Защо не му свали ламарините , за да не се удраска , при подобни случаи ги събличам голи , какво има малко капаци и вата отдолу
.Ама щом стана , чакаме вързване и пуск
.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
384 мнения в "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)"
filmatoplo
- майстор
feikot
- специалист
filmatoplo написа:Ами да ти кажа не само с монтажа
Радиаторите са закачени и са пуснати тръби до тях,без да са монтирани крановете и да са окомплектовани.Котела,както вече казах за сагата с докерите,е на мястото си и чакам пича от бг терм,да ми докара другата седмица колекторите,пък горелката...по-другата седмица (дано).
Мислих да купувам помпа втора ръка от продавалника намерих за по 50 кинта грундфос,ама нали си е търговец този от бгтерм и ме офертира много добре с чисто нова Грундфос Алфа 2Л,като за разликата от 150 лв. получавам 5 години гаранция и консумация 5-10 вата.
В другата тема ме пита дали ще слагам термовинтил,което предполагам е дали ще слагам термоглави - да,даже ми ги докараха с котела,4 броя Хъниуел.
Сега остава да сглобя един бункер за пелети,да кача бойлера на тавана и да чакам вече зимата
Останах доста приятно очарован обаче от комплекта "подарък",който открих в котела,като го разопаковах.Термосонда и още една гилза за друга термосонда плюс нипел и кранче. После по пътя на логиката се сетих,че навярно там ще се връзва горелката за да взима информация за градусите на водата
filmatoplo
- майстор
feikot
- специалист
Абе на мойта баща и купи преди време Атмос на твърдо гориво и намери само въздух вътре.Тоя вентилатор за какво ми е на пелетен котел,регулатора на тягата,до колкото разбрах май ще ми е подарък от бг терм.Става въпрос за оная клапа,която се слага на димоотвода и,която сама се отваря и затваря
filmatoplo
- майстор
Колега filmatoplo, тъй като и аз съм от бургаска област и понеже реших да премина на отопление с пелетна горелка, бих желал да се свържа с теб за консултация и монтаж на пелетна горелка. Не мога да пиша на лични, поради което единствената възможност да се свържа с теб е като ти дам телефон за връзка.
Моля, ако намериш време номера е: 0888/396-458 - Андрея Стоев
Поздрави!
Моля, ако намериш време номера е: 0888/396-458 - Андрея Стоев
Поздрави!
feikot
- специалист
Имам няколко въпроса сега
Ще кача една снимка и искам да видим какво изтървам и пропускам.

Така,на горния колектор има кран с холендър и колектора завършващ с тройник и соларния обезвъздушител.Долния край,навярно е за пълнещата група,като ще ги свържа посредством мека връзка примерно или е за разширителния съд,а ако не е,то къде трябва да го свържа,преди колектора или ?
Долния (студения ) кран с холендър,помпения кран с холендър,помпа,помпен кран с холендър и колектора... Няма ни тройник ни дявол,а пък имам още един обезвъздушител.Възнамерявам да бодна една тапа 1 цол на края на тоя колектор,а този обезвъздушител да го сложа на входа на серпентината на бойлера,че май ще дойде малко по-високо от системата. Предполагам,че този кран е излишен...защото помпата нали има все пак...както и да е.
На котела има в най-горния край 2 изхода на 1/2,като са за термостата единия,другия може да е за пълнещата група...,долу има изход за източване.
Като цяло мисля да сложа по едно коляно нипел на котела и колекторите да са под прав ъгъл на котела,защото нямам много място там.
Разширителния съд ми е интересно къде трябва да го сложа,преди топлия колектор ли ?

Така,на горния колектор има кран с холендър и колектора завършващ с тройник и соларния обезвъздушител.Долния край,навярно е за пълнещата група,като ще ги свържа посредством мека връзка примерно или е за разширителния съд,а ако не е,то къде трябва да го свържа,преди колектора или ?
Долния (студения ) кран с холендър,помпения кран с холендър,помпа,помпен кран с холендър и колектора... Няма ни тройник ни дявол,а пък имам още един обезвъздушител.Възнамерявам да бодна една тапа 1 цол на края на тоя колектор,а този обезвъздушител да го сложа на входа на серпентината на бойлера,че май ще дойде малко по-високо от системата. Предполагам,че този кран е излишен...защото помпата нали има все пак...както и да е.
На котела има в най-горния край 2 изхода на 1/2,като са за термостата единия,другия може да е за пълнещата група...,долу има изход за източване.
Като цяло мисля да сложа по едно коляно нипел на котела и колекторите да са под прав ъгъл на котела,защото нямам много място там.
Разширителния съд ми е интересно къде трябва да го сложа,преди топлия колектор ли ?
filmatoplo
- майстор
Съда ако е мембранен , го свържи директно на отвора даден за източване на котела , сложи там 2 тетки за да се монтира и кранчето за източване ,баланспредпазния клапън и съда , връзката между съда и котела може да е с бяла тръба с ал вложка фи-20 примерно .
Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература