Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
По скоро ми се струва че производствения капацитет е малък,отколкото да няма желание за реклама.Ще стане много лошо ако се хвърлят в сериозна рекламмна кампания и се сдобият с маса народ чакащи :wink:
krasen1 - специалист
LazarGanev
Според теб този котел на грейко ще даде едно много добро кпд при изгарянето на двата вида гориво. :wink: От теб и от други участници във форума знам, че това не е възможно.Ако искаш да гориш пелети ше вземеш котел за пелети, ако искаш дърва ще вземеш котел за дърва.Ако грейко са измислили невъзможното то браво на тях.
komstiza - специалист
Аз имам чугунен 30кв котел.Решил съм да премина и на пелети,но мисля че ще ми е по-изгодно да си взема пелетен котел и да го монтирам до чугунения.Така хем ще може да ползвам и двата,а и от КПД-то на пелетния ще си избия разхода който съм направил за покупката му.
Монтирал съм горелки на чугунени,не ми харесва какъв топлообмен се получава.Има доста загуби,които липсват при пелетните.
filmatoplo - майстор
+1 за двамата , горелката кара влака :) , и засурна и вагона котел :wink: тоест котела се избърза заради нея -много бързо се популизира и наложи пришпорването .Едно производство е съпътствано с мн неща (база,техника , капитали ), не само електрожинисти :wink: , колко години се влачат ерато и колко кьопави продукти направиха , чак ги нарекоха поколения :lol: .До тук -нещата за Грейко ще се развият в положителна посока , най малко има обратна връзка към фирмата за състоянието на продукта и тя реагира на изискванията .Що се отнася за мощностите на котлите и горелките , и аз съм изумен от нуждата на по малки мощности , няма нищо общо с дърва и въглища -навсякъде където до сега са ползвани котли с мощност 30/35/40 киловата се поставя горелка с мощност 20 клв , че и тя после работи в среден диапазон 10 клв :) .
goshob - специалист
Здравейте,
Искам малко да променя дискусията на тема "Грейко" и да попитам за нещо друго. Има ли някой тук, който да е използвал Италиански котел Sintesi Evo Slim?
http://issuu.com/caloreinfinito/docs/ca ... 27/7257943
Произвеждат ги Calux и се продават от няколко Български фирми. Има варианти 15 и 20kW, което ще ме устрои напълно, но все пак е хубаво, ако някой сподели мнение.
Благодаря предварително!
fox_vt - майстор
filmatoplo написа:
+1 за двамата , горелката кара влака :) , и засурна и вагона котел :wink: тоест котела се избърза заради нея -много бързо се популизира и наложи пришпорването .Едно производство е съпътствано с мн неща (база,техника , капитали ), не само електрожинисти :wink: , колко години се влачат ерато и колко кьопави продукти направиха , чак ги нарекоха поколения :lol: .До тук -нещата за Грейко ще се развият в положителна посока , най малко има обратна връзка към фирмата за състоянието на продукта и тя реагира на изискванията .Що се отнася за мощностите на котлите и горелките , и аз съм изумен от нуждата на по малки мощности , няма нищо общо с дърва и въглища -навсякъде където до сега са ползвани котли с мощност 30/35/40 киловата се поставя горелка с мощност 20 клв , че и тя после работи в среден диапазон 10 клв :) .
Увряха им главите от ползата на санирането и добрата дограма,а и КПД то на пелетните не е за подценяване,все пак маса и хора навремето се топлеха само от комините на комшиите :lol:
syncho - майстор
goshob написа:
Здравейте,
Искам малко да променя дискусията на тема "Грейко" и да попитам за нещо друго. Има ли някой тук, който да е използвал Италиански котел Sintesi Evo Slim?
http://issuu.com/caloreinfinito/docs/ca ... 27/7257943
Произвеждат ги Calux и се продават от няколко Български фирми. Има варианти 15 и 20kW, което ще ме устрои напълно, но все пак е хубаво, ако някой сподели мнение.
Благодаря предварително!
Бях ги разглеждал преди време. Като цена са доста конкурентни, но имах забележки в качеството и начина на изпълнение. Не мога да си спомня какво точно беше. Ще трябва пак да се поровя да видя какво не ми хареса тогава (преди 2г някъде). Може и да са променили нещата от тогава насам.
k88 - специалист
Здравейте попрочетох форума защото ми предстои да изградя отоплителна инсталация на двуетажна къща 130 кв.м ,немска ПВЦ дограма 5 к изолация на покрива 15 см мин.вата .тухли Porotherm 25 n+f и 10 см фибран на пода. Има доста позитивни мнения за отоплителната система на Torch но не мога да открия никакви оферти или ценови листи за да мога да видя дали ще е по джоба ми... мога да отделя до 3-4 хиляди за наистина икономичен и доказан котел на пелети с високо КПД и нисък разход на горво.Моля да ме насочите към някаква марка която варира в този диапазон на финансовите ми възмовжности.
Засега сам сабрал следните оферти
Pelletherm V.4 DakonEra 4-та генерация 18 kw- 3030 лв
Pelletherm V.4 DakonEra 4-та генерация 25 kw- 3150 лв
стоманена конструкция,кпд 89%
и Pelletherm V.4 LT 4-та генерация 18 kw (самопочистваща горелка) - 3690 лв

някои може ли да ми предложи по добър избор като цена качество и имате ли мнения относно тази марка котли
plastkomfort - специалист
За TORCH около 5000 лв. но звъни и питай в сайта има телефони.
syncho - майстор
Ммм дааам. И аз съм заделил 3-4000лв и искам доказана марка кола, голяма, да не харчи повече от 5/100 газ, мощна и да не се разваля.

За 3-4000лв не можеш да имаш котел с високо КПД, икономично и качествено. За тези пари трябва да направиш компромис в някое от нещата. Обикновенно страда КПД-то и качеството на изпълнение.

Не видях да си писал за изолация на стените. Ако нямаш такава, то по-добре си направи изолацията първо и мини на някое евтино решение на дърва, докато си събереш пак парички за котел на пелети. В противен случай ще имаш доста загуби от стените. Ако си успял да направиш хубава изолация (10-тина см) на стените, както си направил на покрива и на пода, то търси котел с мощност около 15кВ.

DakonEra не бих сложил и на най-големия си враг. Това е лично мнение.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: