Да така е водопроводната мрежа е с поне 3 бара, но ме притеснява че докато стигне до бойлера може да падне и под 1,5 бара /което пък е налягането в системата - съдя по това понеже клапана е 1,5 бара а той започва да капе по обяд/.
П.П. Нека да уточним нещо, по начина по който аз пълня системата /без помпа/ вечер около 20ч. когато е хладно - 22-24 градуса, с фуния и после я затварям значи ли че не може да вдигне налягане над 1,5 бара /говоря при явно не добре функциониращ разширител/.

П.П. Нека да уточним нещо, по начина по който аз пълня системата /без помпа/ вечер около 20ч. когато е хладно - 22-24 градуса, с фуния и после я затварям значи ли че не може да вдигне налягане над 1,5 бара /говоря при явно не добре функциониращ разширител/.
.gif)

Това, че ще свържеш колекторите последователно не значи, че ще вдигнат по висока температура, отколкото ако ги свързеш успоредно.Когато колекторите са свързани последователно течността в тях се движи с по-висока скорост, по -кратко време престоява в тях и затова отнема по-малко топлина от тръбите им.Така, че стоте градуса по никакъв начин не зависят от начина на свързване.  Или почти по никакъв
  Това, че ще свържеш колекторите последователно не значи, че ще вдигнат по висока температура, отколкото ако ги свързеш успоредно.Когато колекторите са свързани последователно течността в тях се движи с по-висока скорост, по -кратко време престоява в тях и затова отнема по-малко топлина от тръбите им.Така, че стоте градуса по никакъв начин не зависят от начина на свързване.  Или почти по никакъв .gif)