Защо ми цапа така стъклото някой запознат? Дали не трябва нещо да намаля въздух или някоя друга настройка а и това бяло петно горе вляво от какво може да е изгорил съм 15 човала вече и до сега го нямаше а преди 2 дена излезе
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
дидкоо
- специалист
2275 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
ср ное 24, 2021 11:23 amsegaseu4i написа:Аз съм със стаен термостат без термоглави. И със него се получава голяма температурна разлика когато подаде да спре при да кажем 23 гр на въздуха водата е топла и докато изстине дига 24-25, като пали на 22,7гр докато запали и загрее става 21,5. По съм доволен да модулира по температура на водата особенно в по студено време.вт ное 23, 2021 12:26 pmдидкоо написа: Със сигорност ще взема стаен термостат защото пробвах този на камината и със него работи 30 мин почива 2 часа че и отгоре а в помещенията градусите падат със 1-2 градуса.Аз ги питах те ми казаха че нямало нужда след като имам термоглави но явно има и от двете нужда. прилагам и снимки и все още несе е включила а в стаята е станало от 24 на 23 градусаТочно за това говоря. Стаен (външен) термостат (безжичен) + термоглави и ще видиш за каква разлика става въпрос, особено в преходните сезони - октомври, ноември, март и април.
Говорено е и преди, но пак го припомням. Когато сложиш стайния термостат в най бързо изстиващата стая, той ще казва кога да спре и кога да почне камината. В останалите стаи, които са по топли и изстиват по-бавно, термоглавите ще казват стоп. По този начин, хем главите ще затварят когато са достигнали градусите в по-топлите стаи, хем термостатъщ ще казва стоп на камината и няма нужда тя да гасне от прегряване, което се получава, когато се води по темп. на водата.
animal82
- помощник
Здравейте! Имам commo compact 23. Котела си върши работата,топли влиза в модулация и нямам забележки. Това, което ме притеснява е Т на изгорелите газове. Вкарал съм настройките от темата, като единствено намалих вентилатора от 2700 на 2500 об. на 5 степен.Т на изг. газове на 5та при 2500 об. е 180-185 гр. Намалих об. на степените с 150 об., но Т на из. газове си остана същата. Т на водата,която съм задал е 58гр.Нормална ли е тази температура и колко трябва да бъде по принцип.Благодаря предварително.
segaseu4i
- напреднал
чет ное 25, 2021 10:37 pmatanatos написа:Вдига 24-25 гр., защото нямаш термоглави.ср ное 24, 2021 11:23 amsegaseu4i написа:Аз съм със стаен термостат без термоглави. И със него се получава голяма температурна разлика когато подаде да спре при да кажем 23 гр на въздуха водата е топла и докато изстине дига 24-25, като пали на 22,7гр докато запали и загрее става 21,5. По съм доволен да модулира по температура на водата особенно в по студено време.вт ное 23, 2021 12:26 pmдидкоо написа: Със сигорност ще взема стаен термостат защото пробвах този на камината и със него работи 30 мин почива 2 часа че и отгоре а в помещенията градусите падат със 1-2 градуса.Аз ги питах те ми казаха че нямало нужда след като имам термоглави но явно има и от двете нужда. прилагам и снимки и все още несе е включила а в стаята е станало от 24 на 23 градусаТочно за това говоря. Стаен (външен) термостат (безжичен) + термоглави и ще видиш за каква разлика става въпрос, особено в преходните сезони - октомври, ноември, март и април.
Говорено е и преди, но пак го припомням. Когато сложиш стайния термостат в най бързо изстиващата стая, той ще казва кога да спре и кога да почне камината. В останалите стаи, които са по топли и изстиват по-бавно, термоглавите ще казват стоп. По този начин, хем главите ще затварят когато са достигнали градусите в по-топлите стаи, хем термостатъщ ще казва стоп на камината и няма нужда тя да гасне от прегряване, което се получава, когато се води по темп. на водата.
дидкоо
- специалист
Като новобранка в света на пелетите
да ви задам есин въпрос ? Забелязвам че като пойзгорят пелетите и вентилатора е малко усилен изхвърчат и неизгорели до край пелеи. Ако намаля тази настройка exhayst chimney следователно по малко въздух дали ще гори по добре на принципа на обикновена печка на дърва която притваряш ?

Колеги ,имам едно питане? При стартиране ,камината работи добре, но когато дойде време на почистване дава грешка ,,all 8" .Колкото пъти и да стартирам, дойде ли времето за почистване дава тази грешка! Какво ли не променях-нестава и нестава! Помагайте!
filmatoplo
- майстор
Какво пише в инструкцията за All 8.
Ако знаех ,нямаше за питам!
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература