ср ное 20, 2024 10:35 pmthegmin написа:Нагласих го така и от няколко дни работи по този начин. Може ли някой да ми обясни защо трябва да е над 50гр. темп на водата на пелетният котел? При мен и на 40 работи ок и стига за отопление. Така имам чувството че е по-нисък разхода. Четох из форума и навсякъде пишат за конденз и скъсяване на живота на котела. Къде се получва този конденз? С Минима 12кв с малко прозорче съм. Сега в момента нагласих на 50гр. пелетния котел и към 40 гр. термопомпата. Сутрин зареждам бункерчето. Пуснал съм го на 1ва мощност. Сутрин от 8 кара до към 10 вечерта. Това е малко по-малко от едно чувалче - към 12кг пелети. После като изстине котела вечерта се включва термопомпата на нощна тарифа и поддържа 40гр. Харчи към 20киловата ток или това е към 2-2.50лв на вечер. Така карам с 7-8лв с пелетите на ден разход някъде и навсякъде държа 23-25гр. Прецаквам ли си котела по този начин???вт ное 19, 2024 8:11 pmТрифон П.Трифонов написа:Така и ще направя. Играя си с комбото с ТП. Да работи тя на нощна тарифа и на 40 градуса. Пък пелетния да работи на 50 градуса през деня. Сутрин сипвам едно бункерче. Аз съм с минима 12кв и събира малко под чувал. Като свърши или ме мързи да слизам в мазето ТП си пали. Имам 5 тона пелети останали от цените на едно време. Връзваха ми се тогава по 5лв на чувал.вт ное 19, 2024 8:03 pmthegmin написа:Ако помпата е захранена през куплунг, можеш да го издърпаш.
как с куплунга?
В менюто не зная да има опция за спиране на помпата. В посочените параметри може да зададеш непостижими стойности.