KW, затова искам да се заиграя

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: