Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gopeto87 - напреднал
пон ное 15, 2021 4:26 pmN_Nikolov написа:
След време обмислям камината на село и вместо нея термопомпа към съществуващата система. Един мъж трябва винаги да има някакви проекти :-D :-D
То хубаво термопомпа , но си трябва подово за тази цел. Иначе с радиатори май не е много изгодно и икономично.
N_Nikolov - напреднал
пон ное 15, 2021 8:53 pmgopeto87 написа:
То хубаво термопомпа , но си трябва подово за тази цел. Иначе с радиатори май не е много изгодно и икономично.
Не съм се интересувал много. Тоя въпрос вече е за друго място.
Антон С. - специалист
нед ное 14, 2021 5:35 pmfilmatoplo написа:
По принцип камината винаги се настройва независимо,че си има заводски настройки.Издавам тайни ,но първо се калибрира капацитета на шнека,регулира се първоначалната доза за палене.След като запали се регулира разпалването,след това се настройват степените Това на мен ми отнема часове,не защото не разбирам ,а защото е нужно да се наблюдава по дълги време Като отида при някоя камина която е монтирана от друг ,хората казват дойде за 5 минути ,натисна старт ,и каза готово. :lol: Продължавам да си чакам камината като Лада и Симсонка.
Пък ти нищо не разбираш от Бижуто :) Но ще си платя, ако дойдеш да настройваш моето!
filmatoplo - майстор
Седя на диванчето ,и телефона звъни ,ама така някакси международно звъни.Вдигам, -Ало, камината ми издава един тропаш звук.Паля колата ,отивам и констатирам от къде идва шума.Ей алоо Грейковци,кой да ви сложи нещо омекотяващо на ограничителните болчета на мотор редуктора.Като даде напън мотора мръдва 4-5 ММ и като спре се връща ,при връщането се чува Туп ,защото удря на гол метал.Сложих две силиконови шлауха на болчетата и готово-няма шум.Господата Грейковци ,аз ли съм производителя ,че да оправям шумовете в камината
emiliqn1978 - помощник
пет ное 19, 2021 8:11 pmfilmatoplo написа:
Седя на диванчето ,и телефона звъни ,ама така някакси международно звъни.Вдигам, -Ало, камината ми издава един тропаш звук.Паля колата ,отивам и констатирам от къде идва шума.Ей алоо Грейковци,кой да ви сложи нещо омекотяващо на ограничителните болчета на мотор редуктора.Като даде напън мотора мръдва 4-5 ММ и като спре се връща ,при връщането се чува Туп ,защото удря на гол метал.Сложих две силиконови шлауха на болчетата и готово-няма шум.Господата Грейковци ,аз ли съм производителя ,че да оправям шумовете в камината
Увеличих въздуха на 52 при запалване,продухване на 90 мин.с 35 вентилатор,междинно чистене на 60 Мин. с 30 секс.вентилатор и преди малко даже не разбрах че се е запалила,дано да съм уцелил най накрая да не пуфка камината при повторно палене
Антон С. - специалист
пет ное 19, 2021 8:11 pmfilmatoplo написа:
Седя на диванчето
Признал съм те Филме! Евала! От теб може да се научи :)
Здравейте на всички! От скоро съм с камина BURNIT ADVANT 25kw, и помпата не иска да тръгва. При пуска тръгна, но след като барахме настройките, спря да се включва. Температурата във водната риза става голяма, и изписва грешка04 и изключва. Решихме сами да направим писка, понеже чакаме сервиз 3седмици,а съм с малко дете.
Вчера пак потръгна помпата, радиаторите затоплиха, но гореше много силно, имаше дим и миризма, и отново развалихме настройките, и отново не тръгва помпата. Моля ви помагайте с настройки или евентуален проблем!
LazarGanev - "Велик майстор"
нед ное 21, 2021 8:58 pmGeorgi.Dimitrov написа:
Здравейте на всички! От скоро съм с камина BURNIT ADVANT 25kw, и помпата не иска да тръгва. При пуска тръгна, но след като барахме настройките, спря да се включва. Температурата във водната риза става голяма, и изписва грешка04 и изключва. Решихме сами да направим писка, понеже чакаме сервиз 3седмици,а съм с малко дете.
Вчера пак потръгна помпата, радиаторите затоплиха, но гореше много силно, имаше дим и миризма, и отново развалихме настройките, и отново не тръгва помпата. Моля ви помагайте с настройки или евентуален проблем!
Алоу, Джоркаа, тука да не е хоремаг ва браат? Тука си говорим на други теми, кви бърнити, кви настройки, кви пет лева?
N_Nikolov - напреднал
С нарастването на цените на всичко идва време за бюджентите решения. Някой от вас пробвал ли е да изолира камина Бижу и да я ползва за котел? Мисля, че някой беше подхвърлил нещо преди десетки страници. Ако напълня вратата с вата пред стъклото, мислите ли, че стъклото ще се пукне от температурата? Мисля да я изолирам от където мога с вата и да я местя от апартамент в мазе на къща, където ще е по-полезно съоръжението. Струва ми се удачно решение след като цените на пелетните котли скочиха заради цените на метала. Споделете някакви размисли и страсти относно разсъжденията ми. :razz: :)
speka_rs - майстор
вт ное 23, 2021 10:13 amN_Nikolov написа:
Ако напълня вратата с вата пред стъклото, мислите ли, че стъклото ще се пукне от температурата?

Според мен ако не охладиш много бързо стъклото няма какво да се случи. Слагай вата, Филма говореше за такова нещо.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: