ср окт 12, 2022 12:22 pmkikovipera написа:А дали има някаква капачка дето може да се навие с такава резба да я навия просто плътно, да не отвивам целия обезвъздушителср окт 12, 2022 8:05 amandy_forresite написа: Не мога да видя към коя тръба ти е разширителния съд и как е свързан. Според мен майсторът ти е подвързал разширителния съд за тръбата, която е вход на серпентината на бойлера - горната тръба, на която е автоматичният обезвъздушител. Предполагам че е сложил тройник (трипътник, тетка ... кой както го нарича) и не е проблем че си спрял крана и грееш водата в бойлера на електричество. Но не съм сигурен кое как е.Всичко е точно вече , благодаря, пресвързахме само разширителя да е на топлата вода на радиаторчето, само че много сълзи от обезвъздушителя на колекторната кутия, махнах тапата, че направо си капе, а той е най-ниската точка - естествено всичко съм обезвъздушил по системата. Да махна тоя обезвъздушител и да сложа една тапа освен?
Опитай като присъединиш и бойлера както ти казах. Ако стане работата, тогава му затвори крана и наблюдавай. Би трябвало да функционира и със затворен кран на изхода на бойлера.
А провери ли водния филтър да не е зацапан? Непременно го провери.
Задръстил ли се е, няма да циркулира водата, камината ще вдига температура, а радиаторите ще са (почти) студени. Остави всякакви мисли че си го проверявал онзи ден и няма как да не е чист. Отиди и го провери.
ср окт 12, 2022 12:29 pmkikovipera написа:Анди, дай линк към клипчето, което направих и посветих специално на теб, по тоя въпрос!ср окт 12, 2022 12:22 pmkikovipera написа:А дали има някаква капачка дето може да се навие с такава резба да я навия просто плътно, да не отвивам целия обезвъздушителср окт 12, 2022 8:05 amandy_forresite написа: Не мога да видя към коя тръба ти е разширителния съд и как е свързан. Според мен майсторът ти е подвързал разширителния съд за тръбата, която е вход на серпентината на бойлера - горната тръба, на която е автоматичният обезвъздушител. Предполагам че е сложил тройник (трипътник, тетка ... кой както го нарича) и не е проблем че си спрял крана и грееш водата в бойлера на електричество. Но не съм сигурен кое как е.Всичко е точно вече , благодаря, пресвързахме само разширителя да е на топлата вода на радиаторчето, само че много сълзи от обезвъздушителя на колекторната кутия, махнах тапата, че направо си капе, а той е най-ниската точка - естествено всичко съм обезвъздушил по системата. Да махна тоя обезвъздушител и да сложа една тапа освен?
Опитай като присъединиш и бойлера както ти казах. Ако стане работата, тогава му затвори крана и наблюдавай. Би трябвало да функционира и със затворен кран на изхода на бойлера.
А провери ли водния филтър да не е зацапан? Непременно го провери.
Задръстил ли се е, няма да циркулира водата, камината ще вдига температура, а радиаторите ще са (почти) студени. Остави всякакви мисли че си го проверявал онзи ден и няма как да не е чист. Отиди и го провери.
Разчитам на теб.
Кико, инсталацията ти не е под налягане.
Отвиваш го и на негово място може да се навие капа.
Не бързай, обаче, поне докато Анди не се светне за по интелигентното изпълнение.
На всеки извод, предназначен за обезвъздушаване, го ползвам.