Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
На един приятел нещо му спира след като запали ,показвала ключе.Ще видя какво е .Въздушен модел.
As09 - помощник
съб ное 06, 2021 4:53 pmfilmatoplo написа:
Параметри за помпата са 67-на колко градуса включва , и 68 - на колко градуса изключва .Като параметър 68 трябва да бъде число по малко от параметър 67 с поне 2 градуса.Или ако параметър 67 го направиш 55 ,то параметър 68 го правиш 53 градуса.може 58 на 55 както решиш. :wink:
Здравей, направих промени по настройките: Пар 67 - 58, 68 - 55, промених мощността на камината от 3 на Auto. Сега радиаторите топлят добре, но стъклото много започна да се цапа. Днес запалих камината в 13 ч. с чисто стъкло ,гори непрекъснато до сега 22 ч. и стъклото е почти цялото черно със чисто петно: https://ibb.co/xSqz0X0
pavlin83 - специалист
вт ное 09, 2021 10:19 pmAs09 написа:
Параметри за помпата са 67-на колко градуса включва , и 68 - на колко градуса изключва .Като параметър 68 трябва да бъде число по малко от параметър 67 с поне 2 градуса.Или ако параметър 67 го направиш 55 ,то параметър 68 го правиш 53 градуса.може 58 на 55 както решиш. :wink:
Здравей, направих промени по настройките: Пар 67 - 58, 68 - 55, промених мощността на камината от 3 на Auto. Сега радиаторите топлят добре, но стъклото много започна да се цапа. Днес запалих камината в 13 ч. с чисто стъкло ,гори непрекъснато до сега 22 ч. и стъклото е почти цялото черно със чисто петно: https://ibb.co/xSqz0X0
Пак ти казвам свали подаването на 1 и 5 степен и въздуха както бях писал по горе
filmatoplo - майстор
Днес си поиграх с една въздушна .Бяха и блокирали лагерите на обдухвашия вентилатор .Явно влиза прахоляк .Тя камината пълна бъркотия пускаше повече пелети при палене ,пуши доста бял пушек и по едно време -бум . :lol: Регулирах паленето и стана супер,намалих и подаването на степен 1,че беше доста силна ,цифрата на параметър 10 беше 10 което е 1 секунда ,направих ги на 5 тоест половин секунда .А параметър 18 беше 15 тоест секунда и половина ,оставих си го така .Цифрите не ги гледайте ,на всеки е индивидуално.
As09 - помощник
ср ное 10, 2021 6:07 ampavlin83 написа:
вт ное 09, 2021 10:19 pmAs09 написа:
Пак ти казвам свали подаването на 1 и 5 степен и въздуха както бях писал по горе
Ок, ще опитам с тези "Препоръчвам пар.67 на 60 пар.68 на 57 и още пар.10 на 12 пар.18 на 30 пар.24 на 110 пар.28 на 150 и пар 55 на 70"
nelim - специалист
Здрасти, търся си езиче за кошничката на Екоспар Алба 18

Има цели кошници, но реално моята е ОК, единствено отпред езика се е деформирал и даже леко се е "изял" от долния край (там където влиза в самия пепелник).

Взех си нова кошница, обаче ми се свиди тая да я хвърлям старата, при положение че долната част с дупките си е съвсем ОК, а само езика отпред е износен
Дани11 - специалист
пет ное 12, 2021 6:15 pmnelim написа:
Здрасти, търся си езиче за кошничката на Екоспар Алба 18

Има цели кошници, но реално моята е ОК, единствено отпред езика се е деформирал и даже леко се е "изял" от долния край (там където влиза в самия пепелник).

Взех си нова кошница, обаче ми се свиди тая да я хвърлям старата, при положение че долната част с дупките си е съвсем ОК, а само езика отпред е износен
Купих си нова от олх, 15 ЛВ. Потърси
nelim - специалист
пет ное 12, 2021 8:02 pmДани11 написа:
пет ное 12, 2021 6:15 pmnelim написа:
....
Купих си нова от олх, 15 ЛВ. Потърси
Мерси - намерих го :)
Liarrr - помощник
Здравейте! Горд собственик съм на Алба вече четвърта зима. С ваша помощ съм разрешил доста проблеми. Камината като цяло е по-голяма, отколкото трябва за нуждите ми (апартамент с хол и кухня + две спални) общо 40-50 м2 отопляема площ с разход под 1кг/час и температура от порядъка на 23-4 градуса. Имам два въпроса, които бих искал да задам:

1/ Някой успял ли е да увеличи капацитета на бункера по що годе естетически начин - камината ми е в хола, и ако да, как?

2/Има ли начин с някоя джаджа, камината да си работи на ауто и при достигане на определена температура да мине на първа степен, а не да гасне, след което при падане на градус-два отново да мине на автоматичен?

Благодаря предварително на отзовалите се!
filmatoplo - майстор
Може и да не гасне , въпрос на настройки.Единия вариант е да намалиш малко дозите в параметри 10-18 , съответно въздуха.Втори вариант параметри 95-96 .Както и двата заедно.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: