Най - вълнуващия въпрос зимно време.
thegmin - специалист
ср ное 20, 2024 10:35 pmthegmin написа:
вт ное 19, 2024 8:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 19, 2024 8:03 pmthegmin написа:

как с куплунга?
Ако помпата е захранена през куплунг, можеш да го издърпаш.

В менюто не зная да има опция за спиране на помпата. В посочените параметри може да зададеш непостижими стойности.
Така и ще направя. Играя си с комбото с ТП. Да работи тя на нощна тарифа и на 40 градуса. Пък пелетния да работи на 50 градуса през деня. Сутрин сипвам едно бункерче. Аз съм с минима 12кв и събира малко под чувал. Като свърши или ме мързи да слизам в мазето ТП си пали. Имам 5 тона пелети останали от цените на едно време. Връзваха ми се тогава по 5лв на чувал.
Нагласих го така и от няколко дни работи по този начин. Може ли някой да ми обясни защо трябва да е над 50гр. темп на водата на пелетният котел? При мен и на 40 работи ок и стига за отопление. Така имам чувството че е по-нисък разхода. Четох из форума и навсякъде пишат за конденз и скъсяване на живота на котела. Къде се получва този конденз? С Минима 12кв с малко прозорче съм. Сега в момента нагласих на 50гр. пелетния котел и към 40 гр. термопомпата. Сутрин зареждам бункерчето. Пуснал съм го на 1ва мощност. Сутрин от 8 кара до към 10 вечерта. Това е малко по-малко от едно чувалче - към 12кг пелети. После като изстине котела вечерта се включва термопомпата на нощна тарифа и поддържа 40гр. Харчи към 20киловата ток или това е към 2-2.50лв на вечер. Така карам с 7-8лв с пелетите на ден разход някъде и навсякъде държа 23-25гр. Прецаквам ли си котела по този начин??? :? :? :?
thegmin - специалист
И според вас на първа степен ли да я държа щом върши работа? Или на ауто? Като е на ауто като че ли има по-добро изгаряне и по-малко пепел. Ама пък вървят повече пелети.
veskoto_vr - помощник
вт ное 26, 2024 10:21 amТрифон П.Трифонов написа:
Ще попитам още веднъж.
Само на UPS работи ли?
Успява ли да запали само от UPS?
Ако отговориш, всъщност ще си дал отговор и на собствения си въпрос?
За акумулатор ще питаш ли?
Когато е пуснат UPS към акумулатор и вкючен в мрежата си работи нормално. Изключвам от мрежата и продължава работата от акумулатора, но включа ли след това UPS-а в генератора дава грешка и спира камината.
нед дек 08, 2024 1:51 pmveskoto_vr написа:
Ще попитам още веднъж.
Само на UPS работи ли?
Когато е пуснат UPS към акумулатор и вкючен в мрежата си работи нормално. Изключвам от мрежата и продължава работата от акумулатора, но включа ли след това UPS-а в генератора дава грешка и спира камината.
Мисля ясно е защо, пък и показах как съм реши същия казус.
Колегата замени генератора с инверторен. Ако при теб е невъзможно, малък инверторен върши работа и като мобилен, ще работи и за печката
Моя ходи по къмпинги.
veskoto_vr - помощник
нед дек 08, 2024 3:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще попитам още веднъж.
Само на UPS работи ли?
Колегата замени генератора с инверторен. Ако при теб е невъзможно, малък инверторен върши работа и като мобилен, ще работи и за печката
Моя ходи по къмпинги.
Опитах с инверторен генератор и работи, обсче ми се искаше ако може посредством някой UPS или стабилизатор да я стартирам от моя генератор. Но щом не става ще си взема някой инверторен само за камината.
thegmin - специалист
нед дек 08, 2024 3:21 pmveskoto_vr написа:
нед дек 08, 2024 3:00 pmТрифон П.Трифонов написа:

Моя ходи по къмпинги.
Опитах с инверторен генератор и работи, обсче ми се искаше ако може посредством някой UPS или стабилизатор да я стартирам от моя генератор. Но щом не става ще си взема някой инверторен само за камината.
UPS който е пълна конверсия. Нарича се онлайн юпс. Бая скъпи са. За сървъри се ползват. Това прави чиста синусоида от калпав ток на генератор.
Здравейте, имам въпрос за настройки на Ecospar minima 12 с водна риза. При горене пламъка става голям после почти загасва и отново голям. T на димните газове варира до 180, t на водата не вдига повече от 50 при зададени 55, t на стаята не вдига повече от 23,5 при зададени 25. Чистя на 2 дни, комина е f-80-1м и влиза в 200, пелети Shnaider. Отоплява апартамент 150 кв.м с втр изолация и пвц дограма. Настроена при пуска от техника. Помагайте. Благодаря.
kani123 - напреднал
Здравейте Имам камина Еко спар 18 днес на мокрих камината от задната страна и сега помпата ми върти постоянно дава температура 90° и камината не тръгва като я пусна обдухва Дава ми грешка Е106 някои Има ли идея как може да се отстрани проблема?
kani123 - напреднал
вт яну 21, 2025 6:14 pmkani123 написа:
Здравейте Имам камина Еко спар 18 днес на мокрих камината от задната страна и сега помпата ми върти постоянно дава температура 90° и камината не тръгва като я пусна обдухва Дава ми грешка Е106 някои Има ли идея как може да се отстрани проблема?
От фермата ми казаха че може би ще се наложи преинсталиране
kani123 - напреднал
вт яну 21, 2025 6:17 pmkani123 написа:
вт яну 21, 2025 6:14 pmkani123 написа:
От фирмата за поддръжка ми казаха че може би ще се наложи преинсталиране

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: