Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kikovipera - напреднал
ср окт 12, 2022 12:22 pmkikovipera написа:
ср окт 12, 2022 8:05 amandy_forresite написа:
Не мога да видя към коя тръба ти е разширителния съд и как е свързан. Според мен майсторът ти е подвързал разширителния съд за тръбата, която е вход на серпентината на бойлера - горната тръба, на която е автоматичният обезвъздушител. Предполагам че е сложил тройник (трипътник, тетка ... кой както го нарича) и не е проблем че си спрял крана и грееш водата в бойлера на електричество. Но не съм сигурен кое как е.
Опитай като присъединиш и бойлера както ти казах. Ако стане работата, тогава му затвори крана и наблюдавай. Би трябвало да функционира и със затворен кран на изхода на бойлера.
А провери ли водния филтър да не е зацапан? Непременно го провери.
Задръстил ли се е, няма да циркулира водата, камината ще вдига температура, а радиаторите ще са (почти) студени. Остави всякакви мисли че си го проверявал онзи ден и няма как да не е чист. Отиди и го провери.
Всичко е точно вече , благодаря, пресвързахме само разширителя да е на топлата вода на радиаторчето, само че много сълзи от обезвъздушителя на колекторната кутия, махнах тапата, че направо си капе, а той е най-ниската точка - естествено всичко съм обезвъздушил по системата. Да махна тоя обезвъздушител и да сложа една тапа освен?
А дали има някаква капачка дето може да се навие с такава резба да я навия просто плътно, да не отвивам целия обезвъздушител
ср окт 12, 2022 12:29 pmkikovipera написа:
Не мога да видя към коя тръба ти е разширителния съд и как е свързан. Според мен майсторът ти е подвързал разширителния съд за тръбата, която е вход на серпентината на бойлера - горната тръба, на която е автоматичният обезвъздушител. Предполагам че е сложил тройник (трипътник, тетка ... кой както го нарича) и не е проблем че си спрял крана и грееш водата в бойлера на електричество. Но не съм сигурен кое как е.
Опитай като присъединиш и бойлера както ти казах. Ако стане работата, тогава му затвори крана и наблюдавай. Би трябвало да функционира и със затворен кран на изхода на бойлера.
Задръстил ли се е, няма да циркулира водата, камината ще вдига температура, а радиаторите ще са (почти) студени. Остави всякакви мисли че си го проверявал онзи ден и няма как да не е чист. Отиди и го провери.
Всичко е точно вече , благодаря, пресвързахме само разширителя да е на топлата вода на радиаторчето, само че много сълзи от обезвъздушителя на колекторната кутия, махнах тапата, че направо си капе, а той е най-ниската точка - естествено всичко съм обезвъздушил по системата. Да махна тоя обезвъздушител и да сложа една тапа освен?
А дали има някаква капачка дето може да се навие с такава резба да я навия просто плътно, да не отвивам целия обезвъздушител
Анди, дай линк към клипчето, което направих и посветих специално на теб, по тоя въпрос!
Разчитам на теб.

Кико, инсталацията ти не е под налягане.
Отвиваш го и на негово място може да се навие капа.
Не бързай, обаче, поне докато Анди не се светне за по интелигентното изпълнение.
На всеки извод, предназначен за обезвъздушаване, го ползвам.
kikovipera - напреднал
ср окт 12, 2022 12:29 pmkikovipera написа:
Всичко е готово
ср окт 12, 2022 2:10 pmkikovipera написа:
Всичко е готово
Браво, Кико!
Няма нужда да цитираш целите чаршафи, когато наистина няма нужда.
Анди го цитирах, за да се светне, пък и си имаме задявка.
След като е готово Всичкото, би ли върнал информация?
Не, че си длъжен, но моралът те задължава. Хахаааа!
Все пак, ако си забравил, няколко души се ангажираха с проблемът ти, та би било удачно да демонстрираш уважение, ако не благодарност.
kikovipera - напреднал
Благодаря на всички които се включиха, проблема с обезвъздушителя го реших като подложих плътна гума 3мм на оригиналната капачка и дупките за възхух са уплътнени, стегнах за по сигурно и с клещи и вече не капе. Купих и капачка от писник на колело за проба, но не пасна за малко резбата. Знам че не е най-доброто решение, но доста силно капеше и нямаше друг начин.
kikovipera - напреднал
Относто основния проблем бе, че на кръга на бойлера който е затворен винаги се свърза разширителя и нито се пълнеше системата нито можеше да се объзвъздуши
Анди правилно е предположил за подвързването на РС.
kikovipera - напреднал
Стария проблем се появи пак, вчера парното работеше без проблем, не е спирана помпата, днес го запалвам и пак радаторите лед а водата в котлето завря.За всеки случай ударих няколко пъти момпата по корпуса и нищо, след 2-3 минути тръгна сама и се чу въздуха в системата зак изсъска., имаше доста въздух а радиаторите са обезвъздушени. Да кажа също, че филтъра го чистихме преди 4-5 дни. Не мога да си обясня какво се случва, имам чувството, че се получава някакво запушване.
Каква беше помпата? Евентуално кондензатор за смяна.
А на коя скорост е?
kikovipera - напреднал
грунфос е на 2ра степен мисля е но не е спирана от няколко дни

Тема "Въздух в системата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: