vili369 написа:Пробва ли го на 70-80 градуса?2v6 написа:vili369 написа:2v6 котела пали няколко пъти докато достигне зададената му t . Затова питам дали няма да съм по-добре с другия вид. Това нормално ли е дето пали няколко пъти ?Не, не е добре котела да работи с прекъсване, ако стайния термостат подава непрекъснат сигнал за работа.
Смяната на термостата може да помогне само при топло време. На по-студено време котела ще работи пак по този начин.
Първо трябва да се коригира режима на котела:
1. На каква температура изключва? Добре е да се пробва как ще работи на максимална температура на отопление.
2. Помпата на каква скорост е? Трябва да е на максимална.
3. Радиаторите в стаята с напълно отворени кранове ли са?
Котела ми е Termomax
Изключва при t 60 C . Пали поне 5-6 пъти преди да достигне зададената му t. Помпата с каква скорост върти не знам нямам видимост , пък и не знам какво да гледам . Ще потърся в ръководството. Радиаторите са с отворени кранове , не знам дали някой е пипал нещо по секретните. Топля около 100 м2 на 2 кръга последователно свързани.
Здравейте, днес дойде техника на BOSCH направи оглед на къщата и ми каза ,че този кондензен котел /Condens 7000 W ZSBR 16-3/ ще е малък като мощност за моята инсталация и ми препоръча
/Condens 3000 W ZSB 22-3C/.Пресметна отоплителните ми мощности и каза че мога да използвам кондензен котел.
Лазаре и съфорумци, какво мислиш по въпроса?