Наскоро се сдобихме с 4 конвектора на Клима 2000. Монтирахме ги и на същия ден изгоря единия конвектор. Свалих го и обратно към магазина от кадето са закупени. Мина се немина половин месец и отказва вентилатора на друг конвектор. Изключих го и го включих и той тръгна, на другуя ден отказва пак вентилатора но ефкет от изключване и включване нямаше . Последва още един да откаже званя на момчето от магазина и му казвам какво се е случило и след няколко часа престигат да се уверят че има проблем. Мерят гледат всичко е наред правелно са свързани незнам какво са правели единия тръгва почва да сменя скоростите и гарми в рацете му и изгаря управлението. Другия конвектор го пуска с леко завъртане на вентилатора, но от управлението неще да сменя скоростите. Сменя му кондензатора и пак се опитва да го пусне но резултат няма, завърта перката с рака и тръгва. Първия който изгоря го подмениха с нов но след половин месец изпушва пак. Вория го занасям в магазина за рекламация проверява го не работи праща го на ремонт там работи уви какво става незнам. Конвекторите се захранват със UPS с 75 ампера акумулатор. От фирмата се съмняват да е от тока 4 конвектора и една помпа са вързани за тоя UPS 3 от тях са пострадали. По думи от сервиза единия нищо му няма и утре ще чакам да ми го пратят от сервиза. Другире два тепърва ще ги гледат. Пиша за помощ какво бихте ме посъветвали как да реша проблема с конвекторите. Спира често тока няма начин да няма UPS мисля да му слойжим стабилизатор за напрежение UPS е http://www.shopmania.bg/ups-i-stabiliza ... vo-1843267
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nqmame
- помощник
14 мнения в "Клима 2000"
filmatoplo
- майстор
Зорлен ги прецаквате конвекторите , това са железни машини , нямал съм никакви ядове толкова години .Само веднъж един конвектор нещо не тръгваше през устройството , тогава още тестваха устройство с 2-3 датчика , и аз сигурно още не му знаех функциите , та ми го смениха с друго и заработи .Но без устройството вентилатора си работеше
.Да не изгарят при теб от пад на напрежение
.

tokbatak
- специалист
Проблема ти е от UPS-са. Тези UPS не са предназначени за подобни консуматори. Има си специални такива които стават. Стабилизатор може и да ти помогне, но всичко зависи какво е изпълнението му-какви параметри на напрежението се регулират.
Не съм ниждал подобни конвертори и незнам вентилатора с какъв двигател е, но регулирането на оборотите е или по напрежение или по честота - от което следва че захранващото напрежение трябва да е много добро.
Не съм ниждал подобни конвертори и незнам вентилатора с какъв двигател е, но регулирането на оборотите е или по напрежение или по честота - от което следва че захранващото напрежение трябва да е много добро.
И аз имах проблем ,но с вентилатор за обдухване и циркулациона помпа UPS25/4 и цялята работа се оказа от ЮПС то било с мощност 100ват. и нямало правилна синусоида смених ЮПС и проблема е решен имам. "Клима 2000" и е железен работи без аварийно занхранване
VLADO66
- майстор
bulhomes2 написа:Да са ... в клавиатурата смотана. За к'во са пофалих?!? Вчера на единия му изгорели степените на вентилатора и работи само на най-малката.http://www.bg-maistor.com/produkti/deta ... urer_id=56

- 1
- 2
Тема "Клима 2000" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература