Ето снимки. Забележете, температурата е 40 градуса, а котела не е пален днес
И все още има лека жар.

netcho написа:Аз знам какъв ти е проблема защото го ядох същия. Та значи - отворена ти е запушалката между 2 и 3 отоплителна плоча долу която е за почистване след като изстържеш нагара.Вдигни капака /горния / нацяло да се видят плочите и като светнеш с фенерче м/у 2и3 отделение ще я видиш дали е отворена ,ако е отворена какво става нали се сещаш -комина тегли но тягата бяга през отвора и в комина директно без да раздуха огъня и да изтегли пушека, а ефекта е че къди от де що може,и едва гори задушава се. Аз като затворих тази тапа посрещнах топлите вълни,а иначе бях се запретнал да зидам нов коминИзвинявай, колега, пропуснал съм ти поста! Точно това беше проблема. Проблема със слабата тяга на комина остава.
Humppa-1 написа:Предполагам, че не мога да надстройвам с коминни тела. Ще е много трудно да се осигури стабилно закрепване на такова удължение на комина.Май не ми прочете поста защо не ти гори гори както трябва котела?А защо не искаш да гориш домбас?Естествено че изолацията е препоръчителна.Колкото повече се запази температурата в комина толко по-голяма ще е тягата а и ще намалее опасноста от конденз,което също е много важно.
Решението, което планираме с приятели е тръба Ф200 с дължина около 2,5 метра да закрепим към комина, да уплътним яко с каменна вата, да отлеем бетонна шапка на мястото на присъединяването, като арматурата на тази бетонна шапка спуснем и надолу под керемидите и я закрепим стабилно някъде по дървената носеща конструкция на покрова, както и да анкерираме по тъхлите на самото старо коминно тяло. Естествено - с тон на подписа ми -> след това пийваме биричка
Въпроси: необходимо ли е изолирането на тръбата-надстройка и необходимо ли е изолирането на коминното тяло в подпокривното пространство? Това изолиране би ли увеличило тягата?
Насков, защо не си фен на тези шапки-вентилатори? Те не създават ли допълнителна тяга?
Като вариант на върха на тръбата не може ли да се сложи от онези Н-тръби? -> viewtopic.php?t=20162
Humppa-1 написа:При тихо време кой ще я върти тази шапка- пушека. И кво става с тягата-пада. И когато изолираш удължението, което искаш да поставиш, гледай дъжда да не мокри ватата, че после сумати енергия ще отива за нейното изсушаване и ще получиш обратен ефект
Насков, защо не си фен на тези шапки-вентилатори? Те не създават ли допълнителна тяга?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: