• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
пет окт 29, 2021 10:20 ambrick написа:
пет окт 29, 2021 8:40 amшоп написа:
От досегашният ми опит с компенсатори те служат добре само във водопроводни инсталации и то предимно за студена вода.
При отоплителна система протичат от температурните колебания, защото нормално е металите да се свиват или разширяват при нагряване и изстиване.
+1
speka_rs написа:
Намери някой ВиК майстор дето може да ти направи резби, не се занимавай с други глупости.
+2
Или заварчик.
+1 и от мен и за двете

Аз лично си пробих щранговите 2 цолови тръби по пътя им с бор корона и заварих два нипела с резба на 3/4. Натам минах на месинг и мед и си присъединих пелетмната камина на 1 етаж, а в мазето котела на тв. гориво си остана.
Продължих си да си ползвам без никакви проблеми и изгъзици префентно циркулиращата на естествена циркулация 30 годишна отворена система с преливник,като с помпата на камината метам топла вода у средата на трасетата.
Няма по хубаво от простото....
Остана ми бонуса, че сега ще си купя 3 тона пернишки въглища и на тия с пелетите тая година им пожелавам приятно включване на ефир 2, с тия цени, дето обаждат...
Мисля дори да приобщя и една 20 киловатова термо помпа+и да мина на конвектори+ подово, като си оставя останалите топлоизточници... и ще се грея, с което е най тънко :wink:
m0m43 - специалист
И според мен бързите връзки (компенсаторите) няма да свършат работа. Също едва ли ще намериш някой и да ти нареже резби на 2" и то на място. Най-добре намери някой с електрожен. В краен случай си купи, почти колкото компенсаторите е :D
vladko33 - специалист
Благодаря за мненията. Определено ме разубедихте от първоначалния вариант. Ако някой от тук четящите в района на София може да се справи с две подобни заварки- преминаване от 2" на 1" , моля да се свърже с мен на лично съобщение. Благодаря !
  • 1
  • 2

Тема "преминаване от 2" на 1" тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: