Здравейте, ползвам пелетна горелка Ferroli Sun P7 от повече от 7 години без проблеми. С електронен термостат съм. Тази година започна да прави така - термостата я включва, горелката се пали нормално, работи известно време, помпата се включва, радиаторите започват да греят ... и горелката се изключва докато термостата показва че трябва да гори. т.е. горелката изключва самичка по някаква причина без да е достигнала температурета в стаята в която е терморегулатора. При ръчно изключване и веднага след това включване на терморегулатора - горелката се включва отново, поработва извесно време и пак изключва без да е споляна от терморегулатора. Как мога да открия причината поради която изключва горелката?
съб ное 08, 2025 9:15 amIcoM написа: Здравейте, ползвам пелетна горелка Ferroli Sun P7 от повече от 7 години без проблеми. С електронен термостат съм. Тази година започна да прави така - термостата я включва, горелката се пали нормално, работи известно време, помпата се включва, радиаторите започват да греят ... и горелката се изключва докато термостата показва че трябва да гори. т.е. горелката изключва самичка по някаква причина без да е достигнала температурета в стаята в която е терморегулатора. При ръчно изключване и веднага след това включване на терморегулатора - горелката се включва отново, поработва извесно време и пак изключва без да е споляна от терморегулатора. Как мога да открия причината поради която изключва горелката?Допълнение - заподозрях датчика на температурата в контура. Тръгнах да го меря и установих, че съпротивлението му е 490 ома. В момента в който отдръпнах пипалата от жиците на датчика - горелката тръгна. Сега съм си направил експеримент - "щракнах" t02 на 0 т.е. изключих въпросния датчик. Ще видим ако работи нормално значи датчика е виновен, ако пак гасне преди да я изключи терморегулатора - ще търсим друга причина ... ох или друга горелка.