"SIME" - 20,9 kW - 4 секционен
или
VIADRUS U22 4 секц. 23,3kW
Като мощност и двата ми вършат работа, но не знам едния и другия какви предимства и недостатъци имат...
П.С. Аз бях пускала преди тема за камината ни. Е, сега решихме да сложим котел.
Ето я темата
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2%E8%F6%E0
Моля пак да ми помогнете със съвет!

или
VIADRUS U22 4 секц. 23,3kW
Като мощност и двата ми вършат работа, но не знам едния и другия какви предимства и недостатъци имат...
П.С. Аз бях пускала преди тема за камината ни. Е, сега решихме да сложим котел.
Ето я темата
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2%E8%F6%E0
Моля пак да ми помогнете със съвет!

Температурата си седи 60 градуса, само като сложим донбаски въглища по 1-2 лопатки се вдига до 70. Но не в това всъщност е проблема. И да бяхме сложили пак нямаше да се получи ефективно отопление. Тази зима беше доста по-студена от предишната и като се намръзнахме видяхме, че така не става работата. Причините:
 Температурата си седи 60 градуса, само като сложим донбаски въглища по 1-2 лопатки се вдига до 70. Но не в това всъщност е проблема. И да бяхме сложили пак нямаше да се получи ефективно отопление. Тази зима беше доста по-студена от предишната и като се намръзнахме видяхме, че така не става работата. Причините: 
  Апропо, хората как си слагат в къщите от ония кюмбета дето стават на червени петна като се нажежат. Мисля си, че котела е по-обезопасен. Също мисля, че сега като сложим дограмите и направим изолация в по-топло време няма да се налага да го оставям и през деня да грее. Ще видя в процеса на експлоатацията. Аз видях такъв котел в магазин. Хората си се топлеха с него. Отвориха ни го да видим как работи, дори не се усети миризма на въглища и никак не беше мръсно, стените около него бяха бели. Това ме обнадежди донякъде..
 Апропо, хората как си слагат в къщите от ония кюмбета дето стават на червени петна като се нажежат. Мисля си, че котела е по-обезопасен. Също мисля, че сега като сложим дограмите и направим изолация в по-топло време няма да се налага да го оставям и през деня да грее. Ще видя в процеса на експлоатацията. Аз видях такъв котел в магазин. Хората си се топлеха с него. Отвориха ни го да видим как работи, дори не се усети миризма на въглища и никак не беше мръсно, стените около него бяха бели. Това ме обнадежди донякъде.. Защото ако газта дойде хич няма да се занимавам с глупости!
 Защото ако газта дойде хич няма да се занимавам с глупости!