Здравейте! Имамe камина Minima B 12 едва от няколко дни , не съм на ясно все още с настойки и др. и е оставена както техника я остави на скорост 3 , със стаен термостат сме. Това което ми прави впечатление е че примерно когато камината загасне и не работи около 2:30ч. докато се включи отново по зададената температура на въздуха в стаята, водата на бойлера много бързо изстива 150л.( вчера падна с около 13-14 градуса за 2:30ч.без никаква консумация ).Започвам да се чудя дали да не спра крана и да го оставя на ток, защото разхода на пелети ще бъде много по-голям , ако при всяко палене се опитва да навакса загубените градуси.Техника каза че нямало смисъл от байпас ,три пътни вентили ,задвижи и тем подобни защото изстивал т.к бойлера бил в сервизното помещение ,а не в банята, ако желаем можело да се пробва с изолация за бойлер. Аз не съм много на ясно , но по пътя на логиката веднага помислих че водата изстива заедно с водата в системата, все пак е отворен кръг и се завърта. Вие какво мислите по въпроса?
Последна промяна от Slavi1983 на чет фев 03, 2022 1:11 pm, променено общо 1 път.