• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nqmame - помощник
Наскоро се сдобихме с 4 конвектора на Клима 2000. Монтирахме ги и на същия ден изгоря единия конвектор. Свалих го и обратно към магазина от кадето са закупени. Мина се немина половин месец и отказва вентилатора на друг конвектор. Изключих го и го включих и той тръгна, на другуя ден отказва пак вентилатора но ефкет от изключване и включване нямаше . Последва още един да откаже званя на момчето от магазина и му казвам какво се е случило и след няколко часа престигат да се уверят че има проблем. Мерят гледат всичко е наред правелно са свързани незнам какво са правели единия тръгва почва да сменя скоростите и гарми в рацете му и изгаря управлението. Другия конвектор го пуска с леко завъртане на вентилатора, но от управлението неще да сменя скоростите. Сменя му кондензатора и пак се опитва да го пусне но резултат няма, завърта перката с рака и тръгва. Първия който изгоря го подмениха с нов но след половин месец изпушва пак. Вория го занасям в магазина за рекламация проверява го не работи праща го на ремонт там работи уви какво става незнам. Конвекторите се захранват със UPS с 75 ампера акумулатор. От фирмата се съмняват да е от тока 4 конвектора и една помпа са вързани за тоя UPS 3 от тях са пострадали. По думи от сервиза единия нищо му няма и утре ще чакам да ми го пратят от сервиза. Другире два тепърва ще ги гледат. Пиша за помощ какво бихте ме посъветвали как да реша проблема с конвекторите. Спира често тока няма начин да няма UPS мисля да му слойжим стабилизатор за напрежение UPS е http://www.shopmania.bg/ups-i-stabiliza ... vo-1843267
bulhomes2 - майстор
И аз имам няколко такива конвектора. Тока не спира често, но като спре - паля агрегат, защото освен конвекторите имам и няколко помпи, а не лошо да имам и осветление и телевизия в такъв момент. Вече 10 години - само един кодензатор ми е изгорял от 4 конвектора.
filmatoplo - майстор
Зорлен ги прецаквате конвекторите , това са железни машини , нямал съм никакви ядове толкова години .Само веднъж един конвектор нещо не тръгваше през устройството , тогава още тестваха устройство с 2-3 датчика , и аз сигурно още не му знаех функциите , та ми го смениха с друго и заработи .Но без устройството вентилатора си работеше :wink: .Да не изгарят при теб от пад на напрежение :? :) .
tokbatak - специалист
Проблема ти е от UPS-са. Тези UPS не са предназначени за подобни консуматори. Има си специални такива които стават. Стабилизатор може и да ти помогне, но всичко зависи какво е изпълнението му-какви параметри на напрежението се регулират.
Не съм ниждал подобни конвертори и незнам вентилатора с какъв двигател е, но регулирането на оборотите е или по напрежение или по честота - от което следва че захранващото напрежение трябва да е много добро.
nqmame - помощник
Тока последния месец често спира за по 1 2 часа възможно е да има ниско напрежение. Днеска писахме на Technogamma чакаме отговор и ще поръчаме един UPS.
И аз имах проблем ,но с вентилатор за обдухване и циркулациона помпа UPS25/4 и цялята работа се оказа от ЮПС то било с мощност 100ват. и нямало правилна синусоида смених ЮПС и проблема е решен имам. "Клима 2000" и е железен работи без аварийно занхранване
bulhomes2 - майстор
Да са ... в клавиатурата смотана. За к'во са пофалих?!? Вчера на единия му изгорели степените на вентилатора и работи само на най-малката.
VLADO66 - майстор
bulhomes2 написа:
Да са ... в клавиатурата смотана. За к'во са пофалих?!? Вчера на единия му изгорели степените на вентилатора и работи само на най-малката.
http://www.bg-maistor.com/produkti/deta ... urer_id=56 :roll:
bulhomes2 - майстор
Благодарско! Ама първо мисля да посменявам частите от някой от работещите, докато се осигуря от кое е проблема.
  • 1
  • 2

Тема "Клима 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: