Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavlin83 - специалист
съб яну 09, 2021 12:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб яну 09, 2021 11:01 ampavlin83 написа:
пет яну 08, 2021 2:07 pmsenol_salimov@abv.bg написа:
Здрвейте колеги, искам д апопитам къде мога да погледна и прочета кой параметър за какво е на камина Аурига, и най вече параметър 96, понеже аз на моята камина я имам а на една друга не излиза в менюто и от 95 прескача на 101 направо и каква трябва да е стойноста при мене, сега съм го направил колкото е пар 95, но искам да знам за какво отговаря, както и другите параметри.
Здрасти колега пар.95 и 96 са горен и долен хист на водата настройват се спрямо настр.на водата, съветнам те да прочетеш цялата тема ще научиш всичко което те интересува
Бе, пратих му инструкцията, да си види кое какво е, но би ли обяснил какво е горен и долен хист(ерезис предполагам), как се настройват спрямо настройките на водата и какво означава това, на по разбираем език.
Като бутнеш натам, какво се случва нанам? Нещо по простичко.
Ако обичаш, моля!
Здрасти
Да това са горен и долен хистерезис на водата, ако си задал водата на 60 градуса и пар 95 и 96 на по 5 то това означава ,че модулацията по вода ще започне от 55 градуса и печката ще изключи на 65
дано този път да е по разбираемо :-D :-D
filmatoplo - майстор
Когато камината е изключила на 65 градуса ,и температурата и спада , на колко градуса ще запали отново.
Това, което разбирам от менюто, ще запали при спад на Т от 10гр. под зададените- Заводски настройки, които могат да се променят до 20гр.
filmatoplo - майстор
Водещ е параметър 52 ,настроената температура ,например 60 гр , праг над настроената температура при което камината ще загасне е параметър 95 ,например 5 гр -камината ще изключи на 65 гр. Камината ще стартира отново когато температурата спадне под зададената в параметър 52 - минус числото в параметър 96 ,ако то е 5 - камината ще запали на 55 градуса.Ами написах го ,дано разбираемо,важното е да ти изплува в акъла когато си пред камината :lol: .
Ц.
52- 60
95- 5
96- 5
Пуск, гони 60. На 55 почва модулация, на 65 гаси, на 50 пали отново, на 55 влиза в модулация......
Това ако не е променена нито една заводска настройка.
Гледай още по параметрите!
Трудно да ми изплува, след като няма изгледи да клеча пред такава камина вече. Ако се случи, форума няма да ми трябва, а просто ще си я направя да работи както ми харесва на мен.
filmatoplo - майстор
Цитирах обяснението на колега ,може да има пропуск ще проверя .
silent - майстор
Тц....По скоро филма е прав....в модулация влиза като си стигне температурата 60 гр...след което модулира и гледа да държи температура в рамките на +- 2гр. Зададени от парамерти 50+....не се сещам в момента точно кои....като граничните стойности на вкл.и изключване са в цитираните 90+ параметри...реално модулацията е м\у 58 и 62 гр.......поне моята работи така доколкото съм забелязал...
nokoniko - специалист
нед яну 10, 2021 2:23 pmsilent написа:
Тц....По скоро филма е прав....в модулация влиза като си стигне температурата 60 гр...след което модулира и гледа да държи температура в рамките на +- 2гр. Зададени от парамерти 50+....не се сещам в момента точно кои....като граничните стойности на вкл.и изключване са в цитираните 90+ параметри...реално модулацията е м\у 58 и 62 гр.......поне моята работи така доколкото съм забелязал...
Точно така е и при мен. :partyman:
Благодаря!
Ще имам предвид това, споделено от трима ви, ако отново се сблъскам с такова чудо на техниката.
Какво по хубаво от тясна модулация и навременно включване!!!
nemetza - помощник
Здравейте, имам следния проблем със захранването от генератор на камина Еко Спар 18kw.
Та проблема е следния поради лошото време в моето село нямахме ток 2-3 дни и ми се наложи да закупя бензинов генератор ( Raider 2800W ) за да пусна ток.
При директно включване на печката към генератора ми изписа грешка Е004.
Посъветвах се със майстора който ми настройва печката и той ми каза че печката е капризна и трябвало да взема инвертор които да преобразува тока и да е със чиста синосуйда.
И ето го и конкретния инвертор който закупих: https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20763.
Обаче след като свързах всичко печката пак не тръгва и пак изписва грешка Е004.
Ако някой може да ме насочи какво да правя в този случай ще му бъда много благодарен защото съм и със малко дете и без отопление е ужас.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: