• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
Само с конвектори също можеш да реализираш нискотемпературно отопление, но ще е от друг вид. При комбинацията подово/конвектори , недостатъците им взаимно се компенсират. За това всички ти препоръчват да си оставиш и допълнителни изводи. А, ако евентуално, си смениш източника на топлина с по-високотемпературен, можеш на тези изводи да свържеш и радиатори.
Чаро - Акълия
Колко ще е дебело дюшемето?
Чаро, дюшемето е чамово 2,5см дебело и мисля и една полипропиленова подложка 3мм да сложа да не тропа дюшемето . Поне сега при тъщата така съм направил,сложих на терасата 3 см XPS ,отгоре директно полипропиленова подложка 3мм и отгоре 8мм ламинат и е доста добре, това е спалнята сега към 9 кв.м. и си е бая теснилка за 2ма души с всичкия ни багаж :shock: .
Дето се вика , ще съм доволен и само да ми е топло дюшемето , по което ще ходя .
Това , което ме притеснява относно конвекторите , е че създават въздушни течения, които за здрави хора не са проблем, ама аз всичко усещам и най-малкото течение и най-малката разлика във влажността ми влиаят зле, затова и колата ми няма климатик.Поради тая причина като пуснат в работата конвекторите и трябва да се навличам на 26 градуса.

Остава варианта с конвектори примерно ,ако се включват да сгреят дадено помещение и като влизам в помещението да ги изключвам да не веят .
В крайна сметка ще оставя тръби за конвектори/радиатори пък както дойде :)
Тани - модератор
Е точно това е идеята! Първоначалното загряване на помещението изисква много енергия, която е добре да се осигури за малко време с голяма мощност - нещо непосилно за подовото. Веднъж темперирано, помещението ще се нуждае от много по-малка мощност за да се поддържа температурата - нещо, с което подовото би се справило , ако вече е загрята замазката( и дюшемето в твоя случай). Чудя се, дали не е разумно да го направиш, като декинг?
Чаро - Акълия
Не се притеснявай от течения при отопление с конвектор. Не е като при климатик, особено, когато го комбинираш с подово.
За подложката- какво е помещението от долу- топли ли се постоянно, необитаемо ли е, сутерен или еркер...?
Здравейте,
От скоро взех да се интересувам за подовото като система за отопление.Имам въпрос относно марка и вид колектор за подово който ми предложиха в един магазин. Първият е за марката Giacomini? ( по думите на консултанта е много добра) . Вторият е , че ми предложи модулен тип колектор на същата фирма. Това което разбрах е, че връзката между тях е на принципа на пожарните хидранти и е много добра. На мене ми е интерестно дали тази връзка ще е читава ако речем, че изтървеш котела и температурата стигне 70-75 градуса. Моля ако някой е работил с такъв вид връзка да сподели мнение.
Чаро - Акълия
sekulov написа:
че изтървеш котела и температурата стигне 70-75 градуса. Моля ако някой е работил с такъв вид връзка да сподели мнение.
Връзките на колектора ще са последното нещо за което ще се замисля, ако в подовото се врътне 70 гр вода! :lol:
Поинтересувай се още за подовото :wink:
kuuuuuul - майстор
Аз съм с такива колектори от 5г. и нямам проблем,но са по скъпи.
Етажът отдолу засега няма да се обитава, на тухла и бетон е , брат ми едва ли скоро ще го обитава.
Под неговия етаж има етаж- гаражи с мазе пак на тухла и бетон .

Като декинг съм го мислил , ама фугата как ще се чисти идея си нямам, а може да почнем и да се препъваме :partyman: :-D
Чаро - Акълия
Salvato' написа:
Етажът отдолу засега няма да се обитава, на тухла и бетон е , брат ми едва ли скоро ще го обитава.
Под неговия етаж има етаж- гаражи с мазе пак на тухла и бетон .
Една 5-чка минимум. И намали тая подложка на 2мм.
Няма да минеш без конвектор в стаята!
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: