Най - вълнуващия въпрос зимно време.
djogobg - специалист
Заглавието показва, колко лаишки е проблема. На единия радиатор започна да му капе между глидерите. Купих си ключ, развих, махнах старата гарнитура(оказа се, че се е скъсала на едно място, как и защо - не знам), почистих с нож, позашкурих, сложих нови гарнитури, клингеритови, монтирах. Пуснах водата и очаквано се появи капка(клингеритът трябва да се навлажни и да надуе), обаче 12 часа по-късно продължава да прави капка. Вярно, мноооого по-бавно, но си се овлажнява.
Някой има ли опит - за колко време би трябвало да раздуе съвсем клингеритовата гарнитура? Когато монтирам батерия, раздува в рамките на 5 минути. Дали не е трябвало да навлажня клингерита и тогава да завивам? Питам за разни съвети, понеже не ми се играе - сваляй радиатор, източвай, затягай, без да има смисъл, ако клингеритът ще хване дикиш в някой момент.
ESPACE - майстор
Какво раздуване чакаш? Не трябва да капе изобщо ако всичко е както трябва.
chapara - майстор
Клингерита не са калчища. Има и силиконови гарнитури.
MamaMy - майстор
Там се слага гарнитура намазана с червен силикон. Не се ползват калчища и не се чака да раздуе.
Baлepu - специалист
пет окт 25, 2024 4:31 pmchapara написа:
Демек кълчищата се раздуват, клингирита - не?
Силиконови гарнитури има сравнително от скоро. Преди това как ли се е уплътнявало :?
djogobg - специалист
Имам червен силикон, термоустойчив, за печка и кюнци става, дали този имаш предвид? Отделно имам малко останал течен тефлон, ако капна, дали ще замине от температурата или издържа? Странно а ми е ситуацията, защото уж е гладко, зашкурено и съм стегнал яко, а сълзи по капка на 10 минути.
ivanovbg - майстор
Клингерита раздува. Не колкото кълчищата, но раздува.би трябвало до десетина минути да спре. Възможно е и да е по дебел от необходимото и затова да тече между слоевете.
Baлepu - специалист
пет окт 25, 2024 10:22 pmivanovbg написа:
Клингерита раздува. Не колкото кълчищата, но раздува.
Забравен лист клингирит с дебелина 0,5мм на дъжд, беше набъбнал до 5 мм. Колко пъти набъбват кълчищата?
"Възможно е" ... Да е попаднала песъчинка, косъм, конец ... при сглобяването и затова да сълзи.
При тази интензивност на капене, дори и да не се раздуе достатъчно клингирита, след време ще се запуши от фини боклуци в циркулиращата течност.
И да - клингирита не може да се раздуе устройващо те бързо. Реално контактната му повърхност с водата е нищожна.
chapara - майстор
пет окт 25, 2024 8:23 pmBaлepu написа:
пет окт 25, 2024 4:31 pmchapara написа:
Демек кълчищата се раздуват, клингирита - не?
Силиконови гарнитури има сравнително от скоро. Преди това как ли се е уплътнявало :?
Сега ако кажеш че системата е пълна с антифриз, ще убиеш коча с лопата.
Иначе 90та година като правихме парното, старите майстори, където имаше калчища мажеха с миниум, бл. боя или сребърен феролит, също така и клингерита на сглобките. До сега течове няма, но и развиване на фитингите😁
djogobg - специалист
В крайна сметка спря да капе, без да го пипам. Самата гарнитура лееееко влажнее, но не събира за капка вече 2 дни. Факт е, че новите гарнитури са една идея по-дебели от оригиналните, може между пластовете да се е процеждало нещо и или да се е задръстило, или раздуло. Тъй или иначе, няма да го свалям сега, че процедурата е тегава. За добро или лошо няма антифриз в системата. Когато се наложи да я източвам отива в канала и от там в пречиствателната станция, а на нея няма да ѝ хареса антифризът.

Тема "Гарнитура между глидери капе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: