Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
нед дек 20, 2020 4:14 pmsveto написа:
нед дек 20, 2020 3:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 20, 2020 3:26 pmsveto написа:
...Затова се замислих за буфер да работи на пълна мощност 3-4 часа и останалото време да стои изгасена.
Колко е останалото време?
За кого и за какво е угодно и достатъчно?
Има 7 основни въпроса, в този живот, на които ако си отговориш, решил си задачата.

От мен да мине.
Буферът е само тогава и чак когато възможностите са изчерпани.
Твоите са;
- преработка на десятка, но не се започва със запушване на димогарни тръби.
- продажба на тази и купуване на десятка, след което, в преходните сезони работа по СТ или графици, а в яка зима ще може да работи безгрижно за стопанина, без оглед по вода или СТ.
Ти ли беше дето си продава СТ?
- монтиране на Буферен съд.
Избирай! Надявам се разбра как съм степенувал?!
Да, разбрах те, благодаря ти! Не, не си продавам аз СТ
Човек спри да четеш форумни бисери!
Димните газове на изхода трябва да са минимум 135°С,под тази температура
започва кондензация!
Такива подобрения на потата..и.т.н са пълни глупости.
Последна промяна от Gustoraveli на нед дек 20, 2020 5:08 pm, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
Предложете някой безжичен термостат. За камината, че не ми се пробива а искам да му сменя мястото.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ние монтираме основно RT Salus 510RF
Gustoraveli - специалист
нед дек 20, 2020 6:38 pmMcl написа:
Предложете някой безжичен термостат. За камината, че не ми се пробива а искам да му сменя мястото.
Не си харчи парите за стаен термостат, ако имаш термоглави.
На Грейко софтуера не е подходящ за СТ, това са излишни пари хвърлени на вятъра!
Първо ти трябва термостат, второ софтуер трябва да спира и пуска помпата около зададена температура - демек да работи на импулси около зададената температура.
Последна промяна от Gustoraveli на нед дек 20, 2020 7:07 pm, променено общо 1 път.
А бе аз нали ти казах да не пишеш в теми, които не разбираш? Стига си спамил, стига си давал грешни съвети! Аман от спамери!
Mcl - специалист
нед дек 20, 2020 6:43 pmLazarGanev написа:
А като монтаж как се осъществява, къде трябва да се върже предавателя. Или как да го пусна в експлоатация, като за лаик да е информацията.
нед дек 20, 2020 4:52 pmGustoraveli написа:
Човек спри да четеш форумни бисери!
Димните газове на изхода трябва да са минимум 135°С,под тази температура
започва кондензация!
Такива подобрения на потата..и.т.н са пълни глупости.
Да, глупости са.
https://photos.app.goo.gl/SfoAJZwAZb7E1bz17
Прикачен файл:
Screenshot_20201220-190336.jpg

Забелязваш ли къде е точката на оросяване и колко далеч е от 135 градуса?
Конденз се получава при определена температурна разлика, съответната влажност и.....още малко подробности, от към топлата страна на нещата.
Няма само една и то константа, в уравнението.
Travel_Mate - специалист
Да докладвам със стойности:

P3 P2 P1 Поддър.
Порция 7.7 4.1 2.3 2.3
Цикъл 30 30 30 56
Вентил. 36 34 32
KW 10.5 5.6 3.2 1.6

Успях да постигна каквото исках, са колко е красив пламъка не знам, но за 3 часа не оцапа стъклото. Доволен съм, благодаря на помогналите
нед дек 20, 2020 7:06 pmMcl написа:
А като монтаж как се осъществява, къде трябва да се върже предавателя. Или как да го пусна в експлоатация, като за лаик да е информацията.
Ами на платката, на клeми RT. Не знам как е при твоя инсталатор, но по принцип при нас това е наше задължение и искаме клиентът да не пипа по платката, особено по време на гаранция. Пък и достъпът до платката на камината е по-труден и може да се повреди самата платка при такива опити. Освен това при наш монтаж правим и настройките на програмите, температурите, както и обучаваме за работа с него. Така че моят съвет е да си поръчаш да дойдат да ти монтират такъв
Mcl - специалист
нед дек 20, 2020 7:17 pmLazarGanev написа:
нед дек 20, 2020 7:06 pmMcl написа:
Ами на платката, на клeми RT. Не знам как е при твоя инсталатор, но по принцип при нас това е наше задължение и искаме клиентът да не пипа по платката, особено по време на гаранция. Пък и достъпът до платката на камината е по-труден и може да се повреди самата платка при такива опити. Освен това при наш монтаж правим и настройките на програмите, температурите, както и обучаваме за работа с него. Така че моят съвет е да си поръчаш да дойдат да ти монтират такъв
Ами моя инсталатор си монтира само натурелския стаен термостат, и още при монтажа си подчерта че не слага други. Та за това съм решил сам да се справям. Все пак съм и технически грамотен ,не с електрониката де но с високото напрежение. Но ще рискувам на моя си отговорност.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: