• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bogesmen - напреднал
jabata написа:
chungata написа:
Здравейте колеги,

При тези настройки по грубо замерване на окомер и домашен кантар разхода ми е около 21-24кг. на 24 часа (горе долу колкото проиводителя дава за минимум на камината). Температурата на водата се движи между 57 и 63 градуса. температура в стайте е 21-23 градуса.
Моля колегите който казват, че горят по един чувал на 24 часа да посъветват какво евентуално мога да променя за да постигна малко по нисък разход(нали това търси всеки :-D ).
Имайки в предвид площа която отопляваш, и това че работи непрекъснато, аз мисля че разхода си е много добър. Разхода зависи основно от площа която отопляваш, и стайната температура, и разбира се от това колко време в денонощието работи :mrgreen: Не ги слушай такива които твърдят моята камина гори 1 чувалче, моята половин, защото това започва да ми прилиича на надлъгването на рибарите. А освен това никой не казва колко големи са чувалчетата. Все пак макар и рядко се намират такива по 20 кг. :lol:
И моята може да гори един килограм на седмица, ако не я пускам :axe:
И не на последно място, BurnIt камините са 5 степенни, и разхода който дава производителя е теоритичен при минимална степен на работа. А ти сигурен ли си, че 24 часа в денонощието работи на минимум, а не се случва за момент да качи на втора или трета степен ?

Затова свиркай си, и не ги слушай такива рибари, кой каква риба хванал, а си гледай твоята въдица!
Изключително неприятно ми стана да прочета гореописаното! Тука /във форума/ Човек споделя най - вече проблеми и който и както може помага. Ако си скептичен просто не участвай, не коментирай и не подвеждай другите. Пиша с най добри чувства към всички и се радвам когато съм помогнал с каквото мога - ще помагам и занапред. Форума е чудесно помагало и за мен, пък и връзките които създадох покрай него може да са само един плюс занапред както и за всеки.
bogesmen - напреднал
nobreak написа:
При мен във фирмата си е с фабричните настройки и само като беше по-топло се включваше аларма 7...
Относно ал.7 при мен се появи два пъти, когато при оптимизиране на настройките намалих подаването на пелети под 0,7сек и 1500об. Сле това не съм имал проблеми. Веднъж излезна пак, но бяха свършили пелетите в бункера - лесно решим проблем!
nobreak - специалист
За тези колеги, които им предстои покупка на такава камина да имат в предвид, че трябва да имат достъп до камината от двете и страни, че като се махнат страничните капаци има по 2 ревизии и трябва да се почистват. На около 1.5-2 тона пелети имаме в службата 1 кофа пепел и сажди. Направо не ми се мисли ако тази камина беше в хола :) Интересното при нас е, че когато ни я монтираха ни казаха само да почистваме тръбите отгоре, а че трябва да се почиства и отстрани научих от интернет и като ходи колегата да пита във фирмата, която го монтира му казали, че не знаят за такова нещо....това за в Силистра :?
kafaka - специалист
Прикачен файл:
DSC_0085.JPG
Колеги за 30 часа ето толкова пепел имам без да съм я почиствал с пелети на technowood.Нормално ли е с 30 кг. пелети.
mimitoni - специалист
Здравеи колега. И моята 23ка изглежда така ,че и повечко. Отоплявам 70кв. къща без изолация и без ал. дограма. Камината работи около 13ч. в денонощие като ползвам дневно програмиране. Пелетите ми са букови от местен казанлъшки производител на 330лв. тон. Настроиките са следните: 1ст.-0,6/1500 2ст.-0,9/1600 3ст.-1,2/1700 4ст.-1,8/1900 помпата вкл. на 45гр. стаен термостат-23гр. водата - 61гр. започва да модулира при достигане 1гр. под зададените гр. на един от двата параметъра. Първоначално пълни-40сек. следващо подаване след-210сек. LOAD PELET на -4 или 9сек. И така за 46 дена при тези температури изгори 54чув. по 15кг. Почиствам на 3 дни. Уфффф. На месец цялостно отвсякъде.Уфффф. А след това КЕЕЕФФ и :drinkers:
mimitoni - специалист
Здравеи колега. И моята 23ка изглежда така ,че и повечко. Отоплявам 70кв. къща без изолация и без ал. дограма. Камината работи около 13ч. в денонощие като ползвам дневно програмиране. Пелетите ми са букови от местен казанлъшки производител на 330лв. тон. Настроиките са следните: 1ст.-0,6/1500 2ст.-0,9/1600 3ст.-1,2/1700 4ст.-1,8/1900 помпата вкл. на 45гр. стаен термостат-23гр. водата - 61гр. започва да модулира при достигане 1гр. под зададените гр. на един от двата параметъра. Първоначално пълни-40сек. следващо подаване след-210сек. LOAD PELET на -4 или 9сек. И така за 46 дена при тези температури изгори 54чув. по 15кг. Почиствам на 3 дни. Уфффф. На месец цялостно отвсякъде.Уфффф. А след това КЕЕЕФФ и :drinkers:
bogesmen - напреднал
[quote="kafaka"]
Прикачен файл:
DSC_0085.JPG
Колеги за 30 часа ето толкова пепел имам без да съм я почиствал с пелети на technowood.Нормално ли е с 30 кг. пелети.[/quot
Според мен е повече от нормално, при условие че аз я чистя всеки ден при сразход килограм на час с чамови пелети от с.Душанци на 330лв/тон.
Относно почистването на камините нека споделя опит. Купих си прахосмукачка за пепел/камини Elite с собствен мотор за 55лв. от Практис. Стъклото го чистех със суха домакинска хартия до момента, в който намерих един стар накрайник от кръглите с четка по края, с който стъклото и самата камера се почистват перфектно. Използвам го и след телената четка върху и във димогарните отвори.
chungata - специалист
Колеги, някой успял ли е да реши проблема с опушването на стъклото. Както бях писал по-горе при мен се получава за около 10-12 часа. Има ли изобщо начин да остава стъклото чисто :?:
mimitoni - специалист
След толкова промени и комбинации на настроиките и аз си мисля, че така както е изпълнена това няма да се получи. [-X
ivoto - специалист
не може да се избегне опушването..
При мен зацапването намалява при нискокалорични, широколистни дървесини...
Но има ли иглолистно - няма шанс...
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: