Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ето снимки. Забележете, температурата е 40 градуса, а котела не е пален днес :) И все още има лека жар.

Изображение

Изображение

Изображение
netcho - специалист
kalin72 написа:
Ето снимки. Забележете, температурата е 40 градуса, а котела не е пален днес :) И все още има лека жар.

Изображение

Изображение

Изображение
Това котле си е Баш бая за въглища не го мъчи с дърва, най добре си е донбасче .
kalin72 - майстор
Това котле си е баш за дърва, модел S 62 е за дърва, има променена горивна камера, и някои други особености, в сравнение с S 61. Но у нас масово се продава S 61 модела, и много от продаващите котли не знаят за S 62.
Humppa-1 - напреднал
netcho написа:
Аз знам какъв ти е проблема защото го ядох същия. Та значи - отворена ти е запушалката между 2 и 3 отоплителна плоча долу която е за почистване след като изстържеш нагара.Вдигни капака /горния / нацяло да се видят плочите и като светнеш с фенерче м/у 2и3 отделение ще я видиш дали е отворена ,ако е отворена какво става нали се сещаш -комина тегли но тягата бяга през отвора и в комина директно без да раздуха огъня и да изтегли пушека, а ефекта е че къди от де що може,и едва гори задушава се. Аз като затворих тази тапа посрещнах топлите вълни,а иначе бях се запретнал да зидам нов комин :yawinkle:
Извинявай, колега, пропуснал съм ти поста! Точно това беше проблема. Проблема със слабата тяга на комина остава.

В по-горните постове филматопло ме пита колко стърчи комина от билото на покрива, оказа се, че е само около 10-ина сантиметра. Мисля за увеличаването на комина с ламаринен кюнец, който завършва най-отгоре с шапка-вентилатор. А кюнеца ще набия в комина около метър, но вече с квадратен профил 140*140 мм.

Дали ще стане?
kalin72 - майстор
Колега, моя комин е 2 метра под билото, но пък е на 4 метра разстояние от него, и пак дърпа добре. Но е F180...7 метра висок.
А ти защо не пробваш с изолираните иноксови коминни тела да надстроиш?
naskov - майстор
Humppa-1 написа:
netcho написа:
който завършва най-отгоре с шапка-вентилатор.

Дали ще стане?
[-X . Без тази шапка :!:
lakosste - специалист
Тези котли са си много добри.Имам такъв 24кв и му знам и най малката подробност.Не очаквайте да горите мокри дърва и да постигнете нещо.
Humppa-1 - напреднал
Предполагам, че не мога да надстройвам с коминни тела. Ще е много трудно да се осигури стабилно закрепване на такова удължение на комина.

Решението, което планираме с приятели е тръба Ф200 с дължина около 2,5 метра да закрепим към комина, да уплътним яко с каменна вата, да отлеем бетонна шапка на мястото на присъединяването, като арматурата на тази бетонна шапка спуснем и надолу под керемидите и я закрепим стабилно някъде по дървената носеща конструкция на покрова, както и да анкерираме по тъхлите на самото старо коминно тяло. Естествено - с тон на подписа ми -> след това пийваме биричка :D

Въпроси: необходимо ли е изолирането на тръбата-надстройка и необходимо ли е изолирането на коминното тяло в подпокривното пространство? Това изолиране би ли увеличило тягата?

Насков, защо не си фен на тези шапки-вентилатори? Те не създават ли допълнителна тяга?

Като вариант на върха на тръбата не може ли да се сложи от онези Н-тръби? -> viewtopic.php?t=20162

Изображение
lakosste - специалист
Humppa-1 написа:
Предполагам, че не мога да надстройвам с коминни тела. Ще е много трудно да се осигури стабилно закрепване на такова удължение на комина.

Решението, което планираме с приятели е тръба Ф200 с дължина около 2,5 метра да закрепим към комина, да уплътним яко с каменна вата, да отлеем бетонна шапка на мястото на присъединяването, като арматурата на тази бетонна шапка спуснем и надолу под керемидите и я закрепим стабилно някъде по дървената носеща конструкция на покрова, както и да анкерираме по тъхлите на самото старо коминно тяло. Естествено - с тон на подписа ми -> след това пийваме биричка :D

Въпроси: необходимо ли е изолирането на тръбата-надстройка и необходимо ли е изолирането на коминното тяло в подпокривното пространство? Това изолиране би ли увеличило тягата?

Насков, защо не си фен на тези шапки-вентилатори? Те не създават ли допълнителна тяга?

Като вариант на върха на тръбата не може ли да се сложи от онези Н-тръби? -> viewtopic.php?t=20162

Изображение
Май не ми прочете поста защо не ти гори гори както трябва котела?А защо не искаш да гориш домбас?Естествено че изолацията е препоръчителна.Колкото повече се запази температурата в комина толко по-голяма ще е тягата а и ще намалее опасноста от конденз,което също е много важно.
naskov - майстор
Humppa-1 написа:

При тихо време кой ще я върти тази шапка- пушека. И кво става с тягата-пада. И когато изолираш удължението, което искаш да поставиш, гледай дъжда да не мокри ватата, че после сумати енергия ще отива за нейното изсушаване и ще получиш обратен ефект

Тема "Проблем с котелa Junkers K 32-1 S 62" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: