За колко време ще искаш да си възстановиш вложените средства си е твоя работа, но техниката се развива много бързо. Спомни си преди 5 години какъв беше средният COP на климатиците и ефективност на слънчевите колектори и какви са сега. При сегашните лихви в банките, ако вложиш една сума от примерно 100 лв. след някъде към 8-10 години тя ще се е удвоила. За това не смятам, че 15 години е добра възващаемост – 10 по-бива, но добра е под 5.
AntonBM написа:За колко време ще искаш да си възстановиш вложените средства си е твоя работа, но техниката се развива много бързо. Спомни си преди 5 години какъв беше средният COP на климатиците и ефективност на слънчевите колектори и какви са сега. При сегашните лихви в банките, ако вложиш една сума от примерно 100 лв. след някъде към 8-10 години тя ще се е удвоила. За това не смятам, че 15 години е добра възващаемост – 10 по-бива, но добра е под 5.Значи все пак мислим еднакво . Смятаме по една и съща формула , само , че твоята не е пълна. Забравил си да извадиш от лихвата сметката за тока

АКО ПРИ ВЛАГАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА СУМА В ТЕХНИКА ПЕСТИШ НА МЕСЕЦ ПОВЕЧЕ , ОТКОЛКОТО ЩЕ Е ЛИХВАТА АКО ГИ ВЛОЖИШ В БАНКА , ЗНАЧИ СИ ЗАСЛУЖАВА!
При очакваните покачвания на цените на енергоносителите и падане на лихвите , с течение на времето положението ще става в полза на слънчевата система , отколкото в банките. Да не говорим за инфлацията и сигурността на доходите. Предпочитам сега ако ги имам парите да ги вложа и да знам че съм осигурил бъдещето си - няма да имам разходи и по-лесно ще мога да посрещам всякакви кризи! А иначе ако и когато е възможно по-бърза възвращаемост дори с влагането на повече средства в началото няма как да не съм съгласен!