Заглавието показва, колко лаишки е проблема. На единия радиатор започна да му капе между глидерите. Купих си ключ, развих, махнах старата гарнитура(оказа се, че се е скъсала на едно място, как и защо - не знам), почистих с нож, позашкурих, сложих нови гарнитури, клингеритови, монтирах. Пуснах водата и очаквано се появи капка(клингеритът трябва да се навлажни и да надуе), обаче 12 часа по-късно продължава да прави капка. Вярно, мноооого по-бавно, но си се овлажнява.
Някой има ли опит - за колко време би трябвало да раздуе съвсем клингеритовата гарнитура? Когато монтирам батерия, раздува в рамките на 5 минути. Дали не е трябвало да навлажня клингерита и тогава да завивам? Питам за разни съвети, понеже не ми се играе - сваляй радиатор, източвай, затягай, без да има смисъл, ако клингеритът ще хване дикиш в някой момент.
Някой има ли опит - за колко време би трябвало да раздуе съвсем клингеритовата гарнитура? Когато монтирам батерия, раздува в рамките на 5 минути. Дали не е трябвало да навлажня клингерита и тогава да завивам? Питам за разни съвети, понеже не ми се играе - сваляй радиатор, източвай, затягай, без да има смисъл, ако клингеритът ще хване дикиш в някой момент.