Най - вълнуващия въпрос зимно време.
armagedamian - специалист
Да,на мокри дърва определено се мръщи но докато имах по сухи нямаше проблем,но като стигне до въглищата се изстрелва като торпедо,добре че сложих аларма та скачам да пускам още радиатори.Вече му направих тест и при екстремни условия/забравих да отворя един кран/ беше почервенял добре че имах пясък та го загасих .Наложи се да преправя половината инсталация че от всички връзки потече,но на котлето за щастие му нямаше нищо Нямам вентилатор и сега ще му приспособявам нещо,дайте някакви идеи че скоро няма да имам сухи дърва.
--------------------------------------------------------------------------
-Затвори си клапата на изхода на фукса,тя е изрязана и дори на максимално затворена позиция има достатъчен отвор.В противен случай само топлиш гаргите и не уползатворяваш горивото.Отваряй я само при палене на котела.
-Настрой си добре клапана за отходните газове(клапана с верижката отпред на котела).При правилна настройка трябва на 60гр.показание на водата в котела и клапан настроен на 60гр.(гледай червените цифри),верижката свързваща клапана с вратичката,да я отваря на 2-3мм.Това както пише в инструкцията е колкото една кибритена клечка.
-Завърти вентила (за регулиране на димните газове) м/у 70-80гр.При такава настройка би трябвало да няма проблеми и котела да се саморегулира и да не прегрява.
Успех и пиши как е положението ;)
filmatoplo
Аз съм единия от двамата вносители в Бургас(работя там).За 3 години нямаме един върнат и 2 с пукнати фланци на връщащата линия от неправилен монтаж.Другия вносител е Интерметал,но не мисля че това което казваш е вярно(продаваме долу горе наравно).
Явно продаваш Атмос за това се напъваш,но знаеш ли колко оплаквания знам от Атмоса .......
Перфектен котел само че някой път просто му трябва нов комин,друг път просто четирипътен вентил,просто акумулиращ съд,просто динамично управление за пиролизни котли,просто,просто ......цялата работа 3000 - 4000 лв.допълнително плюс 4-7 000 за котела къде му е сметката.При това не всеки може да ги монтира качествено,да не говорим да ги обслужва клиента.
За всяко нещо си има клиенти,в това отношение Солитеха е перфектен.За цената която плащаш получаваш прекалено много.
naskov - майстор
Солитека не ги ли купиха немците от Вайланд или само така си мисля :?
Да купиха ги някакви немци ,но не съм сигурен кои.Вноса им е доста проблемен в момента и триходовите с вентилатор просто ги няма.Това не е толкова важно ,продаваме предимно без вентилатор.
kuuuuuul - майстор
Този клапан дето отваря вратичката може ли да се повреди нещо от прегряването,в момента отваря и затваря но не съм сигурен да ли отговарят градусите?Защо има бели и червени цифри и къде точно да гледам отпред или отзад?
filmatoplo - майстор
Точно от там са купени :wink: , аз лично не съм връщал котли , дори работя системно с тази фирма .Имам си едно наум за котлите и толкова , също мога да ви оверя че наистина тука нямаме хора -клиенти които могат да си ги обслужват .Аз се чудя защо ме нападате вие сте били много пряко засегнати - като търговци , щото аз Атмоси не продавам . :-Dи предпазвам клиенти от ядове - Повечето ми монтирани Атмоси се обслужват от жени което е невъзможно при чугунаците от хигиенна гледна точка и от физическа . :-D
filmatoplo
майстор
АЗ не казвам че съм майстор като теб.
Казах че съм доволен и то много от котела на Демрад .
Имам абсолютно същия котел от 23.2 квт. и е точно като показания на снимката
Чудно ми е че след толкова положителни коментари за котлите на Демрад ти продължаваш да твърдиш че е некачествен
:? :?
отвори си очите навреме :shock: :shock:
filmatoplo - майстор
Факт опариха се 10 -тина човека от града и това е , даже двама сами сиги купиха и монтираха с прилични системи и комини - няма братче работа пушилници и въглищарници .Не мога да предложа на мой клиент такова нещо -как ще го гледам в очите после .Снимки защо няма или боядисваш котелното че после - изгуби облога :wink:Първите модели идваха с оранжеви капаци а сега задължително ламарината над вратичката идва в черен цвят - защо - защото без туй ще се оплеска за 5 дена :-DМога да те закарам при първия си монтиран котел и той е Атмос в напълно обитаем вход на хотел - как би се държал един от твойте котли не ми се мисли , щото мога да те закарам и при човека който си скубе косите и с един пръс пепел по котела .
ами докажи ти със снимки като толкова много плюеш
щом за толкова случаи знаеш
filmatoplo - майстор
То не може да се осети в снимки - Лунен пейзаж +човек с брадва срещу мен :shock: Ако има някаква техническа или професионална тънкост за нормалната работа на котлите сподели я , непременно ще даде резутат .Спирам спора :) вредим на марката може и да е добра -сега от 3 совалки на Наса 2 гръмнаха дали са качествени :? .

Тема "Въпрос за котел ДЕМРАД" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: