• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
vili369 написа:
2v6 написа:
vili369 написа:
2v6 котела пали няколко пъти докато достигне зададената му t . Затова питам дали няма да съм по-добре с другия вид. Това нормално ли е дето пали няколко пъти ?
Не, не е добре котела да работи с прекъсване, ако стайния термостат подава непрекъснат сигнал за работа.
Смяната на термостата може да помогне само при топло време. На по-студено време котела ще работи пак по този начин.

Първо трябва да се коригира режима на котела:
1. На каква температура изключва? Добре е да се пробва как ще работи на максимална температура на отопление.
2. Помпата на каква скорост е? Трябва да е на максимална.
3. Радиаторите в стаята с напълно отворени кранове ли са?

Котела ми е Termomax
Изключва при t 60 C . Пали поне 5-6 пъти преди да достигне зададената му t. Помпата с каква скорост върти не знам нямам видимост , пък и не знам какво да гледам . Ще потърся в ръководството. Радиаторите са с отворени кранове , не знам дали някой е пипал нещо по секретните. Топля около 100 м2 на 2 кръга последователно свързани.
Пробва ли го на 70-80 градуса?
marinmnm - специалист
Здравейте, днес дойде техника на BOSCH направи оглед на къщата и ми каза ,че този кондензен котел /Condens 7000 W ZSBR 16-3/ ще е малък като мощност за моята инсталация и ми препоръча
/Condens 3000 W ZSB 22-3C/.Пресметна отоплителните ми мощности и каза че мога да използвам кондензен котел.
Лазаре и съфорумци, какво мислиш по въпроса?
LazarGanev - "Велик майстор"
Какво означава, обясни
marinmnm написа:
Как мислите за мойте 77м2 в момента и 43м2/на *stand-by/?
marinmnm - специалист
Имам общо за 2 етажа 120м2 отопляема площ, в момента отоплявам 77м2. В другите стай радиаторите са на *.Техника ми сметна мощност на радиаторите 22кw.Но според мен 22кw при 90 градуса на водата. Ако в последствие пусна всички радиатори и реша да добавя бойлер---тези 16кw нямали да ми стигат? Аз мисля стария котел да си му използвам само БГВ-то.
Просто незнам кой от двата котела ще ми дава по голяма ефективност.Техника ми каза да взема този:Condens 3000 W ZSB 22-3C
Последна промяна от marinmnm на съб яну 26, 2013 6:19 pm, променено общо 1 път.
Какъв е този специалист, който е идвал? Защо не се съобразява с отопляемата площ, ами с радиаторите. Не искам да съм категоричен от разстояние, но според мен малкия котел ще пасне идеално, а и е по-добър. Съветът ми е да потърсиш и друга фирма-партньор на Бош. Кой град? По-големия модел (който са ти препоръчали) съм го монтирал на къща с РЗП=360м2 с итонг без изолация и топли идеално (макс. сметки 580лв), ти имаш 3 пъти по-малко, при това не ги ползваш всичките.
Последна промяна от LazarGanev на съб яну 26, 2013 6:21 pm, променено общо 1 път.
marinmnm - специалист
Дойде инженер от ЕРАТЕРМ София. И ми каза ,че тези котли са за малки апартаменти и по големи стаи.Заради номиналната им мощност.
Последна промяна от marinmnm на съб яну 26, 2013 6:24 pm, променено общо 1 път.
Пращам ти на лични координати на друга фирма.
marinmnm - специалист
Добре ,Благодаря ти .
Котел с мощност 15кВт може да ти изгори над 1000лв на месец, ако работи 24 часа, 30 дни в месеца на пълна мощност и ще го направи без проблем, ако има нужда. Ти сега плащаш по-малко от половината, а искаш да падне още разхода. Е, как няма да ти стигне? Моите уважения към инженерите от Ератерм, но нещо не са догледали. Има нужда от още един оглед.
melanib - помощник
Аз днес тъкмо похвалих терморегулатора и сега ми се струва,че не работи нещо както трябва.Направи ми впечатление,че доста често включва котела за кратко време.

От 16.11ч. до 16.52 включва 3 пъти точно през 10-11 мин.,без температурата в стаята да пада.Показва 22 градуса колкото и е зададена.Като включи котела работи 2-3 мин. и спира.Температурата на водата като включи е някаде 35 градуса,загрява я до 49-53 градуса и изключва.Преди малко ми направи впечатление,че котелът включи,а терморегулатора показваше 22,5 градуса(зададени 22) .

Не трябва ли да работи по дълго котела и да загрее повече водата,след като е на максимума.Предишните дни сякаш го нямаше това често включване.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: