Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jaspet - специалист
пон ное 07, 2022 6:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Следващият препоръчвам да е разглобяем.
Благодаря, ще имам предвид
krasi92 - майстор
Те гадостите се случват винаги в неподходящо време. Да не те изненада със студено посрещане на коледни и новогодишни празници
kozl - майстор
Заглавието е мистериозно, но и аз скоро изпаднах в мистерия заради очилите.
Иде отоплителен сезон. Аз отговарям за абонатната станция на ЕС. Видях, че на предпоследния етаж смениха радиатори и влязох в сутерена да погледна какво е статичното налягане във ВОИ.
Без очилите гледам налягането в отоплителната система спаднало. Отворих автоматичната пълначка не се вдига. Пуснах през байпас на пълначката шурна от предпазния клапан. Аз изпаднах в мистерията, че предпазния клапан е повреден, а автоматичната пълначка блокирала в затворено състояние. По инерция извиках районния отговорник от Топлофикацията.
Оказа се моя заблуда, защото без очилите съм гледал неква курсорна стрелка, дето да си я нагласяш на мин. или макс. налягане. Аз я бях изместил в крайно положение, но мистерията е, че някой я е местил.
Другата мистерия, че някой неизвестен за мен е затворил крановете на колекторите, което не очаквах. И третата мистерия, че след като в квартала копаха и подменяха части от водопровада, налягането на водата и през деня станало по-голямо от това на предпазния вентил.
Та комбинацията от трите мистерии и оглед без очили ме доведе во заблуда #-o

И все пак мистерията е дали некой от ЕС не си е намерил ключ за абонатната ставция. Райония техник потвърди, че кранове не е сперал, ключове за абонатната би следвало да има само при нето и при мен. Преди години сменях бравата, че някой бъзикаше контролера, но изглежда някой друг пак е придобил трети ключ.
krasi92 - майстор
Гадна работа че са ти рабили владението без да те предопредят. Слагай камери и сот. И очилите. И да почерпиш районния за разкарването

Тема "Мистериозно падане на налягане в затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: