• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Почти на всякъде има вътрешна изолация 2 см стиропор, отопляемата стая на сутерена и търговското помещение са с ПВЦ дограма, на първия етаж една стая е с ПВЦ дограма, всички останали са дървени, облепил съм крилата с тиксо и уплътнения и вътрешните и външните. Тавана е гредоред между гредите по 5 см стиропор и от горе наковани дъски.
2v6 написа:
RosYo написа:
... Интересува ме има ли възможност за допълнителни настройки спрямо системата че разхода при първото му запалване ме притеснява 25м3 за 24ч при зададени му 40 градуса на водата положителна външна температура около 10-15 градуса и температура в помещенията не повече от 20 градуса. При монтажа не са му правени никакви настройки. Ако някой се заинтересува и реши да помогне в което не се съмнявам четейки темата ще почна да описвам къщата инсталацията и всичко което ви трябва
Буферен съд предполагам няма в системата, а стаен термостат към котела има ли включен?
Каква мощност са радиаторите и имат ли термостатни глави?
Няма буферен съд, чакам тези дни да дойдат да монтират стаен термостат.
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо му задаваш 40*С? Сега като ти сложат стаен термостат му задай 80*С и да видим как ще са сметките. :wink:
masterchef - напреднал
Привет на всички ,до сега не съм се включвал във форума но с наближаването на отоплителния сезон дойде ред и аз да потърся съвет и мнение по въпроса с отопление на газ.Това лято изградих нова отоплителна система (става дума за къща строена 1994г.която от 2 страни е на калкан,няма изолация и дограмата е дървена двукрилна,не е кой знае какво но за момента нямам средства да я сменя.Та отоплителната система се захранва от котел Бакси http://www.bulgariatherm.com/index.php? ... &Itemid=35 това е модела,кондензен ,двуконтурен,инсталацията е от тръбна разводка с алуминиева вложка Ф 18 ,радиаторите са алуминиеви на теси H 63 ,по помещения съм ги разпределил така 2 спални по 10кв/м в родителската 1бр със 12 глидера,във детската 1бр със 14 глидера всекидневна + коридор + отворена вита стълба между двете нива помещението е общо около 45 кв/м там имам 1бр 30 глидера+1бр12глидера+1бр6 глидера,стая за гости 17кв/м 1бр 18 глидера,като тая стая за момента поне няма да я ползвам.Както и 2бр лири за двете бани като тях не ги знам каква мощност са.Радиаторите в спалните са с термоглави както и големия радиатор във всекидневната.Та въпроса ми към специалистите е имат ли впечатления от тази марка и модел котел,и как да го настроя (температура на радиатори,на топла вода и kW ) за да дава максимална икономия на газ.Мога само да вметна ,че захранването на инсталацията става с батерии за Метан,не с централно газоподаване.
LazarGanev написа:
А защо му задаваш 40*С? Сега като ти сложат стаен термостат му задай 80*С и да видим как ще са сметките. :wink:
Да, като монтират стайния термостат ще му задам 80 градуса. Това го разбрах четейки темата.
masterchef, ти сам ли си проектира и изгради инсталацията? Режи тръбите и наново! Котлето ти е много добро, кондензно, но тръба ф18 е за захранване на точно един радиатор в нискотемпературна инсталация!
masterchef - напреднал
Привет,инсталацията е изградена от майстор водопроводчик,забравих да спомена ,че радиаторите са всеки на отделна линия,независим от другите,и са вързани на кръст -вход горе,изход доло.Може ли да обясните къде според вас е проблема?и евентуално как да го избегна.И как да тълкувам ,че може да се захрани само един радиатор ? Като всеки си е отделен от другите ? Благодаря предварително за отделеното време,Поздрави!!!
Ааа, щом всеки е на отделна линия може с ф18. А до колекторите какъв е размера на тръбата? Иначе схемата ми е ясна - плочкаджита е и чешмеджия, чешмеджията е и параджия и т.н. :wink:
Последна промяна от LazarGanev на пон ное 12, 2012 8:33 pm, променено общо 1 път.
masterchef - напреднал
Честно казано незнам,предполагам пак толкова или поне незнам да има различни размери,но може и да греша.
masterchef написа:
Честно казано незнам,предполагам пак толкова или поне незнам да има различни размери,но може и да греша.
Е, значи първия ми съвет важи за там :wink:
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: