• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Скоро май арестуваха такива варианти на заплата в енергото :-D
sitalko - напреднал
Нормално е във всяка система да гърми по някой бушон,ама потребителите яко спестяват :partyman: !!!!
a4o_ivanov - специалист
viewtopic.php?f=10&p=493351#p499359.Разгледайте темата ,,Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец,,.
hakama - специалист
Здравейте, става дума за 4стаен апартамент (3ти етаж), с външна изолация и дограма, на северните стаи има и вътрешна изолация.
Само на едната стая има таванна.

Досега сме на котел с твърдо гориво с водна риза. Понеже е голям ангажимент (понякога създава проблеми), хамалогия... - мислим за друг вариант, още повече ако ще се дава под наем по-голямата част.

За газов котел - преправянето ще струва не малко пари, също и оборудването. Пак ще трябва да има човек, който да го контролира?

Аз го виждам, с най-малка инвестиция - електрически радиатори (възможно най-икономични) - и който ще идва под наем ще си плаща колкото е изгорил (това нз как ще се определи ако трябва да се дели на 2-3).
+ таванна изолация - мисля че ще стане добре?!

2. Климатици - скъпа първоначална инвестиция, после е евтино, но към климатика съм предубеден (заради замърсяванто?).

На месец колко ще струва с радиаторите?!
Климатиците няма да смогнем (по 2-3к на стая... :shock: )
LazarGanev - "Велик майстор"
Едно газово котле за 1000лв и си в джаза. Ако искаш да засичаш - 400лв за топломер на всеки кръг, който ще се отчита. В момента има промоция от Овергаз - подаряват по 30лв на месец до края на годината с натрупване газовата инсталация си я избил. На газовия котел не му трябва огняр или човек, който да го наглежда :wink:
fbr - майстор
LazarGanev написа:
Овергаз - подаряват
голям, но чужд и отзад!
LazarGanev - "Велик майстор"
Шамар да е, на аванта да е :-D
hakama - специалист
Не ми стана ясно в какъв порядък ще е тока за целия апартамент на месец?

Газов котел - 1000лв - а преправяне на инсталация, узаконяване... :?

Газта може ли да стои в асансьорната шахта (този от първия етаж си държи дървата там)?
hakama - специалист
hakama написа:
Не ми стана ясно в какъв порядък ще е тока за целия апартамент на месец?

Газов котел - 1000лв - а преправяне на инсталация, узаконяване... :?

Газта може ли да стои в асансьорната шахта (този от първия етаж си държи дървата там)?
За 100 квадрата става дума, с изолация, ал-дограма. От какъв порядък ще е ако е на ток и какви радиатори са подходящи/икономични? Може ли да им се проследи потреблението?

Има ли опции за някаква субсидия/кредит енергийна ефективност?

Тези таблица - близки ли са до реалността:

http://otoplenie.blog.bg/biznes/2010/12 ... dno.654900
http://otoplenie.info-mix.info/tablica-0.htm
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: