вт фев 02, 2021 5:43 pmbrum написа: Хм, нещо като сравявам с моят проект хич не ми се връзва. При мен са заложени около 8.5kW за 22 градуса вътрешна температура на двуетажна къща с застроена площ 230м2. Явно изолацията (8см ЕПС + 15см минерална вата) и стъклопакетите (4 сезона) дават сериозна разлика...Основен проблем на тази стая е че две от стенити са само прозорци и въпреки че също са 4 сезона си трябва по-сериозно отопление. Същото важи и 2 другите стаи, почти навсякъде е с тип “френски прозорци”. Относно температурата поддържам 24 градуса. Под тази температура ми е студено. Изключение правя в спалните, там гоня 22.5
За кръговете - гледам разни снимки на термални камери дето уж показват къде са тръбите в пода. Ако случайно ти попадне такава има шанс да разбереш какво са натворили.
вт фев 02, 2021 2:48 pma.iliev написа:Удоволствието би трябвало да струва почти 1000 лв на фирмата на която си платил за изработка или на проектанта.
Удоволствието ще ми струва почти 1000 лв да си оправят мазаляците.
Твоето тегло е скъсаните нерви, време, разправии и по-високи сметки за ток за 2 цирк. помпи.