• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
Като извадиш уреда от контекста и вече си губи смисъла! Няма идеален отоплителен уред. Всички си имат плюсове и минуси и в различни жилища са различни и оптималните уреди! Това не може да се види от анкета!
ror - специалист
Е тогава и аз да се изплача. Ще отоплявам около 350м2 в къща, от които 100м2 са с височина 3.2м. Бях взел котел на твърдо гориво Виадрус 50кВ. Но като мина газификацията го върнах и се газафицирах (такси и вътр. газ инсталация- 2700лв). Като се замисля че трябва да зареждам дърва в промишлени количества, да осигуря паркинг на прицепа с дървата :), склад за дърва, огняр и т.н ми се струва че добре съм направил. Плус това ще ползвам газ и за БГВ и готвене. Мислех да ползвам термопомпа от кладенец, който ми е вътре в къщата, но не ми достига вода. А и газта по-трудно пресъхва :). Иначе имам външна изолазия 1/2 от къщата със (ЕПС 4см/28кг/м3 вис. стаи 2.6м, 15см вата на тавана на 2-ри етаж) а другата (фибран 3см, стаи 3.2м), дървена дограма стъклопакет с уплътнители (от гаражен майстор) , в общи линий колкото да не е без хич.
Osiris написа:
Йордан написа:
Osiris,
Дай кординати и телефони на тази фирма която даставя екобрикети за 172лв. за тон, ако обаче става дума за гр.София?
Тези брикети от какъв вид дървесина са, как са пакетирани и в какви разфасовки, за колко време изгарят при ефективно горене?

Става дума точно за София 91828 офис / 0888621179 / 9433882 факс
търсиш Цветан Христов доставката е безплатна за целия град ако не са променили нещо питай и за цените все пак тези са ми от началото на отоплителния сезон иначе брикетите са на палета по 800 кг но не знам от какъв материал точно са тези от свищов със сигурност са от дъб или бук понеже има цех за паркет там пък и миришеха на дъб а от мизия са едни светлосиви и е трудно да се каже от какво точно са а за време не съм засичал но свищовските не горят бързо и правят жар докъто другите са почти като обикновено дърво но пък са по ефтини :wink:
Osiris, здравей прочетох това което си писал още миналата година и ме заинтригува въпроса с еко брикетите. Пробвах на мобилния и на факса ама, НЕ! Да неби да са сменили координатите или амплоато????
Пиши ако знаеш нещо!
kireto1 - специалист
Онзи ден ходих да питам как седи въпроса с газификацията в Бургас.Ако аз си пусна тръбите
и си вържа радиаторите,и си купя котел,а те само да ми прокарат газовата инсталация до котела
( при положение че има газ до блока ) около 1000 лв
Такса сградна инсталация 132 лв.
Проектиране на вътрешна газ инсталация до 20 м. 120 лв.
Договор за присъединяване 428 лв.
Технически надзор 90 лв.
Строително разрешение 30 лв.
Монтаж газ котел 168 лв.
yasoo - специалист
Я и аз да се включа най-накрая в тази тема :)
Дойде ми и първата сметка за ток от както се нанесох на 01.11.2007 след ремонта.
Отоплявам се само с един климатик. Ето и малко по подробно инфо:

Тип постройка:
Къща
Тип строителство:
Тухла
Степен и качество на изолация:
Няма изолация
Етаж:
Таван (мансарда)
Площ:
130кв/м
Брой стай, и степен на климатизация:
5 стаи от които само 2 са обитаеми! Тези:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0

Дограма:
VELUX покривни прозорци в едната и 60годишна дървена дограма в другата стая
Вид климатик:
Инвертор FUJITSU ASYA 12LCC с който отоплявам 2 стаи с обща площ 30кв/м Работи денонощно
Други ел. уреди големи консуматори на енергия:
Kомпютър работещ денонощно; телевизор; малка печка с реотани в банята (по 2ч. на ден макс)
Поддържан диапазон на температура:
Климатика работи денонощно на 24*С В стаите температурата варира 20-22*С
Населено място
София
Сметка за ел. енергия
67.00лв. за ноември 2007год.
Сам като си изчислих днес сметката от 01.11 до днес 18.12 излиза за
47дни, че сметката ми е 105.00лв
Смятъл съм ги през калкулатора на "Електроразпределение - Столично"
http://www.electro-sof.com/calculator.php
Последна промяна от yasoo на вт дек 25, 2007 1:28 am, променено общо 3 пъти.
pipbel - майстор
Браво yasoo

Ето това се казва информация.
И все пак за да сме перфектни - забравил си да споменеш като ел консуматори бойлера и готварската печка (освен ако нямаш кумец с ресторант :lol: ) А ноември е мек месец все пак.

На къщата дето строя и аз смятам да заложа на хубави климатици с високо COP, обаче от Март до края на Ноември.
За 3-те най-студени месеци - камина с въздуховоди до другите стаи.
Тани - модератор
pipbel написа:
Браво yasoo

И все пак за да сме перфектни - забравил си да споменеш като ел консуматори бойлера и готварската печка (освен ако нямаш кумец с ресторант :lol: ) А ноември е мек месец все пак.

На къщата дето строя и аз смятам да заложа на хубави климатици с високо COP, обаче от Март до края на Ноември.
За 3-те най-студени месеци - камина с въздуховоди до другите стаи.
Недей гледа само от твоята камбанария! Някои хора нямат електрически бойлер , някои дори нямат никакъв. А може да се готви и на газ , пък може и да не се готви :)
yasoo - специалист
pipbel написа:
Браво yasoo

Не съм ги забравил ;) Просто няма такива
Боилер има само на първия етаж на къщата към който съм вързан и аз, но той е на съвсем друг електромер и не плащам ток за него,
Кухня също нямам на този етап, както съм споменал и в другата тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6334
За момента ям и се пера на първия етаж кадето живее само леля ми ;)
Реално консуматорите при мен са само:
климатик и компютър работещи денонощно, печката в банята, телевизор и 6-7 крушки
които също си светят по цяла нощ защото обичам да ми е светличко :D
Може ли някой да ми каже оптимална схема на свързване на акумулираща печка Изгрев с часовник, имам предвид ползвайки контактора на самата печка. mter61@mail.ru
Johny - майстор
termit написа:
Може ли някой да ми каже оптимална схема на свързване на акумулираща печка Изгрев с часовник, имам предвид ползвайки контактора на самата печка. mter61@mail.ru
Няма оптимална, има просто схема. Прекъсваш захранването на контакрора, релето или кавото е монтирано, през контактите на часовника. С Х еотбелязано мястото на прекъсване. Не забравяй, че часовника трябва постоянно да е подключен към мрежата.
Sorry, това май не беше за тука, но надявам се, че не е голямо провинение.

Прикачен файл

Схема.jpg
Схема.jpg (31.07 KиБ) Видяна 10302 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: