Най - вълнуващия въпрос зимно време.
thegmin - специалист
вт ное 19, 2024 8:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 19, 2024 8:03 pmthegmin написа:
вт ное 19, 2024 1:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
Р- Тотал:
- резачки.
- отвертка.
- куплунг.
Р 67
Р 68
как с куплунга?
Ако помпата е захранена през куплунг, можеш да го издърпаш.

В менюто не зная да има опция за спиране на помпата. В посочените параметри може да зададеш непостижими стойности.
Така и ще направя. Играя си с комбото с ТП. Да работи тя на нощна тарифа и на 40 градуса. Пък пелетния да работи на 50 градуса през деня. Сутрин сипвам едно бункерче. Аз съм с минима 12кв и събира малко под чувал. Като свърши или ме мързи да слизам в мазето ТП си пали. Имам 5 тона пелети останали от цените на едно време. Връзваха ми се тогава по 5лв на чувал.
sispol - напреднал
Здравейте отново. Опитах се да си поръчам днес този термостат.
https://elkom-express.bg/produkt/intern ... -t6r-wifi/
Но... от магазина ми се обадиха и казаха, че не ставал за Аурига. Само за котли с Open Term. Каквото и да означава това. Някой може ли да сподели с какви термостати са за да мога поне до някъде да се ориентирам кои термостати стават и кои не. Ако може wi fi, само да не са за вграждане в стената. Благодаря.
Ако може по разбиращите да споделят дали този става за Аурига 25
https://www.emag.bg/smart-staen-termost ... ction=view
И ако може някой да каже дали е по добър от този.
https://www.emag.bg/inteligenten-staen- ... DQCVDRMBM/
Здравейте, ползвател съм на камина Екоспар мимима 12 kW с водна риза от една година (втора зима). Камината се представя добре, но от ден-два се чува едно "чаткане" през различни интервали от време докато работи. Първоначално си помислих, че е от пелетите (трон) в шнека, но шума повече удря на метален. Настройките са фабричните. Лятото е почестена от пепел цялостно. Системата не е допълвана. По време на работа, налягането в системата е 1,6 бара. Моля за мнение и евентуално решение?
veskoto_vr - помощник
чет яну 14, 2021 8:23 amnemetza написа:
Здравейте, имам следния проблем със захранването от генератор на камина Еко Спар 18kw.
Та проблема е следния поради лошото време в моето село нямахме ток 2-3 дни и ми се наложи да закупя бензинов генератор ( Raider 2800W ) за да пусна ток.
При директно включване на печката към генератора ми изписа грешка Е004.
Посъветвах се със майстора който ми настройва печката и той ми каза че печката е капризна и трябвало да взема инвертор които да преобразува тока и да е със чиста синосуйда.
И ето го и конкретния инвертор който закупих: https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20763.
Обаче след като свързах всичко печката пак не тръгва и пак изписва грешка Е004.
Ако някой може да ме насочи какво да правя в този случай ще му бъда много благодарен защото съм и със малко дете и без отопление е ужас.

Някой има ли решение на такъв проблем до момента?
пон ное 25, 2024 7:12 pmveskoto_vr написа:
Само на UPS работи ли?
veskoto_vr - помощник
пон ное 25, 2024 7:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 25, 2024 7:12 pmveskoto_vr написа:
Само на UPS работи ли?
Аз искам да я пусна от генератора(не е инверторен), в случаите когато няма електричество по-дълго време.
Трябва да е инверторен.
Ето ти решението.
viewtopic.php?f=10&t=55467&start=3120#p1153440
Колегата смени генератора за инверторен, с известно доплащане.
Няколко часа четене спестявали известни главоболия .
veskoto_vr - помощник
вт ное 26, 2024 7:23 amТрифон П.Трифонов написа:
Трябва да е инверторен.
Ето ти решението.
viewtopic.php?f=10&t=55467&start=3120#p1153440
Колегата смени генератора за инверторен, с известно доплащане.
Няколко часа четене спестявали известни главоболия .
Генератора е 10kW и го използвам за цялостно захранване. Няма ли как с ЮПС или нещо от сорта да се получат нещата?
Ще попитам още веднъж.
Само на UPS работи ли?
Успява ли да запали само от UPS?
Ако отговориш, всъщност ще си дал отговор и на собствения си въпрос?
За акумулатор ще питаш ли?
sispol - напреднал
И ето го и конкретния инвертор който закупих: https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20763.
Обаче след като свързах всичко печката пак не тръгва и пак изписва грешка Е004.
Здравей колега по нещастие. Както каза Трифон имах абсолютно същия проблем. Това чудо Vito не изправя синусоидата. Само в рекламете е така. След дълъг разговор с техник от сайта се оказа че изправя тока ама не изцяло. А Екоспара са кахърни откъм херци и други променливи. Наистина се наложи да сменя генератора с инверторен. Сега всичко си е наред. И докато не съм забравил. Специални благодарности на Иван Иванов за поставянето на термостата. Схемата на платката помогна много. И естествено, на Митко, който намери проблема и го отстрани. Лек ден и ако успееш да подкараш камината с този не инверторен генератор, пиши. Не се знае дали друг няма да има същия проблем.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: