Така да споделя и аз една тънкост.Ако ви откаже запалката ,слагате едно блокче сух спирт в отделението под казанчето за пелети /да не е точно пред отвора за въздух/ в казанчето за пелети сипвате една шепа от тях,палите спирта и слагате казанчето.Затваряте вратата и чакате хубаво да се разпушат пелетите.Като се понагреят пускате печката и готово.След това трябва да я настроите така че да не гасне .Например при мен 140 кв. печката е на 3 степен 50 градуса на водата и интервал между две подавания на пелети -9.Така поддържам 22-23 градуса докато сменя запалката .Пелетите трябва да са загрети от сухия спирт много добре иначе няма палене.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sozi
- напреднал
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
filmatoplo
- майстор
скоро се ядосвах с студени пелети, кондензират и не палят.
naskov
- майстор
sozi написа:Така да споделя и аз една тънкост.Ако ви откаже запалката ,слагате едно блокче сух спирт в отделението под казанчето за пелети /да не е точно пред отвора за въздух/ в казанчето за пелети сипвате една шепа от тях,палите спирта и слагате казанчето.Затваряте вратата и чакате хубаво да се разпушат пелетите.Като се понагреят пускате печката и готово.След това трябва да я настроите така че да не гасне .Например при мен 140 кв. печката е на 3 степен 50 градуса на водата и интервал между две подавания на пелети -9.Така поддържам 22-23 градуса докато сменя запалката .Пелетите трябва да са загрети от сухия спирт много добре иначе няма палене.Ами преди да измислят нагревателите пелетните камини ги палехме така

chungata
- специалист
Преглеждах другите теми за пелетни горелки и попаднах на едно интересно мнение на filmatoplo от темата за пелетните горелки Грейко:
"
Колко е по различен , като няма купешки -то е ясно че ще се импровизира .Понеже си нямам котел Грейко в къщи -моля собствениците на такъв които са малко грамотни технически и имат възможността да си направят по размер на димогарните тръби -усукани шини , и да ги поставят и тестват в котлите -гарантирам за положителен ефект .Ако е невъзможно да ги усучете -просто поставете в димогарните тръби по една накривена на зиг заг вертикална шина заемайки 1/3 от обема на тръбата , ако на шината има отвори още по добре ,достатъчно е да се капне една арматурка на шината която да държи шината да не пропадне в тръбата
."
Та се зачудих не може ли и на нашите камини да се направи този "тунинг" за повишаване на КПД-то
Ако да то от какъв материал трябва да се изработят шините:?: Колко криви и дълги трябва да са и други такива
Филме моля специално за твоето мнение, т.к. точно теб цитирам по-горе
, както и за мнението на всички вещи в занаята 
"

Та се зачудих не може ли и на нашите камини да се направи този "тунинг" за повишаване на КПД-то

Филме моля специално за твоето мнение, т.к. точно теб цитирам по-горе

chungata
- специалист
chungata написа:Преглеждах другите теми за пелетни горелки и попаднах на едно интересно мнение на filmatoplo от темата за пелетните горелки Грейко:Колеги, някой може ли поне да ми каже размерите на димогарните тръби, за да знам какви размери да кажа да ми направят турболаторите? И също дали трябва или не трябва турболатора да се допира до стената на тръбата в която е поставен?
"Колко е по различен , като няма купешки -то е ясно че ще се импровизира .Понеже си нямам котел Грейко в къщи -моля собствениците на такъв които са малко грамотни технически и имат възможността да си направят по размер на димогарните тръби -усукани шини , и да ги поставят и тестват в котлите -гарантирам за положителен ефект .Ако е невъзможно да ги усучете -просто поставете в димогарните тръби по една накривена на зиг заг вертикална шина заемайки 1/3 от обема на тръбата , ако на шината има отвори още по добре ,достатъчно е да се капне една арматурка на шината която да държи шината да не пропадне в тръбата
."
Та се зачудих не може ли и на нашите камини да се направи този "тунинг" за повишаване на КПД-тоАко да то от какъв материал трябва да се изработят шините:?: Колко криви и дълги трябва да са и други такива
![]()
Филме моля специално за твоето мнение, т.к. точно теб цитирам по-горе, както и за мнението на всички вещи в занаята

bogesmen
- напреднал
chungata написа:Поставих си такава усукана алуминиева шина /турболатор/ около20см. на входа в серпентината на бойлера и ефекта беше поразителен. Благодаря за идеята да сложа и в димогарните тръби.chungata написа:Преглеждах другите теми за пелетни горелки и попаднах на едно интересно мнение на filmatoplo от темата за пелетните горелки Грейко:Колеги, някой може ли поне да ми каже размерите на димогарните тръби, за да знам какви размери да кажа да ми направят турболаторите? И също дали трябва или не трябва турболатора да се допира до стената на тръбата в която е поставен?
"Колко е по различен , като няма купешки -то е ясно че ще се импровизира .Понеже си нямам котел Грейко в къщи -моля собствениците на такъв които са малко грамотни технически и имат възможността да си направят по размер на димогарните тръби -усукани шини , и да ги поставят и тестват в котлите -гарантирам за положителен ефект .Ако е невъзможно да ги усучете -просто поставете в димогарните тръби по една накривена на зиг заг вертикална шина заемайки 1/3 от обема на тръбата , ако на шината има отвори още по добре ,достатъчно е да се капне една арматурка на шината която да държи шината да не пропадне в тръбата
."
Та се зачудих не може ли и на нашите камини да се направи този "тунинг" за повишаване на КПД-тоАко да то от какъв материал трябва да се изработят шините:?: Колко криви и дълги трябва да са и други такива
![]()
Филме моля специално за твоето мнение, т.к. точно теб цитирам по-горе, както и за мнението на всички вещи в занаята
![]()
![]()
chungata
- специалист
И аз на този ефект се надявам, но май ще трябва да направя всичко съгласно името на форума.. направи си сам, или иначе казано да откривам топлата вода.
Не мисля, че по вещите от мен тук, а те са много, не са опитвали или не знаят поне с какви размери са тези неща
и не разбирам защо никой не иска да помогне поне малко....
bogesmеn, радвам се, че съм бил полезен

bogesmеn, радвам се, че съм бил полезен

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература