Само с конвектори също можеш да реализираш нискотемпературно отопление, но ще е от друг вид. При комбинацията подово/конвектори , недостатъците им взаимно се компенсират. За това всички ти препоръчват да си оставиш и допълнителни изводи. А, ако евентуално, си смениш източника на топлина с по-високотемпературен, можеш на тези изводи да свържеш и радиатори.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани
- модератор
3351 мнения в "Водно подово отопление"
Чаро, дюшемето е чамово 2,5см дебело и мисля и една полипропиленова подложка 3мм да сложа да не тропа дюшемето . Поне сега при тъщата така съм направил,сложих на терасата 3 см XPS ,отгоре директно полипропиленова подложка 3мм и отгоре 8мм ламинат и е доста добре, това е спалнята сега към 9 кв.м. и си е бая теснилка за 2ма души с всичкия ни багаж
.
Дето се вика , ще съм доволен и само да ми е топло дюшемето , по което ще ходя .
Това , което ме притеснява относно конвекторите , е че създават въздушни течения, които за здрави хора не са проблем, ама аз всичко усещам и най-малкото течение и най-малката разлика във влажността ми влиаят зле, затова и колата ми няма климатик.Поради тая причина като пуснат в работата конвекторите и трябва да се навличам на 26 градуса.
Остава варианта с конвектори примерно ,ако се включват да сгреят дадено помещение и като влизам в помещението да ги изключвам да не веят .
В крайна сметка ще оставя тръби за конвектори/радиатори пък както дойде

Дето се вика , ще съм доволен и само да ми е топло дюшемето , по което ще ходя .
Това , което ме притеснява относно конвекторите , е че създават въздушни течения, които за здрави хора не са проблем, ама аз всичко усещам и най-малкото течение и най-малката разлика във влажността ми влиаят зле, затова и колата ми няма климатик.Поради тая причина като пуснат в работата конвекторите и трябва да се навличам на 26 градуса.
Остава варианта с конвектори примерно ,ако се включват да сгреят дадено помещение и като влизам в помещението да ги изключвам да не веят .
В крайна сметка ще оставя тръби за конвектори/радиатори пък както дойде

Тани
- модератор
Е точно това е идеята! Първоначалното загряване на помещението изисква много енергия, която е добре да се осигури за малко време с голяма мощност - нещо непосилно за подовото. Веднъж темперирано, помещението ще се нуждае от много по-малка мощност за да се поддържа температурата - нещо, с което подовото би се справило , ако вече е загрята замазката( и дюшемето в твоя случай). Чудя се, дали не е разумно да го направиш, като декинг?
Здравейте,
От скоро взех да се интересувам за подовото като система за отопление.Имам въпрос относно марка и вид колектор за подово който ми предложиха в един магазин. Първият е за марката Giacomini? ( по думите на консултанта е много добра) . Вторият е , че ми предложи модулен тип колектор на същата фирма. Това което разбрах е, че връзката между тях е на принципа на пожарните хидранти и е много добра. На мене ми е интерестно дали тази връзка ще е читава ако речем, че изтървеш котела и температурата стигне 70-75 градуса. Моля ако някой е работил с такъв вид връзка да сподели мнение.
От скоро взех да се интересувам за подовото като система за отопление.Имам въпрос относно марка и вид колектор за подово който ми предложиха в един магазин. Първият е за марката Giacomini? ( по думите на консултанта е много добра) . Вторият е , че ми предложи модулен тип колектор на същата фирма. Това което разбрах е, че връзката между тях е на принципа на пожарните хидранти и е много добра. На мене ми е интерестно дали тази връзка ще е читава ако речем, че изтървеш котела и температурата стигне 70-75 градуса. Моля ако някой е работил с такъв вид връзка да сподели мнение.
Чаро
- Акълия
sekulov написа: че изтървеш котела и температурата стигне 70-75 градуса. Моля ако някой е работил с такъв вид връзка да сподели мнение.Връзките на колектора ще са последното нещо за което ще се замисля, ако в подовото се врътне 70 гр вода!

Поинтересувай се още за подовото

Етажът отдолу засега няма да се обитава, на тухла и бетон е , брат ми едва ли скоро ще го обитава.
Под неговия етаж има етаж- гаражи с мазе пак на тухла и бетон .
Като декинг съм го мислил , ама фугата как ще се чисти идея си нямам, а може да почнем и да се препъваме

Под неговия етаж има етаж- гаражи с мазе пак на тухла и бетон .
Като декинг съм го мислил , ама фугата как ще се чисти идея си нямам, а може да почнем и да се препъваме

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература