• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Защо не му свали ламарините , за да не се удраска , при подобни случаи ги събличам голи , какво има малко капаци и вата отдолу :wink: .Ама щом стана , чакаме вързване и пуск :) .
filmatoplo - майстор
:) Колега знам че си зает с монтажа , ама драсни 2 реда :wink: -как е положението .
feikot - специалист
filmatoplo написа:
Ами да ти кажа не само с монтажа :mrgreen: едната стая и слагах вътре изолация,цялата шпакловка и реших онзи ден да сложа изолация и на спалнята,та последните 3 дни с това се занимавах и днес пробих и монтирах последния радиатор. Иначе съм на етап...как да ти кажа,предприсъединителе :rolleyes:
Радиаторите са закачени и са пуснати тръби до тях,без да са монтирани крановете и да са окомплектовани.Котела,както вече казах за сагата с докерите,е на мястото си и чакам пича от бг терм,да ми докара другата седмица колекторите,пък горелката...по-другата седмица (дано).
Мислих да купувам помпа втора ръка от продавалника намерих за по 50 кинта грундфос,ама нали си е търговец този от бгтерм и ме офертира много добре с чисто нова Грундфос Алфа 2Л,като за разликата от 150 лв. получавам 5 години гаранция и консумация 5-10 вата.
В другата тема ме пита дали ще слагам термовинтил,което предполагам е дали ще слагам термоглави - да,даже ми ги докараха с котела,4 броя Хъниуел.
Сега остава да сглобя един бункер за пелети,да кача бойлера на тавана и да чакам вече зимата :)

Останах доста приятно очарован обаче от комплекта "подарък",който открих в котела,като го разопаковах.Термосонда и още една гилза за друга термосонда плюс нипел и кранче. После по пътя на логиката се сетих,че навярно там ще се връзва горелката за да взима информация за градусите на водата :) и в крайна сметка ми дойде наум,че не са длъжни да ги слагат тия неща,още повече втора гилза,да не говорим за нипел и кранче :)
filmatoplo - майстор
:) Като си купиш друг котел , в него намираш -вентилатор , регулатор за тяга , кранче , предпазен клапан :) .Колега кранчето и гилзите са си от комплекта.
feikot - специалист
Абе на мойта баща и купи преди време Атмос на твърдо гориво и намери само въздух вътре.Тоя вентилатор за какво ми е на пелетен котел,регулатора на тягата,до колкото разбрах май ще ми е подарък от бг терм.Става въпрос за оная клапа,която се слага на димоотвода и,която сама се отваря и затваря
filmatoplo - майстор
:) Да , ясно че при твоя случай -тези неща не са необходими , но влизат в комплекта при някой видове котли.
Колега filmatoplo, тъй като и аз съм от бургаска област и понеже реших да премина на отопление с пелетна горелка, бих желал да се свържа с теб за консултация и монтаж на пелетна горелка. Не мога да пиша на лични, поради което единствената възможност да се свържа с теб е като ти дам телефон за връзка.
Моля, ако намериш време номера е: 0888/396-458 - Андрея Стоев
Поздрави!
feikot - специалист
Имам няколко въпроса сега :) Ще кача една снимка и искам да видим какво изтървам и пропускам.
Изображение

Така,на горния колектор има кран с холендър и колектора завършващ с тройник и соларния обезвъздушител.Долния край,навярно е за пълнещата група,като ще ги свържа посредством мека връзка примерно или е за разширителния съд,а ако не е,то къде трябва да го свържа,преди колектора или ?

Долния (студения ) кран с холендър,помпения кран с холендър,помпа,помпен кран с холендър и колектора... Няма ни тройник ни дявол,а пък имам още един обезвъздушител.Възнамерявам да бодна една тапа 1 цол на края на тоя колектор,а този обезвъздушител да го сложа на входа на серпентината на бойлера,че май ще дойде малко по-високо от системата. Предполагам,че този кран е излишен...защото помпата нали има все пак...както и да е.

На котела има в най-горния край 2 изхода на 1/2,като са за термостата единия,другия може да е за пълнещата група...,долу има изход за източване.

Като цяло мисля да сложа по едно коляно нипел на котела и колекторите да са под прав ъгъл на котела,защото нямам много място там.

Разширителния съд ми е интересно къде трябва да го сложа,преди топлия колектор ли ?
filmatoplo - майстор
Съда ако е мембранен , го свържи директно на отвора даден за източване на котела , сложи там 2 тетки за да се монтира и кранчето за източване ,баланспредпазния клапън и съда , връзката между съда и котела може да е с бяла тръба с ал вложка фи-20 примерно .
feikot - специалист
Е той е най-долу ? Ок,там ще го вържа,за първата тетка разбрах да се сложи да се източва,втората защо е ? Да не би да е двустранна връзката с разширителния съд,че аз мислих да е отворена системата,а в последствие решихме да е затворена и не съм разглеждал ?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: