jabata написа:Изключително неприятно ми стана да прочета гореописаното! Тука /във форума/ Човек споделя най - вече проблеми и който и както може помага. Ако си скептичен просто не участвай, не коментирай и не подвеждай другите. Пиша с най добри чувства към всички и се радвам когато съм помогнал с каквото мога - ще помагам и занапред. Форума е чудесно помагало и за мен, пък и връзките които създадох покрай него може да са само един плюс занапред както и за всеки.chungata написа:Здравейте колеги,Имайки в предвид площа която отопляваш, и това че работи непрекъснато, аз мисля че разхода си е много добър. Разхода зависи основно от площа която отопляваш, и стайната температура, и разбира се от това колко време в денонощието работи
При тези настройки по грубо замерване на окомер и домашен кантар разхода ми е около 21-24кг. на 24 часа (горе долу колкото проиводителя дава за минимум на камината). Температурата на водата се движи между 57 и 63 градуса. температура в стайте е 21-23 градуса.
Моля колегите който казват, че горят по един чувал на 24 часа да посъветват какво евентуално мога да променя за да постигна малко по нисък разход(нали това търси всеки).
Не ги слушай такива които твърдят моята камина гори 1 чувалче, моята половин, защото това започва да ми прилиича на надлъгването на рибарите. А освен това никой не казва колко големи са чувалчетата. Все пак макар и рядко се намират такива по 20 кг.
![]()
И моята може да гори един килограм на седмица, ако не я пускам![]()
И не на последно място, BurnIt камините са 5 степенни, и разхода който дава производителя е теоритичен при минимална степен на работа. А ти сигурен ли си, че 24 часа в денонощието работи на минимум, а не се случва за момент да качи на втора или трета степен ?
Затова свиркай си, и не ги слушай такива рибари, кой каква риба хванал, а си гледай твоята въдица!
nobreak написа:При мен във фирмата си е с фабричните настройки и само като беше по-топло се включваше аларма 7...Относно ал.7 при мен се появи два пъти, когато при оптимизиране на настройките намалих подаването на пелети под 0,7сек и 1500об. Сле това не съм имал проблеми. Веднъж излезна пак, но бяха свършили пелетите в бункера - лесно решим проблем!